10/12/2010

ingat aku saje saje?

Assalamualaikum. 

Oit..! Jawab dulu soalan aku tu. HAHA. Tiba tiba je.

Okay.. Rasa rindu pulak nak mengarut dekat blog ni. Dua hari tak update dah cukup untuk buat aku meroyan. Tahu la dua hari tu tak lama, nak buat macam mana. Dah rindu. Orang kapel mesti lebih arif pasal ni. Kan? =P

Ekseli, ade sebab aku tak update. Buat mereka yang tertanya tanya kenapa, ni jawapan aku. "aku takde mood". Dan mood aku ni tiada disebabkan beberapa faktor.

Pertama, sebab aku skang tengah menghadapi ujian. Bukan ujian penilaian sekolah rendah. Hape kau ingat muka berjanggut bermisai macam aku ni layak lagi amik UPSR? UPSR tuk budak cute comel kulit licin bebas dari sebarang bulu yang meliar betis licin boleh buat tilik muka. Wakaka. Kalo dapat pon chantek jugak. Dapat aku eksyen depan budak budak masa jawab soalan matematik yang soalan tambah tolak darab bahagi tu. Ngahaha *muka bongkak*.

Ujian aku punye ni datangnya dari Allah yang maha pencipta. Ujian kesabaran yang mana ditujukan kepada aku samada untuk menambahkan iman ataupun meng'kifarah'kan dosa. Siriyes aku rasa ujian kali ni untuk mengkifarahkan dosa. Haha. *apsal kena gelak?* -_-"

Buat pengetahuan sesape yang nak hamek tahu, dua hari yang lepas, jari hantu sebelah tangan kiri aku ditimpa musibah. Musibah tu takde la ngeri sangat. Tapi biase la kan, orang tuff macam aku ni bila dah kena musibah sikit mula la menggedik cari kembar. Nasib ade kembar, boleh jugak menggedik mengade dengan dye walaupun telinga kena tahan dengar omelan kosong ntah hape hape dari mulut si sengal tu. Hambek kau! siap omelan bagai aku kasi. Kahkahkah.

Dan musibahnya berbentuk, terhiris jari sendiri dengan pisau kapak ibarat merisik lidi dengan jayanya. Ergh! Ngilu tuk diingat balik. Pastu, ape lagi, darah pon mencurah curah ke ladang gandum. Naseb tak panik. Erks! Tipu. Sedikit panik tapi masih berlagak cool. Haha.

Itu je sebabnya.N then, terus mood nak update aku merudum. Risau jugak takut jadi pape nanti. Yela kan, aku tak pergi klinik or hospital pon. Tuff gila kan? Hekhek. Sungguh aku cuak dengan hospital. Especially kat sini. T_T

Jadi, lagi sekali aku mintak jasa baek budak budak medik cun yang reti pasal luka luka macam aku bagitahu tadi tuk tinggalkan komen. Bagitahu apa yang perlu dan tak perlu aku buat terhadap luka tu. Kalo baek hati, bagi no fon skali. Senang nak kontek kalo tak paham dengan komen nanti. Kehkehkeh!

Till then, Assalamualaikum.



suspek berdiri paling kiri.

p/s - masih dalam mood fobia dengan pisau. *gulp*

Thank you for reading this entry !

56 comments:

Kimmy Ai said...

kalau luka, letak minyak gamat jelah.. cepat skit baik.. korang kan taff.. hehe..

no telepon?

+20147792315~ HAHA! miskol2! ;DD

I n n z said...

kau memang gedik .
aku taw tuh .
lagi gedik dari aku .
weekkk ;p

ieqa said...

MASYALLAH~ ngeri betul.

aigooo careless die ni =.=

*maaflah saye bukan budak medik makanya tak tau laa camne nak ubatkan luka tu. tapi biasenye letak minyak gamat laa.

selamat berjaya membodek tips dari awek medik sekaligus membodek nombor tepon mereka sekali. haha :P

Eyra. said...

erkkk baru semalam tengok dumbledore hiris tangan dia demi harry potter, rasa nak pitam tengok.

*tiba² harry potter =__=

cik kia said...

darah tumpah melanda macam sosss ! hehee kuatkan semangat ye ececece ;D

hunnys~ said...

letak antiseptik,,
xmo bg kuman berjangkit,,
klo x, lmbat sembuh,,


p/s: org ckp xleh balut sgt tmpt luka tu,, nnt mkin teruk,,

=D

hiro said...

mengucap boh.

Anonymous said...

langkah kejam: letak segala cuka. garam, cili, kasi lagi pedih luka tu.. hehehe.. kan org ckp kene buat double supaya tak rase sakit da.. ha ha ha.. =p

langkah tradisional+moden sket2:
amek madu sapu.. sbb ada vit E n B2 yang elok utk kulit dan boleh mengubati kemandulan(info tambahan).. =p
jaga kebersihan so that luka x terkena infection(nanti lambat lak dia nak sembuh).. :D

langkah utk pemalas : bia jek camtu.. kang dia sembuh laa kalau awak takde diabetis.. =)

saje jek kasi info nih padahal tahu tuan tanah boleh jek google kan.. kate internet savvy.. hahah.. =p

selamat mencuba n get well soon! =)

Farah said...

