18/12/2010

memang kitorang tak pernah bergaduh.

Hai. Assalamualaikum. Selamat-waktu-kat-tempat-korang. Malas nak tulis selamat pagi ke petang ke malam semua tu. Sebab tiap kali aku tulis, mesti ade je yang tak kena. Aku tulis pagi, engkau semua dekat sana dah tengah hari. Aku tulis petang, korang semua dah malam. Tahu fedap tak? Ngahaha.



Huiyo!~ Tajuk gila baek kan? Sebelom tu, aku nak tanya. Korang tahu tak kitorang tu sape? Orait! Aku bagi hint, muka dye nak sama dengan aku? Hah?! Kembar aku? Whoaaa..! Cane boleh tahu ni? Pandai ah! Pandai ah korang teka. Hueh3. *sape nak lempang, sila buat skang* (╥_╥)



Dah dah! Siriyes ni. Ekseli entri ni aku buat memandangkan banyak sangat soklan yang berulang timbul di formspring aku. Lebih kurang je soklannye. "pernah gaduh tak ngan kembar?", "pernah tak bertumbuk dengan dye?", "kalo gado, sape yang selalu menang?". Memang format tak pernah nak lari jauh jauh. Jauh mane pun simpang, tuptup mesti balik uturn jugak.. Uish!~ -_-"



Sebelom aku jawab, mula mula nak cakap bahawa, tiap kali gado, ofkos aku yang menang. Titik. Takde soalan lanjutan dibenarkan tanye. Hahaha.



Macam ni.. Sejujurnya aku pernah gaduh. Eh, bukan pernah la nyah, memang selalu. Tiap tiap hari kitorang gaduh, bertumbuk, gusti, WWE, ECW, semua skali lah senang. Asal balik sekolah je, memang itulah aktiviti kitorang. Sejak dari darjah satu sampai darjah enam. Tanpa rasa penat lelah letih dan jemu. Kadang kadang belom sempat letak beg sekolah lagi, satu tendangan dah singgah di perut. Tak perlu lah nak cakap perut sape kan, masing masing boleh pikir. Kalo tak izwan, perut aku lah jawabnye. Hehe.



bila ade sesape yang masuk nak kawal keadaan konon nak jadi penyelamat, ngan dye dye skali terima padah. Yela, ingat senang ke nak leraikan dua singa yang tengah bertarung? *eceh! Tulis singa bajet ganas sangat la tu* ^ε^. Biasenye, akak kitorang la yang selalu kena. Last last, semua pergaduhan berakhir dengan rotan sulung dari sang abah. Dulu dye garang ko tahu?! Eeei.. Seram kalo ingat balik. Hekhekhek.



Pasal sebab kitorang gaduh, aku sendiri pon tak tahu. Selalu gaduh sebab takde sebab la. Saje nak tunjuk hero. Sorang jadi spiderman, sorang superman, pastu gaduh. Mula mula gurau lagi, lepas kena dua tiga bijik, laen terus jadinya. Lagi satu, saje nak kasi umi kitorang risau bia dye pikir apa-nak-jadi-dengan-anak-aku-hari-hari-gaduh-nie. Bertuah kan ade anak kembar cenggini? Harharhar.



Tapi tu semua dulu la, zaman sekolah rendah masing masing hingus lobang kiri kanan. Kembar aku la tu, aku takde hingus. Wahaha. Bila dah besar masuk tingkatan satu, dah tak gaduh dah. Dua dua boleh pikir kalo gaduh pun takde pekdah. Nampak tak ciri ciri ke'meced'an kitorang?  Sejak form one dah meced, mane nak cari? *wink* Sampai la skang ni, takde lagi adegan tumbuk menumbuk antara satu sama laen. Paling kencang gaduh pon, setakat masam muka. Tu pon bertahan tak lebih tigapuluhminit. Lepas tu masing masing cari topik nak borak pasal ape. *kalo dah mulut tak reti diam, mana mana pon takkan benti la kan?* kuikuikui.



