05/01/2011

hari pertama sekolah dalam ingatan. part 2.

Masa memula wa masuk darjah satu, abah ngan ummi wa tak datang hantar pon. Tengok! Dari kecik wa dah taff. Tak macam lu orang hari pertama nak kena mak bapak pegi hantar. Kalo bole mesti bawak semua kerabat pegi berkelah dekat sekolah. Kan? Angguk jela~



Masuk je kelas, wa duduk diam je. Umo 6 tahun takkan dah nak tunjuk becok kan? Gelojoh sangat tu. =P. Masa tu akak wa hantar, dye darjah empat kalo tak silap. Siriyes wa rase nak nanges. Tapi wa tahan sebab dalam kelas ramai awek, tak kacak kalo wa nanges. B-)



Bunyi loceng, wa masuk kelas. Cantik jugak kelas wa sebab dulu kelas kayu jek. Kelas batu takde lagi, kerajaan tak cukup bajet nak buat kelas batu. Then, wa pon belajar dengan penuh khusyuk lah konon. Sepatah haram wa tak paham cikgu wa ajar ape. Tetibe masuk la ticer(teacher) cina ajar BI. Muda lagi. Pakai skirt paras atas lutut bawah punggung. Wa masih ingat betis beliau yang gedabak tu. Harharhar.



Wa ingat ticer tu baek. Hampeh!~ Belom sempat teori tu bertahan selama 2 minit, wa dah kena marah sebab tak reti cakap BI. Masa tu kena 'introduce yourself'. Gilak. Mana la wa reti cakap BI dulu. Skang pon tak reti jugak. (-_-") Teruk wa nanges lepas tu. Hilang terus kekacakan yang wa pertahankan sejak dari mula kelas. (╥_╥) Hahaha.



Belom sempat kelas tu habes, wa dah cabut pegi kelas kembar wa. Kecik-kecik mana reti sopan lagi. kikiki. Nanges pulak dekat situ sebarang dua. Tunjuk manja dengan kembar wa mintak simpati. Lu tahu tak ape kembar wa cakap? Hahahaha. Bagi wa gelak dulu. Kembar wa cakap, "sape yang buat ko nanges? meh aku pegi hentam dye!". Nampak?! Kembar wa sayang sama wa sampai sanggup nak pegi hentam balik. Dye tak tahu saiz ticer tu sama dengan kerbau bunting. Harharhar. *ampon ticer tak sengaje ngumpat* ;-P



Sekali dye pegi, ngan dye skali kena. Terus dua-dua nanges. Kahkahkah. Korang boleh bayang tak kembar nanges? Mesti korang nak cakap comel. Yep! Wa ngan kembar wa memang comel.  Wa setuju pasal tu. Hehe.



Bersambung ke part 3. Episod last.




sorang nangis sorang gelak. hihi. anak wa nanti. [sumber]



p/s - ade yang stress tak buat sambung-sambung ceni? hehe. mintak ampoonnn~ =P
Thank you for reading this entry !

54 comments:

..hizamirahim.. said...

wah.
anak lu?
awat putih?
oh.
mak dia omputeh mungkin?
=.=

Mama Kembar 3 said...

cute! kekonon macho nak pi hentam laa kunun, tup tup nanges skali, klakar hehehe

eni said...

hak3..serius tak tipu..
terkekek2 eden golak ni haa..
sweet lah both of u..
tringin nak anak kembar..
toink2..
eh i follow u!!

Farah said...

Oh , tak comelnya menangis masa first day sekolah . =P

|| amira || said...

hahaha .
klakar la pulak..

tumpang gelak eh..
keh9

Anonymous said...

best gak sambung2 camni.. tak makan banyak masa.. hahahaha.. =p

best ahh.. nak kembar cam izwan laa.. leh jadi hero di masa sukar. hehe..

mia said...

kahakhakahaa..gilakk..kalu ada la time korg nanges tu, memang wa gelak guling-guling laa..hehehhee... bengongg.seyes bengongg...adehhh..kahkahka

ipa said...

suka..sangat suka baca..
buat part3 cepattt!!! heheehe..

Pyka Rahmat said...

kembar waktu kecil je comel. besar dah tak. haha

NUR AIN AZMAN said...

Follow u yg ke 661

keep it up ya


jom komen sini

wish me luck ya

thanks ya

http://officialaenlicious.blogspot.com/2010/12/contest-fesyen-untuk-semua.html

mahirah said...

suka la eja ticer cm tu..hahahhaha...ni mst ticer cine tu ajar..hohhho

Misshy Innz said...

hak alahh .
ada kakak bolehh lah .
aku anak sulung memang lah mak ayah hantar .
grr ~

adrinaqamarina said...

hak3 setuju komen hizami, nampak sangat dye cakap ko hitam kan? er maksud aku gelap~

:P

korang dua chumil kalau ada si kembar, kalau ko sorang tak chumil laaa :P

Wan Zulqhairi said...

aku xpenah nanges kat sekulah ok! haha3x.. ticer tu aceli geram ngn kechumelan ko kot. haha

fauziahhanum said...

wah ada kembar... cute.. comel ar time kecik2.... innocente jer..

xleh blah bila 2 2 nanges..hehe

sweeett...

