30/12/2010

ni aku punye upin & ipin.

Assalamualaikum. Haih! Skang ni susah betol nak dapatkan mood tuk taip entri baru. Terpaksa layan lagu jiwang dulu baru dapat idea. HAHA. Motif? Entri sebelom ni bukan sebab cinta ke hape, tapi disebabkan oleh lagu tangkap leleh. Aku tak bersalah yep. Siriyesly takde ketan dengan aku. =Þ



Okay. Tutup citer pasal entri jiwang tu. Mintak maaf sebab ade yang refresh banyak kali hanya kerana gambar tu. Sebenarnya, gambar tu kosong, takde pape. Tahniah sebab sudah terkena. Kahkahkah.



Entri ni aku nak citer pasal upin ipin. Kebetulan ade yang komen pasal dorang, tetiba dapat idea. Mekaseh bebanyak!



Hurm. Sebelom tu, aku nak bagitahu yang upin ipin ni bukan yang kat dalam tv tu. Yang "betol betol betol" banyak kali tu. Sorang tukang cakap, sorang tukang iyekan aje. Dasar kembar memang macam tu ke? Selalu ade supporter. Hish! Dengki ai nyah! Boleh? Hahaha.



Upin upin ni sebenarnya anak buah aku. Aku panggil dorang achik ngan angah. Umo baru 5 tahun dan mungkin akan jadi 6 tahun pada tahun depan yakni dalam dua tiga hari lagi. Eh! Dah nak berambus dah tahun 2010, apsal baru perasan ni? Aigo~. Dan yang paling penting, dorang jugak KEMBAR. Nampak? Aku siap CAPS LOCK tu. Tak nampak lagi? Fine, lagi skali, dorang KEMBAR! Hambek kau! CAPS LOCK plus bold lagi. Tak nampak lagi sah cacat. Ngahaha~



Alamak!! Entri dah panjang la. Ingat nak sambung lagi, tapi takpe lah. Laen kali je aku citer pasal dorang. Tuk entri ni, aku nak cakap yang dorang tu tersangatlah nakal kau tahu? Se'tolo' aku ni pon terpaksa give up dengan dorang. HAHA ! Motif? Aku seorang pakcik yang penyayang. Dah, babai! Assalamualaikum. ^^,



angah acik
kiri achik, kanan angah. eh tak! kiri angah, kanan achik. eh tak! arghh! aku sendiri pon konpius. HAHA !


p/s - entri ni nampak macam aku rindu dorang tak? harharhar.
Thank you for reading this entry !

44 comments:

Ciki said...

waaa, byk kembar...

nur aisya humaira said...

wahh2,family kembar...
suke2..mcm teringn je ank kembar...haha..:)

Farah said...

Berapa banyak lagi pasangan kembar dalam family kamu ?

Aaaa , jealous =P

Anonymous said...

ni upin dok tulis entri ni.. ipin mane upin? hahahah.. =p

..hizamirahim.. said...

siapa nak kembar, boleh kawen dengan mu.
:D

auny ngehngeh :D said...

korg kecik2 dulu macam ni lahh agak ehh. nakal, haha ;p

Cik Z@i Pen@nG said...

mmg best ada kembar dlm family neh...

kembar dlm family sy yg laki2 farezz & fairus mmg nakal...

kembar sepasang adam & hawa plak...si hawa yg nakal...

kembar zaitun & zarina plak kwen nama asben diorg sama...abd wahid...

mia said...

Tak nampak lagi sah cacat. Ngahaha~

seyes nak tergolek bc ayat ni bro..ehkehke..lawak gilee..slamber je kau kan..aigooo..ehekheke..

cik violet said...

keturunan kembo ea...

ish teringin nak anak kembo...
muahahaha..

(kawen pon idak lgik ;p)

IRAH HAJERAH AZMAN said...