Erk. Dah panjang sangat ni. Kena stop dulu. Kalo ade kesempatan, aku stori pasal final fight aku ngan si izwan yang sampai hari ni aku ingat. Hahaha. Assalamualaikum. Bye~


nampak tak mamat ni yang selalu buli aku? jahat kan? argh!! gambar dicedok dari sini.

Thank you for reading this entry !

80 comments:

SweetyMui2 said...

a'ah zaman sekolah memang pernah gaduh.sampai seminggu tak bertegur pun pernah.me n my sis pun sama, bukan kembar tapi lahir sama tahun.macam kawan plak dah..hahahah

Farah said...

Lempang sekali ! :D

Ek , laki kan . Memang ganas kalau bergaduh =P

Memang bertuah punya anak ni . Umi ada darah tinggi tak ? Sekali tengok , harus ada kalau anak-anak dia macam ni .

*harap-harap umi kamu sihat sentiasa .

Anisa Hang Tuah said...

hohh

gambar tu sgt style laahh

Miss Yaty said...

aiseh....tak pernah lagi tgk kembar lelaki yang dah beso cm gini..hihi


anak sedara yaty kembar lelaki..tp dorang baru 3 tahun...hihi...

salam perkenalan ye :)

Ikah said...

kesian yg dok kat bawah tue kan..uolls dah besar pown pakai baju sama ehh..bagus kan

Cahaya Kehidupan said...

alololo...tomeinya dia kena buli..hikhik..tapikan..tapikan...form1 da matured,sangat mengujakan..ehhe..ops..terlebih sudah..

cik.shabah said...

wah cam best je ada kembar kan?keh keh keh ;p

Ain Zulaikha said...

waaaa ada kembar.. bestnye.. hehehe.. baguslah tak pernah bergaduh.. harap2 tk de orang buat kembatolo bergaduh dengan kembar..

Atifah Dollah said...

eh. gadoh la bes. mengeratkan silaturahim kot! pas gaduh2 pastu baek balek. tak ke comel tu. hee :D

soffea said...

bestnye ade kembar :)

meaw said...

meaw pon salu kena tumbuk ngan adek hat 2nd tuh . maklum la adek semua hero . meaw sorang je heroin . baru meaw perasan . ampa ni kembaq . orng kelantan eh? perkataan tolo wujud di situ . HAHA .

zarifahmr said...

lelaki pun gado..ai yang pompuan ni selalu wrestling dengan abang. ai anak bapak mesti lah menang. aku kan adekkk hahahaha *puas ati* ;D

Ummu~Ishak said...

memang a salu kene buli sbb tak taf :p

Maya said...

Just stopping by and wanna say hi kpd adik kembar sepasang yang kacak macho :p

auny ngehngeh :D said...

perggh.tetibe rase nak kawin dgn kembar . hahahah :)
nnt anak2 den dah besar, mesti kelihatan comel macam korg berdua . hahaha ;p
btw, follow you :)

Cik Tom said...

normal la gaduh..cik tom ade anak saudara kembar umur 3tahun..selalu je gadoh..tp cepat baik...

hiro said...

mkwe abang mu makwe ku juaa..hhaa

mia said...

hehehe..mesti kembang kuncup hidung umi kamu bile baca entry ni kan, siap dengan muka alahai.baik.nya.anak.aku.ni... kahkahkakaaa

starzieti said...

haha ! msti comel kan korg gadoh msm2 muke..hek2 ! =b

Misshy Innz said...

gaduhh lahh best dowh .
haha xD

miyoshu212 said...

eh bestnye2 ade kembar..bleh gadoh tumbuk2 slalu kn.. :P

Cik Ungu Violet said...

wah, comel ar korang nih!

*comel perangai bukan comel muka eh. hahaha XD

mirahashime said...

thnx kembatolo sudi lawat mira..
siyez korang x pernah gado?
waahhh!!!
btw,mira pown ade adek kembar..
but kembar laki perempuan..
heeee :D

HaniDarla said...

hee kalau boleh memang nak ckp dgn mamat poyo tu mcm tu ,tapi apakan daya dlm hati jee termampu !

