06/01/2011

hari pertama sekolah dalam ingatan. part 3.

*Bersambung dari lepas lu orang cakap kitorang comel.. (^_^)v



Masa dua-dua tengah nanges, akak wa datang pujuk. Ntah sape la buat keje part time jadi reporter masa tu. Wa yakin ayat dye mesti ceni "weh, adik ko yang kembar tu nanges. Dua-dua pulak tu! Cumil betul!". Haha. Tak pasal-pasal akak wa jadi caring.  Realiti tak pon. -_-". Akak pujuk adik kembar nanges, lagi comel kan? Kahkahkah. Dah! cukup pasal comel. Sambung cerita.



Akak wa suruh kembar wa masuk kelas dye dan wa masuk kelas wa. Dengan muka yang masih lagi sedu sedan dengan tangisan, wa masuk kelas. Masa tu wa dah setat pemes sebab nanges dalam kelas. Tapi still kacak, masuk kelas dengan penuh gaya. Hahaha. 



Keadaan kembali seperti biasa.~



KRINGG!!~~ Bunyi loceng nyaring skali. Tanpa banyak cakap, wa selamber angkat beg dan terus balik. Wa tak sedar tu sebenarnya bunyi loceng rehat. Sape suruh tak cakap rehat pon ada loceng, mana wa tahu. Kehkehkeh. Hari pertama kat sekolah, bukan salah wa ler. Tak pasal-pasal wa blah awal. =Þ



Sekian. Cerita tamat.



Wa lupa nak cakap nama sekolah wa kan? Janji jangan gelak. Nama sekolah wa, SEKOLAH KEBANGSAAN TOK MOTONG. Lu orang dah janji tak nak gelak! Babai. Assalamualaikum.



awek idaman. tapi nak yang makan guna tangan kanan la. sopan sikit. HAHA ! [sumber]



p/s - hish! penat jugak nak recall balik mende yang dah bertahun-tahun berlalu. *sigh*
Thank you for reading this entry !

39 comments:

adrinaqamarina said...

haha, tu dye pegang je kot, bukan makan. :P

budak3 yang rumah dekat salu macam tu, balik loceng rehat, pastu nanti mak3 diorang datang hantar balik. hahaha

|| amira || said...

melantak sungguh akak-akak kat atas tuh..
dasat-dasat .


Time nanges tu mesti hingus meleleh-leleh kan ?
hahaha~

man yusoef said...

nama sekolah aku SK Seri Comel..hahahah..so otomatik aku lagi comel dari ko lah....hahaha

Misshy Innz said...

sape yg ckp kau comel ? =.='

mia said...

adehaii...comel pulak aku tgk korg berdua ni...

Niz said...

sekali lagi.entri berbaur "puji diri sendiri". Baiklah. saya akui. anda sedikit comel. HAHA

Pyka Rahmat said...

comel ? err boleh laa. haha

Farah said...

Minta baldi boleh ? Rasa nak muntah . Hahaha =P

Eh , unik gila nama sekolah .

diana said...

biasanye pukul berapa tok tu pi motong??
hhahhah

Anonymous said...

masuk hari ke-3 da tatau nak komeng ape.. rasenye awak patut wat sinetron lain dah nih.. hahaha..

sumpah tatau n ta penah denga nama skolah tu walaupun dok negeri sama.. hahaha.. =p btw, name skola rendah saye pun takde laa cun sgt.. tp, saye sayang skola saye! hehe.. =)

Halia Kentang @ Annpaan said...

sekolah tok motong??
nk gelak ley x?
hahahahahahha..
hehehe

Puteri Iqa Izyan said...

aku rase tak dapat nak hayati betul2 lah. pikiran aku ke makanan je skang.. huhu..

eyh.awek idaman tuh? kayo dieorg tuuuu :P

Echin Nadiossa said...

haha kenapa tiap ayat ade comel?haha.blah awal?gengster ;p

Wan Zulqhairi said...

Lu sorang je ke yg balik?? kembar lu?

buDAK keCIK said...

sori la kemba tolo. ak xleh nk janji ngn ko yg ak xnk gelak...

sbb perut ak dh mcm nk pecah thn gelak

kahkahkah

buDAK keCIK said...

sori la kemba tolo. ak xleh nk janji ngn ko yg ak xnk gelak...

sbb perut ak dh mcm nk pecah thn gelak

kahkahkah

YaNa said...

entry yang berpart-part nih telah membuatkan yana tersengih sambil thn ketawa kt dpn pc nih..

hihihi...

ishiko said...

xpE RECALL...baru r memory taff sket.. >__<

Heidi Shafiq said...

ngahahaha!!!! tok motong gotah ko? haha.. goli porut den..

kembatolo™ said...

qama.
aish.. ade jugak pegang makanan tapi tak makan? huiyo~

ni mesti jeles ngan budak balik awal nie. kan? haha

kembatolo™ said...

amira.
bio ler dorang.
kalo mintak bukan nak kasi pon. kan kan?

eh eh.. mase tu dah tak beringus dah. meced. haha

kembatolo™ said...

man.
erk. aku pon nak comel jugak. hahaha

kembatolo™ said...

innz.
aku sendiri lah. wekk! haha

kembatolo™ said...

mia.
ahaha. mekaseh mekaseh.
*blur tak tahu nak reply ape. =P

kembatolo™ said...

niz.
HAH?! betol ke ape wa baca nie? mekaseh mekaseh.
kahkahkah. kan dah cakap.. tak caye.. hikhik~

kembatolo™ said...

pyka.
hooyeah!! akhirnya... ahahaha

kembatolo™ said...

farah.
muntah dalam sink jelah~ hahaha

unik ngan pelik sama je kan? =P

kembatolo™ said...

diana.
bese lepas semayang subuh terus pegi.
afdhal katanya. hahaha

kembatolo™ said...

anonymous.
sinetron indon je bole wat. melayu punye cerekarama. hahaha

sekolah tak pemes mane la kenal. tsk tsk tsk.

kembatolo™ said...

halia kentang.
gelak la puas2. -__-"
sobsob~

kembatolo™ said...

iqa.
bukan ko tengah diet ke skang?

sengaja cari yang kaya. hakhak.

kembatolo™ said...

echin.
saje. nak zahirkan kecomelan. hakhak.

takde gengster pon. dah tak tahu. huhu

kembatolo™ said...

wan.
balik sorang tapi tak sampai separuh jalan kena masuk kelas balik.wakaka

kembatolo™ said...

budak kecik.
mintak mintak bia pecah betol-betol.
kahkahkah

kembatolo™ said...

yana.
lepas ni takde da yang part2 ceni.
penat~ haha

kembatolo™ said...

ishiko.
taff tapi seksaa.. @_#

kembatolo™ said...

heidi.
hahahahhaha <-- tompang gelak jugak.

TheChekJah said...

tang angkat beg waktu rehat tu memang tak boleh blah,,, gaga...

Eyra. said...

diorang tuh sebenarnya jelmaan kitorang. cuma kitorang nie lagi comel je. hahahak

Related Posts with Thumbnails