18/06/2010

aktiviti hari ini

assalamualaikum..

...
...
...
...

cari ape weh? intro ke? maaf ye, entri kali ni tade intro yep.. haha.. saje tanak tulis intro.. rasa sangat malas nak perah medulla oblongata otak aku semata-mata pikir ayat samseng tuk korang.. tambah2 lak baru balik baca quran 40 kat umah jiran aku.. mulut sangat lenguh ye kenkawan..(+_+).. sebelum tu, satu soklan tuk korang.. adakah korang taw apakah baca quran 40 itu? kalo taw, sila bagi respon yep..~~

okeyh! hari nie hari jumaat.. dan seperti yang korang sumer taw, da 2 hari tak update.. kalo hari ni aku tak update jugak, maka akan bertambahlah bilangan kepada tiga hari.. memandangkan aku da update, bilangannye hanyalah pada angka 2 hari.. oleh yang demikian <--penanda wacana aku nak cakap yang aku tak update bukan sebab malas ye.. tolong ubah sikit tanggapan korang pada aku.. jangan duk pikir aku malas je, sebab sisa2 kerajinan masih lagi berbaki dalam diri aku ni.. haha.. aku cuma sibuk dalam dua tiga hari nie.. sibuk jenjalan hubungkan silaturrahim~

tuk entri kali ni, aku nak menunjuk-nunjuk sikit kat korang apa yang aku wat pada hari nie.. erks~ maksud aku semalam la.. hehe.. ikhlas dan jujur.. tade niat nak bongkak, ujub, mahupun takabur.. sekadar perkongsian bersama korang.. untuk makluman awal supaya korang tak terkejut, berikut adalah butir2 peribadi ;

hari : khamis
masa : 10 pg hingga 6 ptg
tempat : 1- garaj kete umah aku
2- KB mall
3- oriental kopitiam
4- persisiran sungai *betol tak? salah kan? bantai je*
haha

tengok jela.. tak puas ati pape, sila komen.. kita leyh selesaikan cara baek.. okey?



yusuf fahmi, anak buah yang slalu nak ikot ktrg..



jumpe ustaz masa ronda2 KB MALL.. santai je kan? haha



kopitiam bukan kopitiang..



tangan dye berurat2 doe.. #_#



macam sape? hero hindustan ke tamil? hak3



gaya sememeh~



"cantik tangan ko landing bro?!"



sama tapi serupa..

Thank you for reading this entry !

78 comments:

Anonymous said...

digi lagiii.... ahaks.. ;P

I n n z said...

tgk korunk neyh, mcm beshh jeh ade kemba.
esh3.
tapi aku tak suke berdua lah.
hahah !




ala, aku ingt aku yg 1st.
hurm ~

Anonymous said...

owhh..dats twister..plisss3..
i want it..huk3..;(

Anonymous said...

pp dah tambun memasing.. comeyl jek.. hehe.. anak sedara tu haa.. comeyll.. ingat bz posa rejab *pk positip kan i? ngee~*, rupenye bz minum kat kb mall.. asal tak call? leh blanje minom.. ;p

Anonymous said...

Subhanallah... cantiknya ciptaan tuhan... :) bandar kb.. ngaa~

pok spupu yusof said...

faris kato we din g pantai jupo.....................

hehehehehe.

_amoi ting-ting_ said...

hehe memang sampai besar kena pkai baju sama ek hahaha..smart ah kowng

Bella Ayub said...

hak hak..
duk buat ape lah nkat garage kemain lame weh???
mcm time aku keje uh..

starzieti said...

saket mate tgk baju..ahakz !

gewam tol tgk pipi yusof fahmi tuh..rase nak cobet2 jerk..hehe

syuQ said...

tgk bejuta kali pon xkn cam dakdua org ni(-__-)"
yg leh cam nye pon ngan jam je hakhak

kembatolo™ said...

anonymous.
bukan digi la, ni kerabat diraja..haha

kembatolo™ said...

innz.
memang besh pun, boley buli membuli..haha
apsal tak suka berdua?

ntah la..aku pun ngat ko org 1st gak..tp..hahahaha~
laen kali cuba lagi taw..hoho

kembatolo™ said...

anonymous.
maf yep, twister tu org blanje, mane leyh share..hak3..

kembatolo™ said...

anonymous.
pp tambun?amende tu?haha..

da call..tp no tade lam perkhidmatan..cane nak ajak?haha

kembatolo™ said...

anonymous.
subhanallah..
org yg g sane pun sama jugak kan?haha

kembatolo™ said...

pok spupu yusof.
erks~
g pata jupo gewe kot..hahahaha

kembatolo™ said...