HaniDarla said...

hee kalau boleh memang nak ckp dgn mamat poyo tu mcm tu ,tapi apakan daya dlm hati jee termampu !

PenSel KAyu said...

ehh...eh...kembar ke..??
mane satu abang...mane satu adek..??
sronok x jadi kembar...??

hohoho...dh lame nk tanye soklan tu kalau terjumpa pasangan kembar....~~

MrsAyie said...

sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pulak pasangan kembar.. adik beradik kalau tak gaduh2 manja sunyi pulak rumah

fatin hanani said...

wah..bestnya ada kembar hehe
niasa la tu time kecikkan hehe
skrg mesti sling memrlukan haha acewah hehe...

mai BEAR gebu said...

hehe ! dah merase mcm mane jadi kembar ! tak same tahun , tapi jarak setahun jee , kemane pergi , mesti dia ade , huhu ~

mahirahnazlim said...

anda igtkan saya pd kwn yg kembar gak
kembar 2 dan kembar 3 .
HAHA

kembatolo™ said...

sweetymui.
oit oit.. takkan sampai seminggu kot? lama sangat tu.. haha


la.. adik pon lahir tahun 89 ke? melepas~ kehkeh

kembatolo™ said...

farah.
skali tak cukuo. bagi percuma satu, jadi dua. =P

pompuan pon tak kurangnye.. tarik rambut semua.. kan kan? haha

eh takde la. umi ade kencing manis je.

"insyaAllah"

kembatolo™ said...

anisa.
gambar kena buli pon stail ke? adoyy~

kembatolo™ said...

miss yaty.
skang dah nampak kan? wakaka.

salam perkenalan. =)

kembatolo™ said...

ikah.
yang kat bawah tu ai lah.. kesian kan? hehe

dah memang suka pakai baju sama.. XD

kembatolo™ said...

cahaya kehidupan.
kena buli pon still comel?
pasni kena suruh buli hari2 lah.. baru comel hari hari.. wahaha.

well~ =D

kembatolo™ said...

cik shabah.
best la jugak. =P

kembatolo™ said...

ain zulaikha.
whoaa.. bstnye ade kembar.. keh keh keh.

kitorang pon harap macam tu jugak.

kembatolo™ said...

atifah dollah.
kalo baek balik comel r, kalo terus tak baek2 cane? tak ke ngeri? kehkehkeh

kembatolo™ said...

soffea.
boleh tahan bestnye. =D

kembatolo™ said...

meaw.
naseb ah kalo sorang je heroin.
masing2 berebut. haha.

haah. made in klate.
tahu ke tolo tu hape? harharhar

kembatolo™ said...

zarifahmr.
pompuan gusti ngan laki memang dahsyat ah.
menang pon sebab abang kesian je tuh. wakakaka.

kembatolo™ said...

ummu ishak.
abang kena la mengalah kan. taley buli adek. =D

kembatolo™ said...

maya.
erk. ni mengampu ke bodek nih? ade nak mintak pape ke? nak tolong belikan. haha

kembatolo™ said...

auny ngehngeh.
apal name ade ngehngeh? hahaha.
aik? takkan tetbe boleh rasa? maen rasa rasa taley ah. bahaya. hahaha.

mekaseh sudi follow~

kembatolo™ said...

cik tom.
baru 3 tahun? kecik lagi la. sampaikan salam sayang kembar kat kembar. haha

kembatolo™ said...

hiro.
ufh. dooh lalu doh tu bro. hahha

kembatolo™ said...

mia.
takdenye nak kembang. dye langsung tak reti. selamat ai~ haha

kembatolo™ said...

starzieti.
olololo.. tak sempat kot nak masam muka. harharhar

kembatolo™ said...

innz.
kalo ngan ko memang itu pilihan aku. hahaha

kembatolo™ said...

miyo.
memang best pon... boleh ngumpat2 skali.. hahaha.. mengom mg yo!

kembatolo™ said...

cik ungu violet.
cehs.
baru nak feeling2 comel tadi.
aiyak!~

kembatolo™ said...