Tikah said...

cikgu sememangnya suka buat ank muridnya sakit ati xP

JIJI YU said...

aku tag mu

LiLohOnEy said...

haha.

zaman kecik2 mmg sonok kn?

bila igt2 balik boleh buat kita gelak sniri..

dlu xsuka skola, skg sebok nk balik skola.

kdg2 buat merapu, "umi, belikan kapur kasut skola kakak"

T___________T

diana said...

tak stress,..
sambung la lagi..huhu..

Ery Farieha said...

hari pertama sampai hari terakhir sekolah form 5 makpak aku hantar
hahahahaha
sebab rumah aku duduk memang takde bas lalu or whatever.

Puteri Iqa Izyan said...

hahaha.aku pun taff lah sebab aku hepy je kelas ps day time kecik :P

Niz said...

terdapat unsur unsur memuji diri dalam entri ini! ish! sangat tidak sopan. LOL

kembatolo™ said...

hizami.
erk.
bini gua orang tukey.
sebab tu ah jadi macam tu. mix. haha

kembatolo™ said...

mama kembar.
bese la kak, tipikal budak2.
hahahhaa

kembatolo™ said...

eni.
ish ish.
jangan macam tu.
sopan sikit, sini blog teruna. haha

mekaseh mekaseh~

kembatolo™ said...

farah.
comel? erk. rase macam azab da tu. haha

kembatolo™ said...

amira.
sekali gelak kena tol 20sen.
9 kali, bape eh?
tolong kira jap.. haha

kembatolo™ said...

anonymous.
hero amende kalo nanges jugak.
pirahhh.. haha

esok last episod. baca yep? haha

kembatolo™ said...

mia.
nanti nak repot kat ticer tu jugak. haha. padan muka!~

kembatolo™ said...

ipa.
mekaseh mekaseh.
esok baca part 3 pulak. =)

kembatolo™ said...

pyka.
eh eh. ni jeles ke hape nie?
pelis jangan jeles. haaha

kembatolo™ said...

nur ain.
mekaseh sudi follow..

=)

kembatolo™ said...

mahirah.
tak.. ni diri sendiri yang ajar.
ticer tu tak tahu kat mnae da. haha

kembatolo™ said...

innz.
wahaha.
terase kew?
hukhuk

kembatolo™ said...

adrinaqamarina.
lelaki bese ah gelap. kuat cari rezeki. hahaha

wahaha.
ayat dengki lagi.
tidakk..!!

kembatolo™ said...

wan.
whoaa.. taff la ngko eh wan?

ticer aku garang seyh. takot akuh. haha

kembatolo™ said...

fauziahhanum.
nanges pon sweet?
sweet ke sweat?
hahahaha

kembatolo™ said...

tikah.
cikgu yang suka tengok murid nanges. kan kan?

kembatolo™ said...

jiji yu.
mg tag aku hok mno? aku dop jupo weh.

kembatolo™ said...

lilohoney.
kalo macam tu, meroyan namanye.
hahahha

tengs komen.

kembatolo™ said...

diana.
betol ke ni kak?
nanti nak buat lapanpuloh episod. hahaha

kembatolo™ said...

ery.
cehs.. itu semua alasannn... hahaa

kembatolo™ said...

iqa.
hekeleh.. aku tak cayeee..~
jangan tipu ok. haha

kembatolo™ said...

niz.
aiya..
puji diri sendiri jika terdesak itu sangat sopannn.. hahaha, tak tahu ek? =P

mie said...

tu dia!!
tengah syok baca..
ada pula sambungannya..

CIK FAFAZ said...

jap, nak bayangkan mcm mane korang nages.
comel ker tak.
hahaha.
:p

ieqa said...

haha cengeng betuiii! :P

kembatolo™ said...

mie.
haha.. sori bro.
tulis panjang2 takot takde yang bace.
hehehe

kembatolo™ said...

cik fafaz.
tayah bayang, dah kompem comel. hakhak.

kembatolo™ said...

ieqa.
tapi takla secengeng korang berdua. ngahaha

maisarah said...

hah,aku igt teacher nie.beg aku pernah kena cmpaknya luar tingkp kayu 1 melati.smpi bila2 aku igt,before dia start any lesson.
"PUT YOUR BAG ON THE FLOOR" pfft.
msa tu aku tgh kira pkul brpa lg nk blik.mn la aku dgr,skali kau amik.mnangis jgk la g kutip bag kt blakag tu.nsib bek bkn aku sorg.wah,smpt jgk la mengumpat.
huhuhu,old times..

Echin Nadiossa said...

kenapa anak xtaff?hahaha.nanes2 kena marah nan ticer.manja.bukan comel.nyihahahha

Anonymous said...

bismillahirrahmanirrahim~
weh din..nok suko weh sero nih..
ak pun ingt pah ko hari ni kot teacher Lisa..
ayat femes yo 'put your bag on the floor' hahhaha..ak pun rajin keno tohok beg ikut tingkap~hahha

[nor maihiza akmal~]

LittleGurl said...

hahaha..comel gile budak kembar kecip tu...

Related Posts with Thumbnails