11/12/2010

eh eh! camane aku tak perasan neyh?

Assalamualaikum. Hoi hoi! Buat ape tu hah? Tido lagi ke wei?

Sejujurnya, aku skang ni nampak obses sangat dengan menatang blog ni. Hari hari kena mengadap mende ni. Nak baca cerita orang laen punye la berkobar kobar. Tu aku tak kesah sangat, cuma satu soalan nak tanya. Korang sibuk sibuk baca entri baru tu, quran ade baca ke tidak? Haa..! Jangan jadi macam makhluk songsang. Yang tak penting didahulukan, yang penting dibelakangkan. Na'uzubillah~

Dah, tang tazkirah pendek je. Ni nak masuk bab laen pulak.

korang ade perasan tak? Alaa.. Tanak ah jawab tak perasan, dah terang terang nampak bila korang bukak blog ni. Pelis jawab perasan, pelis jawab perasan~~ Haha. Ekseli aku nak eksyen aku punye followers dah sampai 500. Fuiyo! limaratus?! *pengsan*

Jangan suka suka nak cakap aku bongkak angkuh megah ke hape. Aku nak buat kelainan sikit. Biasanye, orang akan buat buat humble bila keadaan macam ni. "blog picisan macam saya ni masih ramai yang follow", "tak sangka pulak boleh kumpul follower sebanyak ni" antara ayat ayat cliche yang dah biasa kita dengar kan? Padahal jauh di sudut pelosok hati korang wujud secebis rasa bangga. Walau hanya sekelumit. Cewaahh! Sejak bila aku boleh buat ayat stok BM a+ ni? Harharhar.

Jangan tipu! Aku pon rasa macam tu. Apa salahnya kita meluahkan rasa bangga kita? Jadi, Jom sama sama cakap "AKU BANGGA ADA FOLLOWERS BERATUS RATUS". Muahaha~ Gila bongkak kan? Dush!!~

Tapi, sebelom kita nak bongkak macam tu, pikir sikit. Bongkak angkuh dan megah hanya layak bagi Allah, Tuhan yang maha agung. Kita sebagai makhluk ni tayah nak berangan buat perangai macam tu. Memang takkan ke mana pon. Sebab segala apa yang kita miliki hari ini adalah anugerah dari Allah. Jadi, jangan nak kepoh sangat woi-aku-dah-ada-limaratus-follower. Lempang nak? 0_o

Langkah terbaek, kembalikan semua pujian, kepada yang betol betol layak iaitu Allah SWT. Banyakkan ucap Alhamdulillah. Alhamdulillah sembilanratusempatpuluhlimaribujutakali. Semoga dengan kesyukuran kita ni, Allah akan tambahkan nikmatnye pada kita. Sape tahu esok bila bangun tido bukak belog tengok follower dah jadi beribu ribu. Fine! ni dah masuk kategori berangan. Wakaka.

Terima kaseh kepada semua yang sudi follow.

Eh! Dah habes la. Takde mende dah nak dibaca. Akhir kalam, assalamualaikum. Babai!~


Untitled
nampak tak? nampak tak? wee~



p/s - jari dah beransur pulih.alhamdulillah=)
Thank you for reading this entry !

34 comments:

azrinrahim said...

tahniah bro..truskan usaha bro berblogwalking .. hoho tpy bljo kt mesir 2 ..best2 .. bila nk g saner ea ??

Puteri Iqa Izyan said...

aku suke perenggan pertama tuh. ngee..

eyh.mesti bangga. hahaha. tp malu..huhu

I n n z said...

8 makhluk sedang bertenggek mintak ihsan nak jadi kembar jugak

eee~


puiyoooooooooooo ~~ (smbil menyembur nyembur air liur) hebat tuhhh .
dah 500 !
aku baru 9.48 orang .

tahniah3 !
;p

Encik Suami said...

