02/01/2011

Camane boleh bagi nama kembar. Tahu tak?

Assalamualaikum. Salam 2 januari 2011. Salam umo 21 → Kalo korang perasan, umur dekat sidebar aku dah tukar jadi 21. Tapi tak cun doe nombor 21, 20 lagi kacak. Kan? Haish! Walaupun begitu, jangan ingat besday aku awal bulan januari pulak. Aku punye besday bulan 3 yep. Umo 21 tu sempena dengan tahun 2011 je.



Okay. Entri ni aku nak cakap pasal pe kembar dinamakan kembar. Bukan dengan nama laen seperti serupa or sama. Kenapa? 



Selepas aku jalankan beberapa kajian, jawapannya ialah AKU PON TAK TAHU KENAPA. HAHA! Takde jawapan weh. Penat dah usaha cari sebab dekat google tapi semuanya hampa. Sempena dengan ini, mesti ade yang rasa nak ketuk kepala aku laju-laju dengan bucu mouse kan? Buat soalan tapi takde jawapan. Grr! Sebelom buat nak tanye satu soklan lagi, mouse korang ade bucu ke? Kalo ada baru boleh ketuk laju-laju. Kahkahkah. =Þ



Sebenarnye entri ni aku nak tunjuk gambar ni je. Nak cakap gambar gedik, takde la gedik sangat. Biasa-biasa je. Korang punye gambar yang posing-kenyit-mata-muncung-mulut-pipi-cekung-peace-dekat-pipi tu lagi gedik aku rase. Harharhar. Tengok sendiri ar gambar kat bawah. Aku no komen.


campur
saje buat sorang gelap sorang malap. cam tak? hak3



Ni merupakan gambar hasil aku gabungkan muka aku dengan izwan. Tak tahu la camane jadinya. Kalo korang terer, cuba teka mana satu muka aku mana satu muka izwan? Menang dapat hadiah bulan di langit. Amacam? Menarik tak hadiah aku? Hahaha.



Okay, itu je. Babai. Assalamualaikum.


DSC_0288 2)
two faces. -_-"



p/s - agaknya nama kembar diberi sebab letak la muka separuh-separuh pon, tapi masih sama. boleh? hey bedah! dah nama pon kembar, mesti la sama. bebal ! harharhar.
Thank you for reading this entry !

82 comments:

Anisa Hang Tuah said...

fuyyoo..main cantum2 gambar dgn kembar..cool lah...

..hizamirahim.. said...

aku tak tahu mana satu izwan mana satu ko.
abaikan je la.
:P

black forest said...

bestnya kalau ada kembar kan? :D

share la pengalaman ada kembar selama 20 tahun. pengalaman lucu ke, pengalaman pahit ke.

mesti syok untuk dibaca. :)

Misshy Innz said...

kiri kau , kanan izwan .
heh.
cakap betul .
lalalaa ~

|| amira || said...

yang cerah kau, yg malap izwan.
kot..
hahaha

MAKCEK bukan NENEK said...

yg kereta putih kemba yg leta itam tolo .
betul kann .aa .

*21 mmg horrible .sigh knpa la 21 dah*

hamihemo said...

hizwan sebelah kanan..rasanya lah sebab bezanya tang janggutnya

TheChekJah said...

penah tak kenakan org dengan muka yg sama tu??

Abir Abhar said...

AKU ADA SATU PERMINTAAN KHAS NI.
BUAT SATU POST PASAL PERBEZAAN ANTARA BOTH OF U.. PLUS NAK MASUK PERSAMAAN PUN BOLEH GAK..

hehehe

Keyrill Eduardo Willeyhem said...

hahahahaha...tak kenal lagi sapa nih? ahakz! :P

Bella Ayub said...

HAHAHA..kwang ajaqqqq kau kan..sabar je lah aku..

Atifah Dollah said...

inilah keunikan kembar! i loikee :D

JIJI YU said...

aku jupo doh kembar aku tadi..ahaha

zuana's dear diary said...

kem slm kt belah kiri yg pakai cap ahahha

si suraya said...
This comment has been removed by the author.
Corat-coret-idupku said...

haha..bes laa kembar..! meyh share kembar..

si suraya said...

umur 21? tak sangka nya !
muka matang gila. hehe
btw, apa agaknya beza korang dua ni??

adrinaqamarina said...

kim salam kat izwan, cakap dye ag hensem~

haha.