Aku belom lame kot crita pasal si kembar. Perempuan.Sebaya dengan anak buah hang. mari kite berbesan? :P

diana said...

nanti kamu kawen mesti dapat kembar
jugak kan..nak kawen pilih yang badan tahan lasak ye..
nak jaga kembar bukan senang..kena kuat tau..
ahhaah

niniey_nOty said...

dowg nie kembar seiras. kne slalu pkai tag kat leher lorh. heehee

syarifah radiah ibrahim said...

haah nampak sangat kau rindu dorang
haha

Puteri Iqa Izyan said...

aku nak kawen dengan kembar lah. nanti senang aku dapat anak kembar.

ade stok jodoh tak?
hahahaha

Echin Nadiossa said...

apesal family bnyk kembar ni.ni bukan upinipin dh ni.hahaha ;p

Cikbelog said...

kembatolo :seronoknya ada kembar dalam family.

kembajuruh :betol betol betollll ;p

hiro said...

kikiki..betul3

kembatolo™ said...

ciki.
waa.. 3 jek sbenanye.

kembatolo™ said...

nur aisya.
nanti namakan anak dengan nama 'kembar'. haha

kembatolo™ said...

farah.
ekseli, semua skali 3 pasang.
insyaAllah akan bertambah. haha

kembatolo™ said...

anonymous.
erk. ipin tido. kahkahkah.

kembatolo™ said...

hizami.
eh eh. tadop masaloh bagi ambo.. meh sapo nop nikoh nga ambo.. haha~

kembatolo™ said...

auny.
eh takla.
kitorang yang paling sopan dalam keluarga ni. hehe

kembatolo™ said...

cik zai.
aik? 3 pasang jugak eh? whoaa.. same2.. haha

kembatolo™ said...

mia.
ni mesti terase kan?
cacat eh? hahaha

kembatolo™ said...

cik violet.
haah. keturunan kembar.

nanti nama anak taruk 'kembar'.
senang kan? hakhak

kembatolo™ said...

irah.
berbesan? aik.. aku bkan mak bapak dorang.. hahaha

kembatolo™ said...

diana.
erk.
cane nak tahu tahan lasak tu kak?
hehe

kembatolo™ said...

nonoey.
dorang tak pakai pon. pandai2 r bezakan. hekhek

kembatolo™ said...

syarifah radiah.
ye ke weh? *gulp*
segan~~ haha

kembatolo™ said...

puteri iqa.
ade ade.
kat kampung aku memang ramai kembar.
pegi la usyar sendirik~
hakhakhak

kembatolo™ said...

echin.
oo.. kalo banyak bukan upin ipin lah ye? rugi r..~ haha

kembatolo™ said...

cik belog.
haiya..
ni perli ke hape nie?
hahahahah

kembatolo™ said...

hiro.
mg dop payoh wat genya gitu hiro.
haha

Maya said...

Ni plagiat idea la nie...:p

~syuQ said...

lame btul ak x mencemar duli turun ke sini baca2 entri ang...
kunjungan last utk 2010 ahaks!

farzana :) said...

wohoo , byknye kembar .

Solihin Zubir said...

owh sudahhh... ayah sindri pon dh tak kenal mana achik, mana angah.. hehe..

kembatolo™ said...

maya.
eh eh.. mane ade, dorang komen kat sini.
so, macam sedekah idea la kan? haha

kembatolo™ said...

syuq.
cehs~
terima kaseh tuanku..
patik amat berbesar hati.. haha

kembatolo™ said...

farzana.
ekeke.. baru 3 pasang, nanti nak tambah eh? haha

kembatolo™ said...

solihin zubir.
ayah dorang kenal kot.. cuma kadang2 je konpius.. kehkeh

SaRaH said...

eiii...
kambar tolo!
curii idea nmpax..
awk 2 ni bleh jd spiderman n batman kott..or cicakman pon ok jer..

Eyra. said...

mengekalkan generasi kembar! syabasssss!

Related Posts with Thumbnails