mirahashime.
sama sama.

memang tak pernah pon. kitorang baek, sopan, semua skali lah. hahaha

kembar sama muka tak?

kembatolo™ said...

hanidarla.
hahaha.
kalo termampu macam tu, kne redha jela.. kehkeh

kembatolo™ said...

pensel kayu.
eh eh! tak la. kitorang bukan kembar pon. haha =P

ai abag, sorang lagi adik. ai duduk bawak. comel tak ai. harharhar

akhirnye tercapai jugak kan? hahaha

kembatolo™ said...

mrsayie.
kalo gadoh hari hari bingit pulak rumah. kan?
sedangkan mata lagi mengantuk. eh, boleh ke ceni? ahaha

kembatolo™ said...

fatin hanani.
best sikit je ponn.. hekhek.
tak budak budak ah kalo tak nkal kan? huahuahua.

memerlukan? mungkin. =P

kembatolo™ said...

mai bear gebu.
cewah name, meletop seyh! haha.

oo.. mesti bereepit kan? ade rasa comel tak? haha

kembatolo™ said...

mahirah nazlim.
eh betol ke?
dorang tu laki ke pompuan?
nak kenal bole??? hahahhaa
*wink*

Misshy Innz said...

tak syg aku kannn ?
kau memang T_____T

hamzah ian said...

biase la tu der

kembatolo™ said...

innz.
eh soklan ko ni pesal ade sayang2 pulak?
hahahaha

kembatolo™ said...

hamzah.
memang biase pon, budak2..

zureen said...

ngeee~ dua-dua comel. :P

kembatolo™ said...

zureen.
hah sudahh.. tak tahu nak reply ape ni..
harharhar

Afzainizam said...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. Salam sebuah persahabatan salam satu perkenalan dari blog kami... Moga kami mendapat maklum balas dan respont yang baik dari blog anda...

kuning sama kuning baju tu lagi mau gadoh-gadoh kerrrr

Ciki said...

ayoo, rupe same je.. hahaha

YaNa said...

kembar rpenyer..huhu...sye follow laa...best bce entry yg ditulis...

My MiRa said...

SUKA TENGOK ADIK BERADIK KEMBAR...HUHU......mira singgah sini ya...salam kenal

kembatolo™ said...

afzanizam.
mekaseh sudi singgah. =)

kembatolo™ said...

ciki.
tak la.. muka kitorang laen kot.
tengok betol2.. hahaha

kembatolo™ said...

yana.
mekaseh sudi follow.. entri ntah hape hape je la.. tayah angkat tinggi2, kang melambung nanti.. hehe..


alhamdulillah..

kembatolo™ said...

my mira.
takkan suke tengok je? kehkehkeh

mekaseh sudi singgah.. =)
salam kenal jugak.

M I A J A M A L U D D I N said...

hahahha!! lempang dua2 0rg neh kang. dah! takmo gado2. =)

Ery Farieha said...

aku kalau gaduh serius dgn akak abang aku
sebab kitorg beza umur jauh
bukan gaduh budak2
tp mmg nak gaduh
hahaha

ieqa said...

kitorang gaduh tarik tudung je. haha

choiii~

gaduh mulut je, itupun dah habis sakit hati dah tu. grrr

haha

kembatolo™ said...

miajamaluddin.
eh, mane ade gado. tu bergurau kot. harharhar.

kembatolo™ said...

ery.
kalo gaduh betol2 pon ade jugak,
tapi jarang sangat ah..
kitorang kan geng.. hehe

kembatolo™ said...

ieqa.
hah? tarik tudung je?
tak ganas ah tarik tudung jek..
kalo tarik rambut lagi best.. haha..

~xUrrA~ said...

hehe~ sy pun ade kembar jugak... alaa... gaduh2 tu normal... x gaduh x gentle laa... huhuhu~ skrg umur kteorg masing2 dh nk senja... tettt.... so, dh pandai pikir laa kan...

p/s : nice blog... n makin excited nk bce sbb ini blog sbb pasal twin.. weeee~

Related Posts with Thumbnails