16/12/2010

abah ngan umi.

"Ingat! sebelom apa apa, minum air suam dulu".  



Terngiang-ngiang dalam fikiran ayat tersebut. Ayat tu sebenarnya keluar dari mulut umi aku. Dye tujukan khusus tuk abah aku. Lepas je makan kurma tuk berbuka, spontan je dye cakap macam tu. Yang lawaknya, bukan skali je kau tahu?! Tiap kali bukak pose, tiap tiap hari, memang mende tu dye akan sebut. Aku ngan kembar pon ape lagi, buat modal tuk sakat dye ar. Hari berikutnya, kita orang terlebih dulu bagi ayat tu. Gelak sakan abah aku tengok umi aku kena bahan. Hakhakhak.  



Okay.. Itu cuma intro je. Jangan memandai nak cakap aku homesick ke hape. Sesaje taruk  cerita umi  abah aku dalam blog ni. Mudah mudahan ade yang paham aku sedang rindu dorang. Gtaw terus macam tak gentle pulak. Hahaha.



Sekian. *Aik? Tadi baru cakap intro, takkan dah sekian? Huarghh..!!*



Assalamualaikum dan babai~



p/s - tatap muka ibu bapa dapat pahala kan? kalo teringat or rindu dorang pulak cane? hehe



letak wallpaper pon jadi la. tsk tsk tsk. ╥_╥

Thank you for reading this entry !

58 comments:

nama.aku.lynn said...

anak abah dan umi..
p/s:terus capai air mineral tepi katil after bc!hahha

khairunnisa ♥ said...

ehh, homesick tu ;)

Anisa Hang Tuah said...

sayang abah & umi kamu
hehehhe

Anonymous said...

olololooo... alaa.. entri ni mcm mintak puji laa.. kalau tak puji kang cam ego sangat.. hak3.. anak soleh gtu.. =p

*wajah org tua n baby slalu menenangkan.. kan kan? n umi awak wajah bercahaya.. cantik.. =)*

mie said...

uiihh!!!
bagus2, sayangilah kedua ibu bapa..

Puteri Iqa Izyan said...

kui kui kui.
homesick eyk??

kalau aku duk jauh mcm kau, konpem nangis je keje. *silap gtau lak. haha

Yatre Hayati said...

biasa la kalau duduk jauh ngan mak ayah mesti rasa rindu selalu kan

me suya said...

Homesick eyh
heeee Suya nak balik kmpung hari ni.. yukkk kamu.. *hehehe

Misshy Innz said...

payohh kalu ore tak nok ngaku dio homesick . HAHA !

jangan nangis nangis ye .
;p

mia said...

hahahaaa..seyes bru nk cakao budak ni homesick..but tett da kene block..bole?akhekhee..

wes en kemba, nk mintak pndapat kamu kt my new entry..

mawar berduri said...

dh klu teringat @ rindu sedekah ler fatihah n doa untuk kesihatan & kesejahteraan mereka ber2.....
Baru afdal kan....

efa said...

good sygilah ibu bapa anda hukhuk

adrinaqamarina said...

muka ummi still nampak awek muda. :)

Mama Kembar 3 said...

alalala anak manja rindu umi & abah yer? bagus bagus, kena slalu ingat kat diorang & doakan kesihatan diorang :-)

wirdawahid said...

telefon dan taye la khabar :)

CIK FAFAZ said...

kirim salam kat abah.
kirim salam kat umi.
(:

miya said...

booo. rindu umi abah :P


r
i
n
d
u

gak ummi walid :(

Cikbelog said...

elehh homesick la tu kan?haha
jangan nanges ekk..dah2..tak mau nanges3..ekeke

Ain Zulaikha said...

mesti sejuk hati kan tgk gambar parents, macam parents tgk gambar kite jugak mesti sejuk hati dia tengah belajar kat luar negara.. :)

Farah said...