Mak aihh , piasu kapak sekali dapat . Errr , gediknya nak mengadu kat kembar . Haha :D

kata kila said...

sumpah gedik.kahkah

Mama Kembar 3 said...

hmmm terhiris jari tu musibah.... tp kalau dah dapat no tepon awek medik yg cun, itu kira hikmahnya lah kan? hehehe

Anonymous said...

nape boleh cuai sgt...bhye btul...kang t'putus jari...da kreng aset nk dpt awek medik cun...huhu

neway..b more careful~~~

sakinah zaini said...

rasa pelik timbul..pkai pisau besar gedabak mcm tu,buat ape??

moga luka cepat sembuh..awek2 medik akan muncul nanti..sabar ye..ha3..

anyss said...

putuskan jela jari tuu. HAHA. *kejam

maiMOONyet said...

aku geli tgk darah. damn! -_-" terbayang pula...

hamzah ian said...

keh keh keh

kembatolo™ said...

kimmy ai.
dah letak pon..
sebotol skli sapu..
lagi tuff.. haha

erks~ tu no sape puak?
hahaha

kembatolo™ said...

innz.
ni pesal tetbe tuduh aku gedik ni?
aku sopan la wei.. hoho

kembatolo™ said...

ieqa.
ngeri? tak lah.. =P

careless jarang2 je..
okeyh! da taruk ubat pon.. ngilu gak rase..

budak medik tak layan ai la..huu

kembatolo™ said...

eyra.
wahh.. boleh perasan jadi harry potter la ni? hak hak hak..

kembatolo™ said...

cik kia.
kalo macam sos lagi senang.
makan ngan keropok.. kan2? haha

kembatolo™ said...

hunnys.
antiseptik tade la..
tade budak medik nak bagi..*tetbe*
=P

taley balut la ni? aigo~

kembatolo™ said...

hiro.
tiko sakit baru nk ingat dih?
ni la manusio..

*ngisah2*
=P

kembatolo™ said...

anonymous.
wow! panjangnye komen.. budak medik ke ni? ngahaha..

nanti nk try buat semua.
letak madu, cuka, garam, kunyit, gula pastu rendam jari dalam air pans.. boleh makan terus.. wakaka..

btw, mekash banyak2.. hee~ =D

kembatolo™ said...

farah.
tu r pasah.. efek pon power.. tsk tsk tsk.

nak menggedik ngan org laen takut dapat kaki.. haha

kembatolo™ said...

kata kila.
erks~
sifat asal ceni.. keh keh

kembatolo™ said...

mama kembar.
ahahaha.. mungkin kot..
lagi bayak lagi bagus hikmahnya.. kan akak? =P

kembatolo™ said...

anonymous.
tak pasal2 kne marah..
ummiiii!!~~

kembatolo™ said...

sakinah.
buat potong sayur.. chef nk masak tp terhiris jari sendiri.. hikhik..

mne la awek medik ni...=P

kembatolo™ said...

anys.
aiyo~
kalo putus naye ah..
kat sparepart tade jual.. ngaa~

kembatolo™ said...

mai.
ko jangan bayangkan darah, ko bayang pisau jek..
cane, ade geli tak? kah kah..

kembatolo™ said...

hamzah.
sampai ati lu gelakkan gua hamzah..
tanak bagi LCD lu.. hahaaha

Anonymous said...

kalau budak medik mesti lagi terer n details explanation tu.. hehe.. ok no sweat. yg penting buat.. ckp jek tak gune.. kan? =p

Puteri Iqa Izyan said...

eyh. aku selalu kene pisau. ish. gerun aku tgk pisau..

Fariduddin El-Islam said...

salam.nice blog.jemput follow blog sy juga ya.tq

DanieL AdiE said...

dude...i'm ur 500th follower!
wat a cool number..

Latest Entry:
http://danieldeadie.blogspot.com/2010/12/my-15.html

I n n z said...

sopann ?
celahh mana ?
weeekkk ;p

Cik Gallus Gallus said...

ouchhh saket tu

.:. MiSs EyeMe .:. said...

jln2 dr list 54 :)

miya said...

PADAN MUKE. boooooooo .
hahahah :P

zahidah dihaz said...

adoi!! saya yang baca ni pun terasa ngilu jugak...huhuhuhu
ada kembar?? bestnya...

Hilang ingatan?!

Org Kapong said...

kpd cik zahida, dpt kmbo memg best,tapi lau dapt kembo cam diaorang ni, baek xpyah..haha

Farah said...

weh , target mu dah sampai . follower dah lebih 500 tu . haha :D

*tetibe je*

kembatolo™ said...

anonymous.
ye ke? tapi macam dah budak medik ni.. hahha..

mekaseh mekaseh.

kembatolo™ said...

puteri iqa.
hah? kne pisau tu dah jadi hobi ko ke? haha

kembatolo™ said...

faridudin.
salam.
tenkiu tenkiu.
insyaAllah, nanti nak BW.
=)

kembatolo™ said...

daniel adie.
hah? dah 500 ke follower aku skang?
cane leyh tkc perasan ni.. haha.

btw, mekaseh bro sudi follow.
=)

kembatolo™ said...

innz.
apsal kena sebut celah?
hish! tak sopan ah kau.. hahaha

kembatolo™ said...

cik gallus.
agak sakit. tp skang da ok. hehe.

tengs~

kembatolo™ said...

miss ayeme.
silakan silakan..
nak air ape tu? hoho
=P

kembatolo™ said...

miya.
cehh..
tak baek cakap macam tu dekat orang yang kena musibah.
T_T

kembatolo™ said...

zahidah.
rase jugak? kita kembar jugak la kot. haha

kembatolo™ said...

org kapong.
sungguh celupar komenmu itu. hahaha

kembatolo™ said...

farah.
aik? sejak bile ai ade ajk perhubungan ni? hahaha..

tengs farah! =P

Anonymous said...

budak medik ulat buku.. saye buku yg berulat.. hahaha.. sama2.. =)

hunnys~ said...

eh eh!
na jgk budak medic ye,,
klo ade pom bdk medic kt cni,, dye xmo ngaku punyer,,

haha!

Related Posts with Thumbnails