:P

Anonymous said...

takde soalan lagi susah ke? pakai cap izuddin.. tak pakai izwan.. *menguap sambil angkat kening mata hitam pandang atas tanda boring* hahahahahah..

diana said...

kesian orang yang nama bedah..
tak pasal2 dapat gelaran bebal..
huhu..

Rina (◕‿◕)✿ said...

wa jadi sbijik hehe!

Farah said...

Sampai sekarang tak dapat bezakan . Sadis betul . Haha

Anonymous said...

kiri ko....kanan izwan...sng je nk cam muka korang....izwan 2 muke dye cam pnjg sket...muke ko cam nk2 bulat sket...hahahahha.........hambek koo...nmpk sgt izwan 2 taf lg dri ko...kuang3

aima in luv said...

sma la kita.. dh 21.. xcun lagsung kan... huk3... tp yg best dah bebas nie.. ngee

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

selamat tahun baru

cik tom said...

wah cun gak gabung gmbr kembar ek..tp siyez cik tom xcam mana satu..sama jek tgk..hihihi

darkbatman said...

ak xnampak beza pun bro?hehe..mesti seronok leh tgk muke sendiri kan?

d_LA said...

yang kiri kot..oooo baru 21 yer..mude lagi..samat thn baru 2011

Ery Farieha said...

wahhhhh
main cantum2 pun mmg jadi kembar
ehh
apa aku taip ni?

miss lolly a.k.a luvfareda said...

ahhh lantak yg pasti due2 hencem :P

molmolla said...

korang sangat seiras! weeheee :D

mia said...

seyes xnmpak beza..huhuhu...mata uols sebijik la..ahahaa..

miya said...

gelap izwan. ngehahaha

kembatolo™ said...

anisa.
naseb ade kembar boleh jugak cantum2 ceni. haha

kembatolo™ said...

hizami.
kalo aku gtaw pon pasni ko lupa balik. kan?
hahaha

kembatolo™ said...

black forest.
semestinye best. tapi ade jugak yang tak best. haha

insyaAllah. rase sebelom ni dah ade sikit. rajin2 lah godek blog nie. hehe.

mekaseh komen.

kembatolo™ said...

innz.
eh. aku sendiri pon lupa la.
HAHA !

kembatolo™ said...

amira.
mane ade cerah, dua2 malap la.
hahaha

kembatolo™ said...

makcek.
aik? kereta? leta?
hape ni sbenanye. tak paham.. =_="
hahaha..

21 pon cantek jugak.*pasrah*

kembatolo™ said...

hamihemo.
lorh..lepas ni kena shave betol2 be4 amik gambar. baru tak cam. haha

kembatolo™ said...

thechekjah.
PERNAH! *eh, tetibe teruje sangat ni pehal?* haha

kembatolo™ said...

abir.
Cewah.. siap permintaan tu.
insyaAllah bro, kalo ade kelapangan aku buat.

kembatolo™ said...

keyrill.
dah agak dahh.. haha

kembatolo™ said...

bella.
Siriyes kwang ajaq?
ape kata kalo ko yang ajar aku..
mesti syok kan dapat cikgu cun.. HAHAHa!

kembatolo™ said...

atifah.
eicece. siap loike uh. mekaseh~ haha

kembatolo™ said...

jiji yu.
kembar mg jie? sapo2? dop oyak doh kapku..

kembatolo™ said...

zuana.
erk.
ni yang sebelah kiri yang pakai cap kim salam balik.
ngahaha~

kembatolo™ said...

corat-coret idupku.
share kembar?
ade kembar jugak eh?

kembatolo™ said...

si suraya.
haah. dah 21. nape?
muka matang lahir dari pemikiran yang matang. cewahh!~ haha

ntah la. beza dye sorang izwan sorang izuddin. harharhar

kembatolo™ said...

adrinaqamarina.
erk.
tetibe izwan hilang. taley nak kim salm. haha

kembatolo™ said...

anonymous.
salah! dua2 izwan. izuddin takde.

tu ar,.. sape suruh eksyen sangat. haha

kembatolo™ said...

