04/12/2010

macam macam hal.

Assalamualaikum.

Pertama sekali, suka untuk aku tanya pasal keadaan korang. Sehat ke tak, tengah buat apa, dah breakfast ke belom dan sebagainya. Oh! Jangan ingat aku tanya ni sebab nak pancing undi, aku masih bawah umo kau tahu. Syarat nak jadi pengundi kena 21 kan? i'm twenty. Sweet twenty. Ceit! Yang kau nak speaking bagai ni apsal nyah?

Tujuan aku tanya keadaan korang ni tak laen tak bukan sebab nak tunjuk caring la kan. Opkos weh! Memang nak tunjuk aku caring. Korang sanggup jadi followers, jadi aku kena pandai jaga. Tak pasal pasal ade yang unfollow blog ni. Ai tak rela. Hahaha tipu jek. Ingat aku caring sangat? Memang caring pon. Hakhakhak.

Okay. Abaikan perenggan kedua di atas. Saje merapu. Sebenarnya, aku tanya sebab dua tiga hari ni aku tak bape sehat sangat. Maksudnya, bukan tak sehat tapi tak sehat sangat. Bererti aku sehat tapi tak sehat sangat. Erks! korang paham ke tak ni? Hahaha. Lagi skali, abaikan.

Semalam sehari suntuk aku selesema. Dari pagi sampai ke malam. Lebih tepat kalo aku cakap 24 jam. Mula dari aku bangun tidur sampai aku tidur balik. Korang boleh bayang tak betapa merananye aku? Ape?! Tak?!! Meh aku bagi gambaran, korang selesema. Pastu hidung tak benti keluar cecair yang lebih pemes dengan nama hingus. Bila dah macam tu, tangan pulak otomatik akan lap cecair tersebut samada dengan tisu atau tuala. Kan? Seterusnya, sesi lap tu bukan dengan tenaga biasa bahkan lebih sesuai aku kategorikan sebagai tenyeh, penyet or pape yang sinonim. Akibatnya, abes merah hidung ai nyah. Kesian tak? T__T



lebih kurang macam ni la. HAHA! bajet.



Alhamdulillah, hari ni selesema aku dah takde. Tiba tiba, datang pulak yang laen. Kali ni takde la kritikal macam selesema, cuma tekak aku ni rasa macam gatal gatal. Penah rasa tak? Bila dah rasa gatal, mula la tekak menggedik mintak digaru. Tak gitu? Tapi, kalo aku tanya korang camane nak garu dalam tekak, opkos takde jawapan melainkan kena batuk. Yes!! Bijak pon. Dari tadi aku nak cakap batuk. Sesaje eksplen panjang panjang nak kasi otak tu jalan. Nampak macam dah tepu sangat. Kahkahkah. Hamek kau! Hamek kau! =D

Jadi skang ni batuk aku masih berleluasa. Cuma kekadang aku terpikir, salah satu simpton demam ialah selesema, sakit tekak, dan jugak batuk. Betul kan? Ade sesape budak medik cun boleh jawab? Ngahaha. Kalo betol, aku sedang mengalami proses tuk demam la ni? Dem! Mesti musim sejuk punye pasal. Argh!! Kenapa jadi manja sangat nih?! Hihi.

Kesimpulannya, semua di atas bukan satu keluhan tapi satu ke'gedik'an yang dicetus. Menggedik dengan readers bukan satu kesalahan kot. Tambah tambah pulak bila tengok angka dah hampir menjangkau ratusan lima. Fine! lagi duapuluhtujuh. Ade sesape boleh genapkan tak? Pelis~ *mintak simpati* Hahaha.

Okay bai. Itu jek. Esok nak maen bola. Harap harap demam tak jadi datang sebab aku nak maen bola. Apakah? Grr~ Assalamualaikum.

Thank you for reading this entry !

42 comments:

Anonymous said...

yes2....i'm first...hehehe
nk demam ke??? alololo...ciannyer dye...p mkn unbt trus r..pahtu mnum air suam byk2...jgn mnum air berais...huhu...slmt beramal =)

Farah said...

Walaupun saya bukan budak medik yang cun <----- Hahaha :D , rasanya , memang simptom nak demam tu .

Semoga cepat sembuh =]

Anonymous said...

go to hosptal n hve a check...
be strong...jgn mnje2 sgt...
get well soon =))

mia said...

petanda nak demam...hehee..adikku yg comel dan manja, kehkehekhe...makan obat ye..haa mnum air masak berganda3 sikit..