Assalamualaikum..
fuyooo..ramai giler vavi yg follow blog din nie termasuk diriku ini. wah...ayat tak hengat.
Yang follow blog abg pun tak seramai blog din.setengah ribu tue.klu abg.. sah2 dah fening.
Anyway..tahniah.teruskan usaha din.
biaselah..ada masa terluang..dok mengarut kat blog.So..follower tau yg din selalu hapdet..tue yg depa seronok tue..suke la tue abg ckp cenggini kan?
abg pun hapdet klu ada kesempatan je.
Oklah..take care.Sampaikan salam abg pada wan ye.
Assalamualaikum.

Cik Tom said...

cik tom pun bangga follower blog hang dah 500..hehehe..tahniah ye geng...

me suya said...

da 503 la si kembar :p

piNky LuCiA said...

hmm.. =)

Cahaya Kehidupan said...

Tahniah ye...^__^

chentaMAYA said...

hoi! dah kat umah! xde lagi wifi block lu nye blog! hee. suke2! ehh. dah 500?wahhh~

fideila said...

tahniah..hehe..maknanya ada peminat jugak ea..xmacam ku ni..kesepian..haha..skang tengok dah ada 504..wah! makin hari makin naik!!jgn naik minyak sudah..hehe

Farah said...

Tahniah =]

kembatolo™ said...

azrin.
eh! skang dah ade kat sini la.
2 minggu lepas datang sini.

mekaseh komen!~

kembatolo™ said...

puteri iqa.
wei~
ni pesal tetbe suke pulak nie?
cepat bayar tol, mne boleh free jek. haha

aku pon malu gak. wakaka

kembatolo™ said...

innz.
ko dah nak sampai seribu kot.
aku sekeh jugak dye ni.. haha

kembatolo™ said...

encik suami.
wa'laikumusalam.
panjang sangat komen sampai blur tak tahu nak reply ape. haha

mekaseh bang!

kembatolo™ said...

cik tom.
olololo.. cute pulak cik tom ni.
cik tom punye follower dah beribu. lagi ai bangga. haha

kembatolo™ said...

me suya.
ehehe. tak reti tgk no ekseli. haha

kembatolo™ said...

pinky lucia.
meced ngat bagi komen macam tu. nak reply ape eh?

hurm.. *lagi meced*
keh keh keh.

kembatolo™ said...

cahaya kehidupan.
mekaseh tenkiu trimas.!!
=)

kembatolo™ said...

chentamaya.
ko punye dah lama leboh 500 kan?
Fuiyo!!~ haha

kembatolo™ said...

fideila.
bukan minyak dah naek 30 sen ke? haha

kembatolo™ said...

farah.
tenkiu tenkiu tenkiu~

Encik Suami said...

Entah..abg pun tak tau mana dtg idea nak komen panjang2.ala..taip komen panjang2 pun,xde la sampai terluka jari hantuku ini kan?opss..sentap ker?hahaha.jgn marah ek.
haa...dah sampaikan salam abg pada wan?

Husna said...

tahniah ye encik

mia said...

huwaa..tahniah en kemba...background baru cool ek..

d_LA said...

tahniah2..

ciDut ciPut said...

mabruk alaika ;))
*keep it up

honeyvsbee said...

kehh kehh pasal yu jer...dushhh meh nk tambah lgikkkk

kembatolo™ said...

encik suami.
adeih! diriku diperli..
jari luka sebab masak la bang..
abang tak kena masak takpe la.. haha

kembatolo™ said...

husna.
mekaseh ye adik..~

kembatolo™ said...

mia.
cool macam tuan blog kan?
wakaka..

mekaseh mekaseh

kembatolo™ said...

d la.
tahniah jugak..
*tiba2* haha

kembatolo™ said...

ciput cedut.
mabruk alaiki bardu..
whoaa.. betol tak? ngaa~

kembatolo™ said...

honeyvsbee.
nak mintak tambah boleh tak?
ngahaha~

Related Posts with Thumbnails