diana.
bedah bebal. kesian kesian. tapi cun jugak gelaran tu. hakhak

kembatolo™ said...

rina.
haah kan. dua bijik jadi sebijik. *hape aku reply nie* haha

kembatolo™ said...

farah.
iye ke?
*mintak2 sampai bila2 taley beza.* haha

kembatolo™ said...

anonymous.
aku saje mengalah ngan izwan. aku kan abang. HAHA.

baideway, sape nie?

kembatolo™ said...

aima.
21 bebas ke?
tak bebas lagi best. ramai orang caring. setuju? hehe

kembatolo™ said...

brutal solo.
selamat tahun baru jugak.

kembatolo™ said...

cik tom.
kalo ngan kembar cun, kalo ngan awek mesti kacak. kan kan? haha

tak kesah pon bole cam ke tak. small matter. hehe

kembatolo™ said...

darkbatman.
hah?! tak nampak beza? orang laen2 tu bro. haha.

muka sendiri hapenye tak sama pon. kahkahkah

kembatolo™ said...

d la.
betol3!!
21 muda. 22 lagi tua. 20 lagi muda. grr~

selamat tahun baru.

kembatolo™ said...

ery farieha.
haah kan. dah nama pon kembar. tetap kembar jugak.

*eh hape aku reply nie?* HAHA

kembatolo™ said...

miss lolly.
cewah.
kalo ai kat mesia dah lama 'akak' dapat makan free. hahaha


mekaseh 'kak'.
23 kan? hahaha

kembatolo™ said...

molmolla.
hahaha. pesal teruja sangat nie?

mekaseh komen. =P

kembatolo™ said...

mia.
aik? mata kitorang 4 bijik la.
2 bijik sorang. haha

kembatolo™ said...

miya.
izwan memang gelap pon.
*eh tetibe* HAHA

maiMOONyet said...

erk. ko yg mne? damn! aku benci nak main teka2 kembar ni T____T muke photo stet!

Echin Nadiossa said...

coolio.sumpah aku xcam.hahah.

Sachi Asukai said...

heeeee,,,kelakar!!tak tau la muka yang mane...yag cerah tue kot...hiks~~~

http://sachiasukaii.blogspot.com/2011/01/semuanya-tak-kenaaa-teheeeee-rindu-arr.html

kata kila said...

eperghh.cantum2

kembatolo™ said...

mai.
dua2 aku. HAHA.
sampai ati ko benci aku..
tsk tsk tsk.

kembatolo™ said...

echin.
cane leyh masuk list 1111 kalo tak cam nie?
aiyo.. haha

kembatolo™ said...

sachi.
aik? cantum muka leh jadi kelalkar jugak? hahaha..

yang cerah tu sape? sila jawab penuh.. haha

kembatolo™ said...

kila.
tehee~ ^^,

Ain Zulaikha said...

hehehe, umur 21 lahir bulan 3? kembatolo tetap tua dari saya.. kah kah kah...

btw, sy dah letak url kembatolo kat sidebar..

kembatolo™ said...

ain zulaikha.
eh eh.. ape pulak tua. 21 muda hape..
dah tu ain bulan bape? 10? hahaha.

mekaseh mekaseh..

Anonymous said...

x yah nk tau spe ako...da mmg sah2 dh ko x knl ak...ak pon x knl ko sbnrnye...heheh

kembatolo™ said...

anonymous.
oo.. takpe lah kalo macam tu.
buat2 kenal jelah. haha

Solihin Zubir said...

serius aku jeles tgok org kembar.. hehe.

kembatolo™ said...

solihin zubir.
ololo.. meh jadi kembar jugak nak? haha.

Anonymous said...

bereh2...kite wat2 knl je la erk even x knl pon...hahaha

edzErin said...

21 means manlihood bebeh. Kalau tengok american way. 21 lagi kacak. Haha. Tengok movie 21, memang kacak pun der.

**::CIKNUURUL::** said...

izwan xde blog ek?,.hehe,.



ni ank ckgu rushdi ke?,.td snggah fb jap,tgk2 mutual fren ckgu CN mse skolah dlu,.hik3,.xsangke ckgu rushdi ade ank kembr,.

Related Posts with Thumbnails