Miss Fireflies said...

siannye,,,hihi

Anonymous said...

kalau bagi petua tp tanak ikut boleh ke? tp ni bukan budak medik.. saje nak gak bagi petua.. kalau x ikut silelah merana lagi. ;p

amek madu, kalau rajin perah limau nipis.. minum.
tido awal, bangun pagi. minum air suam.
kemas bilik jangan habuk2 sangat.
hirup udara segar.
amek habatussawda.

inshaAllah ok. sbb saye pun dulu2 slalu gak kene selsema sbb sinus. tp skang x lagi. =)

areteacar said...

anda di tag. sila ke blog ku. hehe.. :)

kembatolo™ said...

anonymous.
fuiyo..~
ade 1st jugak ke kat blog nie? haha.
tak jadi demam da. segar balik lepas maen bola. haha

kembatolo™ said...

farah.
tak cun lagi ke? rse macam dah. haha.

tak jadi demam. hikhik.
tengs!

kembatolo™ said...

anonymous.
ala.. takkan nak manje2 pon taley?
tak spotim ah ceni..wawawa..

mekaseh!

kembatolo™ said...

mia.
erks! adik? kahkahkah.
tua sangat eh? =P

air masak tawar la 'akak'. euw~

kembatolo™ said...

miss fireflies.
takkan sian je kot. meh r tolong bagi ubat. jadi nurse nak? haha

tengs sudi komen! =)

kembatolo™ said...

anonymous.
alamak.. susahnye..
madu takde, limau pon takde.
kne pegi beli dlu ah ceni. haha.
kalo sponsor taley ke? hahaha..

tengs~

kembatolo™ said...

areteacar.
insyaAllah. jika diberi kerajinan, daku akan menjawabnye.

skema kan? haha

hamzah ian said...

gua rasa lu kena sars

kembatolo™ said...

hamzah.
sars dah lama pupus. haha

Anonymous said...

pegi ajak izwan masuk explorace. gerenti da tak sakit. hehe

cimut munniey :) said...

olololo keian dyeee -_-"

get well soon kembar!!

oh my jimmy choooooo*sambil bersin* :D

Puteri Iqa Izyan said...

hahaha.hamzah jht gile!

selsema tak best gile!!

gatal tekak?garu jelah..haha

ieqa said...

apo lagi jang, g hospital/klinik laa. makan UBAT. hoho

get well soon :)

Wan Zulqhairi said...

secara tidak sengaja saya telah tag anda.. kalau ada kelapangan boleh buat.. hehe..

Eyra. said...

yayaya cepat sembuh :)

nah link kembar tp die sorg je lah, kembar die lagi sorg takde blog da kot.
http://sukasukifafazlife.blogspot.com/

kembatolo™ said...

anonymous.
fuiyo~
explorace? tak layak.. takde bajet.. haha

kembatolo™ said...

cimut.
dah tak selesema pon.. wekk =P
haha

tengs yep~

kembatolo™ said...

iqa.
dah puas garu wei..
gatal kat dalam tekak, bukan kat luar..
aiyoyo~

kembatolo™ said...

ieqa.
susah kot kalo nak g klinik kalo kat sini.. haha..
takpelah, biar je.. t sembuh jugak kan? hikhik..

mekaseh mekaseh!

kembatolo™ said...

wan zulqhairi.
okeh bro..
insyaAllah..

kembatolo™ said...

eyra.
yayaya tu mende? takpaham.. haha

dah letak pon.. tengs~

I n n z said...

kau jangan ceni dowhh .
takkan baru beberapa minggu balik mesir , dah rindu aku sampai saket3 .
risau aku weyhh ...



bweekkk ;p
take care ye pacikk ;D

Anonymous said...

nak masuk explorace kene kuar bajet ke? try ar.. mesti best tgk.. :D

za petrelli said...

demam kus kus eyh

SweetyMui2 said...

oh my...musim demam ke?kesian..get well soon! :)

p/s komen terbangtinggitinggi xleh blahhhhh..hahahahahaahahahahah

miya said...

g CS tu dmm la ek? olo siannya :P

miyoshu212 said...

aku tahu saratoga mu x kering lg...
g jemur phni la...kutip tag mu ni...
hahaha...

http://miyoshu.blogspot.com/2010/12/segmen-bloglarian-yang-wajib-join.html

kembatolo™ said...

innz.
weh weh..
ape ko tulis tu?
taley nak baca ah..
hahaha =p

mekaseh~

kembatolo™ said...

anonymous.
mesti la.. kne guna duit sendiri dlu.. aiyo~

kembatolo™ said...

za petrelli.
kus kus ke kukus?
ngahaha..

mekaseh komen! =)

kembatolo™ said...

sweetymui.
tayah kesian. t jadi nak nanges jek.
hakhakhak..

hamzah sewel kan? =P

kembatolo™ said...

miya.
hom la.. tp ore g jugok.. terharu dop? hoho

kembatolo™ said...

miyoshu.
yo, 212 tu namo ghima?
haih.. tarikh rahsio ko?
=DD

nati la aku buat.
tunggu saratoga kering dlu..
wakaka

mia said...

hahahahaa..muka marah la tu ek..hehhee..

Tomato Gurl's Life said...

semoga cepat sihat ye dak kembar yg nakal :)

Related Posts with Thumbnails