amoi ting ting.
ntah la..kalo da ade bini nanti mgkin da tak pakai baju sama da..hahaha..

tengs~
da kembang..~haha

kembatolo™ said...

bella ayub.
tade wat pape pon, pujuk anak buah tak bagi ikut..haha..
bapak sedara caring kan..hoho

kembatolo™ said...

starzieti.
cubit je kalo geram..tapi jgn bagi bapak sdra dye nampak, kang yg cubit lak kena cubit t.hahaha

kembatolo™ said...

syuq.
cam jam?rini ktrg tukar jam kot..haha

Anonymous said...

a'ah.. semua cantik.. Subhanallah.. syukur Alhamdulillah.. yang penting akhlak biar lebih cantik k.. *pesan kat diri sendiri sebenanye* ;p

Anonymous said...

pp tambun = tembam.. itu ckp my fren org johor.. dia ckp pp anak die tambun.. hehehe..

coz i saw ur pic yg dekat airport cairo n pic yg pakai baju merah tu.. nampak pp tambun sket.. sket jek. no worries.. x jatuh saham :)

Kimmy said...

dh lame tak ke kota bharu.. walawey!

kembatolo™ said...

anonymous.
cantek nye cover salah eja..haha..

baju merah?bila?

kembatolo™ said...

kimmy.
bila nak buang title lama tu?pegi r skrang..ari jumaat tok guru bagi ceramah..hehe

Anonymous said...

hehe.. mane ade cover.. tanye la sesape org johor.. siyes wak..

baju merah yg dekat jeep putih.. hehe.. cari laaa kalau jumpe.. gamba mase da balik laklok.. :)

nanti sembahyang jumaat mintak tlg doakan anonymes k..

I n n z said...

bile berdua kene share2 semua.
tak suke.
aku tamak lol.
haha !

I n n z said...

yg gamba last tuh kan.
yg berdiri tuh adik ko eh ?
dy nmpk mcm taf cikit ah.
macho2.
haha !

kembatolo™ said...

anonymous.
ye eh?nanti kena kawen ngan org johor semata mata nak tanye mende tu..haha

oo..ingtat2..tembam ke?hee~

kembatolo™ said...

innz.
ala..kalo tanak kongsi,beli la sorang satu..haha

kembatolo™ said...

innz.
haah..adik aku..
memang dye tuff dari aku pon..aku kurus sket..
dye macho, aku kacak..adil r tu..kan?hahaha

Anonymous said...

hehehe.. takkan laa semata2 nak clarification kene kawen kot? motif? tanye jek laa ngan org johor yg laki.. takkan nak kene kawen ngan laki lak? ;)

ingtat tu ape? tatau laa kalau saye salah tgk jek.. tp ekceli cengkung.. or maybe camera dengki kat u at that time.. ;) hehehe..

reen_sofee said...

ya Allah!
sumpah laa aku konfius tgk korg!
hahaha
weh budak tuh comey!!
maksud aku anak sedara ko!

kembatolo™ said...

anonymous.
ingtat tu biskut la..ta penak makan?haha

kembatolo™ said...

reen sofee.
takpe la konpius pun, tak suruh teka la..hahahaha

aku pun budak gak..ngaa~

I n n z said...

haha.
boleh laaa..
aku suke taf2 macho2 neyh.
tak suke yg kacak2.
senang kene kebas.
HAHAHA !
jadi, aku nk suke kat adik ko la.
lalala ~

kembatolo™ said...

innz.
pulak..~
kalo macam tu aku ni jenis yang kena kebas ke?haha..

ok la tu, adik aku pun single..
hakhakhak~

Anonymous said...

ape tu baca quran 40?

Anonymous said...

mcm tak caye korng umur 20..

p/s: ckp kat abang yg tgn berurat tu naik sain boleh? hahaha...

kembatolo™ said...

anonymous.
tataw ke?
baca quran 40 tu baca quran kat umah si mati pada hari ke 40 kematiaannye..paham tak?

I n n z said...

haa. lebeyh kurang la.
aku taw ko ade secret admirer kan ?
haha !
eh3. nape follower ko asek kurang jeh neyh ? tadi ade 201. skunk tgl 200.

I n n z said...

eh jap.
cik anon neyh kate korunk 20 thn .
btl ke ?

sebaya aku ke ?
bkn ko abg aku ke ?

o.O

Anonymous said...

oic... thanks.. :)

kembatolo™ said...

anonymous.
apsal tak caye?meced sgt ke?haha

boley je..nanti dye baca gak komen ni..haha

kembatolo™ said...

innz.
secret admirer?tade la weh..tayah nak ngarot boley?hahaha

ntah la..aku pun heran nape asek berkurang je..heran aku~haha

kembatolo™ said...

innz.
aku doploh la..
apsal ko ckp aku abg dari ko?
nampak meced sgt ke aku nie?haha

kembatolo™ said...

anonymous.
sama2~

I n n z said...

haaa laa.
meced sgt (first tyme aku tgk org eja matured gini).

x mcm 20 pong

Anonymous said...

