02/12/2010

Alamak!!



photo 1


Assalamualaikum.. Tadi aku telah terima emel daripada photobucket yang mengatakan bahawa penggunaan bulanan photobucket aku dah melebihi had. Masa mula mula terima emel tu, opkos la tak paham kan. Korang sendiri pon nampak dorang tulis dalam bahasa inggeris. Macam tahu tahu je aku ni 'sangat' paham dengan bahasa inggeris. Terima kasih photobucket -__-". Spontan dengan itu juga, aku terus bukak google translate dan men'copy' semua dalam emel tersebut. Hasilnya, ternyata aku paham. Hahaha.

Perhatian izuddinrahim
Anda telah melebihi had 10 GB bandwith bulanan anda percumaPhotobucket account. Dengan demikian, gambar anda dan link video yang telahsementara dimatikan. foto dan video anda belum dihapuskan tapiakan dihidupkan semula pada tarikh 14 bulan itu, ketika anda bandwidthGlobal me-reset ke sifar.


Jika anda ingin mengaktifkan kembali link anda akan, anda boleh meng-upgrade kePhotobucket akaun Pro.
http://photobucket.com/upgrade?src=bandwidth


Dengan akaun Photobucket Pro anda mendapat Unmetered bandwidth, simpanan tidak terhad, penghapusan iklan, foto resolusi tinggi dan sokongan premium.


Klik di sini
http://photobucket.com/upgrade?src=bandwidth untuk meningkatkan versi sekarang dan menjaga andaimej dan klip video yang aktif!

Terima kasih! 

Photobucket


***

sekarang ni, timbul masalah bahawa semua gambar yang aku letak di blog yang di'upload' melalui photobucket akan dibekukan untuk sementara. Jadi, sesetengah entri aku yang ade kat blog akan mengalami masalah takde gambar sehingga photobucket mengaktifkan balik account photobucket aku pada 14hb ni. Antara entri yang terlibat ialah seperti berikut ;


Sehubungan dengan ini, jika ade sesiapa yang bukak entri entri di atas, pastu tengok gambar takde, pelis jangan cepat nak melatah cakap mamat-ni-buta-ke-hape-cakap-ade-gambar-tapi-takde-opkos-dye-ni-cacat-penglihatan. Just tunggu sampai 14hb doblas ni baru gambar tu akan keluar balik. Ewahh! Macam ade yang nak tunggu je. Bajet ai ni blogger pemes kan nyah? Hakhakhak.

Itu je kot. Stendek dalam surat pekeliling, ade ayat "segala kesulitan amat dikesali". Aku pon taruk jugak la. Hehe. 

Last but not least, aku punye picasa web album dah penuh, photobucket pon dah buat hal, pasni nak upload gambar kat mana pulak eh? Ade sesape boleh tolong tak? Suggest mana mana web yang takde limit upload gambar. Segala jasa baek dari korang semua aku akhiri dengan ucapan jutaan terima kasih. Stendek ayat surat rasmi pulak. Kahkahkah.

Mintak diri dulu. Assalamualaikum. Semoga jumpa lagi. Babai!~

Thank you for reading this entry !

19 comments:

Anonymous said...

hahaha =)

Anonymous said...

huhu...klakr..

mia said...

mamat-ni-buta-ke-hape-cakap-ade-gambar-tapi-takde-opkos-dye-ni-cacat-penglihatan <--ayat xbole belah kan kau...grrrr....adeh..mati tergelak aku bc entri ni..akhakahkhaa

kembatolo™ said...

anonymous.
hahaha balik.. =P

kembatolo™ said...

anonymous.
tan mne klakarnye? aiyo~

kembatolo™ said...

mia.
erks~
jangan mati ag wei..
belom jumpe ag ni.. hahaha

Anonymous said...

wehh...ko ni agk2 r...da x engt bln bpe dh ke skang ni?? bln 12 da la ni wei bkn 11 lg.. mntang2 gmbr da taleh bkak,otak ko pon da jem gk ke??? (ayt nk dpt pelempang kidal sulung dri ko ni)....hahahah =p

Ummu~Ishak said...

upload je terus masuk blog :p

h.a.n.g.g.o.k.b.a.s.i said...

hahah! boleh gak jadik gitu yup bro! hohoh.. btw, cool blog!

Bella Ayub said...

hahahaha.. jap jap..picasa pun ada had limit dia ke?? tak tahu la pulak..

chentaMAYA said...

2 la. banyak sgt gmbr. cube bg kat gua 2,3 keping. har har

kembatolo™ said...

anonymous.
erks~
dah bulan doblas ke?
apsal jam aku belom masuk ag nie..
ni salah jam aku r..
bukan aku.. ghahaha~

da betolkan.. wekk =P

kembatolo™ said...

ummu ishak.
kalo upload terus masuk blog dye guna picasa la kak.. masalahnye, picasa pon da limit.. =(

kembatolo™ said...

hanggokbasi.
haah kan.. boleh jugak jadi macam tu.. adoi!~

mekaseh mekaseh..!

kembatolo™ said...

bella ayub.
yep! ade r.. t dah limit taley nak upload direct kat blog.. sadis sungguh.. huhu..

kembatolo™ said...

chenta maya.
apsal tak gtaw nak gambar..
dah spare satu folder nak kasi nie..
ghahaha~

Anonymous said...

xnmpk ke tang mne?hnye org yg liht ngn mata hti jek nmpk...huhu~~

Eyra. said...

itu lah, hantu gambar sgt! haha. guna lah flickr. hehe

Tomato Gurl's Life said...

rajinnye upload dr photobucket dl ker??upload je terus ke blog...xyah limit..hehe :)

p/s; seminggu cik tom tak online..skang sesi balas jejak entry+komen :)

Related Posts with Thumbnails