Parents comel :D
Haih , homesick suda . Haha

Cik Cici said...

tetiba rindu jugak kat mummy ngn ayah.haha.berjangkit ah entry ni ;p

FarhanaFabulous said...

takmo homesick2 okeh..saye pun syg mak ngn ayah saye..

hiro said...

patut demo kacak mcm gua..haha

Ery Farieha said...

aicehh. cover2 nak kata homesick
hahahaha

Cik Tom said...

kalau rindu col la..senang cerita :)

Huszaini said...

Bagus2!! Sayangilah mereka!

Ain Atika said...

ahahha...comel je mak abah awak...abah awak la peling comel..kihkih,

Ain Atika said...

ahahha...comel je mak abah awak...abah awak la peling comel..kihkih,

Ain Atika said...

ahahha...comel je mak abah awak...abah awak la peling comel..kihkih,

Ain Atika said...

ahahha...comel je mak abah awak...abah awak la peling comel..kihkih,

Ain Atika said...

ahahha...comel je mak abah awak...abah awak la peling comel..kihkih,

kembatolo™ said...

lynn.
mesti la. dah inak jadi anak sape lagi kalo bukan dorang. haha

ecece.. terus minum eh? haha

kembatolo™ said...

khairunnisa.
ni bukan homesick la. haha

kembatolo™ said...

anisa.
eh eh. nak suayang jugak?
jom sayang sama sama.
hahhaa

kembatolo™ said...

anonymous.
eit eit! tak mintak puji pon.. adoyy~


cantik ke? t datang umah eh, umi pesan, dye ajak makan malam. wahaha

kembatolo™ said...

mie.
tengah sayang ni. ehehe

kembatolo™ said...

puteri iqa.
aku tak nanges pon, homesick pon tak.
aku kan taff. haha

kembatolo™ said...

yatre.
tu kalo pompuan la, laki bese2 jek. ekeke

kembatolo™ said...

suya.
haiya~
ni bukan homesick maa.. =P

jom jom~
kg kat ane?

kembatolo™ said...

innz.
ni bukan homesick la wei.
arghh!!

ingat aku cengeng macam ko ke? o_0

kembatolo™ said...

mia.
naseb baek awal2 dah block. haha


dah bagi dah..~

kembatolo™ said...

mawar berduri.
doa pon boleh jugak kan? hehe

kembatolo™ said...

efa.
memang dah good pon.. =P

kembatolo™ said...

adrinaqamarina.
tu baru ummi, anak dye lagi lah kan? hakhakhak

kembatolo™ said...

mama kembar.
ehem ehem.
akak, anak manje tu slow2 dah r.
hahahha

kembatolo™ said...

wirdawahid.
orait~ sudah telefon..
mekaseh komen.

kembatolo™ said...

cik fafaz.
okey~
tapi nak cakap dari sape?
menantu boleh? wakaka

kembatolo™ said...

miya.
eit! rindu pon salah ke? aiyo~


dye pon same jugak.. wekk

kembatolo™ said...

cik belog.
eh tak la..
ni bukan homesick..
=P

kembatolo™ said...

ain zulaikha.
kat sini memang dah sejuk. skang ni dah musim sejuk. kalo kat mesia tak tahu la. musim hujan kan? hehe

kembatolo™ said...

farah.
hah? comel lagi? ngatkan budak2 je comel.. hehe

kembatolo™ said...

cik cici.
aik?!
jangan nak salahkan entri ni.
tu sebab tuan badan yang masuk air kot. haha

kembatolo™ said...

farhanafabulous.
alaa..
ni bukan homesick la.. uwaa~
sayang banyak banyak tahu.

kembatolo™ said...

hiro.
ahaha.. memey pon, keh ni doh kalih.. haha

kembatolo™ said...

ery.
aiyak!
perasan lagi ke?
rasenya dah sorok da. haha =P

kembatolo™ said...

cik tom.
masalahnye, takde cerita nak cerita. hahaha

kembatolo™ said...

huszaini.
hoyeah.. dapat bagos sebijik.. XD

kembatolo™ said...

ain atika.
comel jugak? kalo abah paling comel, saya mesti ikut abah kan? ngahaha

Related Posts with Thumbnails