*nak sain.. bukan naik sain.. hehe
*typo*

a'ah.. korang agak nampak matang dr usia.. tp bagus laa.. :)

myra arshad (: said...

ehee. best tak ade kemba? waa. kalu nka kuar pn kena pakai bju warna sama eehh. hehehe

btw , ape tu quran 40? share here.

I n n z said...

eleh~ mcm la aku tak taw..
mmg ade secret admirer pong.
kan3 ?
thee ^__^

kembatolo™ said...

innz.
meced..cute kan eja ceni?haha..

da tu ko ingat aku umo bape?haha

kembatolo™ said...

anonymous.
bagus eh?hahaha..

banyak tol salah eja..taip ngan idung eh?hak3

kembatolo™ said...

myra arshad.
sangat best!kalo marah boley terus bertumbuk..haha

tak pun,saje nak pakai bju sama..gedik lelebih..haha

baca quran tuk si mati pada hari ke 40 kematiannye..paham tak?

kembatolo™ said...

innz.
mana la aku taw..da nama pun secret admirer, nak tahu cane?kalo tahu, tak nama secret kot..hahaha

Anonymous said...

bagus laa.. lelaki mesti kene nampak matang.. kate ketua.. baru macho... hehehe..

hehe.. type pakai sebelah tangan jek.. malam ni malam berinai.. so tangan gilir2.. hik3

I n n z said...

aa..
dalam 23/24 tahun..
prove it that u r 20.
aku still tak puas hati.
hahaha !
gile saiko aku xD

kembatolo™ said...

anonymous.
pulop..kalo gitu sedak r jadi meced..haha

kembatolo™ said...

innz.
tengok r kat fb aku..
lahir tahun 1990..
tak caye jugak?haha

padan muke~~hakhakhak

Anonymous said...

memey sedap macey makey megi goreng tepi sungai kelate.. ;p

nur hidayah isa said...

tgh cuti ke skrg? ingt de kat mesir lagi. eh btul ke mesir ek? lpe lak..

Kimmy said...

hah? buang title? tunggu aku balik Malaysia dulu la der.. hais~ jgn menjeleskan org kt sini dgn entry jalan2 round2 bndar leh x? adeh,, nk balik jugak!! T_T

kembatolo™ said...

anonymous.
memey pun..keno plop megi ore blanjo..perghh!!~hahaha

kembatolo™ said...

nur hidayah isa.
haah..kat umah da ni..betol la mesir..haha

kembatolo™ said...

kimmy.
haha..aku suka kot wat macam tu..ngee~

Anonymous said...

memey sedak do'oh kalau free.. betul2 hoo~liyao! ;p

tp series, sedap megi goreng kat tepi sungai tu.. *nampak tak muke saye series nih?* ngee~

iniAKU said...

huhu.. 3kali repeat bace header ko tu baru aku paham maksud sebenar.
haha

gile lampi aku ni -_-"

kemba== kembar upanye haha :")

I n n z said...

update la weyhhhh.

syuQ said...

eleh aku dah tau dah angpa tukar jam hakhak

nah amek.aku tag ang http://imori-tongue.blogspot.com/2010/06/aku-di-ambush-oleh-liyana-aziz.html

kembatolo™ said...

anonymous.
nanti nak try..sungai katne eh?haha

kembatolo™ said...

iniaku.
ye r..
da tu ko ngat ape?hahaha..

kembatolo™ said...

innz.
da hapdet pon..tapi pendek je..haha

kembatolo™ said...

syuq.
cehs~
alasan taleyh blah..haha

da tengok da..tunggu masa nak buat je..jee~

Anonymous said...

dekat padey beng laa.. tambatan diraja tu.. kenal? (persisiran sg) kalau tak silap laa.. cafe tu name ralph lauren.. lama sudah tidak ke sana.. :)

*buleh koya duduk venice laa makey ctu.. * ;p

ieqa said...

sumpah sama sejibikkk

kembatolo™ said...

anonymous.
haah. kat situ la kot. aku pon bukan familiar sangat dengan tempat tu.. haha

venice? ceh.. taley blahh.. haha

kembatolo™ said...

ieqa.
ade la yang tak same.. tengok betol2.. =)

Anonymous said...

pakciikk dasmpi mesiaa ke????cpt tol terbg!

Related Posts with Thumbnails