24/05/2010

jejaka kuning..bukanlah iklan digi..

hello..
assalamualaikum..
sari berita utama.. salam namaste..

tujuh orang pendatang haram telah dikesan berkeliaran di sekitar carrefour malam semalam.. suspek yang kesemuanya berusia 20 tahun dipercayai terlibat dalam satu rompakan di salah sebuah food court berjenama kfc.. selain itu, mereka juga telah melakukan jenayah meng'snap' gambar di tempat yang dilarang.. akan tetapi, pihak polis tidak dapat memberkas mereka kerana mereka terlebih dahulu menyedari kehadiran pihak polis.. suspek kemudiannya melarikan diri menggunakan sebuah toyota avanza berwarna kelabu.. walau bagaimanapun, pihak polis sempat menangkap gambar mereka.. sesiapa yang mempunyai maklumat tentang suspek diharap dapat menghubungi pihak polis di talian, 012-3456789 ataupun talian bebas cukai 1800 700 600..

nama-nama suspek adalah seperti berikut ;

1. mohamad izuddin a.k.a din
2. mohamad izwan a.k.a we
3. tuan muhd azrie a.k.a yie
4. al amin siddik a.k.a amin
5. ahmad baihaqi a.k.a pok cek
6. nur waafi a.k.a wapi
7. faidhul irfan a.k.a pedo


kesemua suspek didapati memakai baju kuning..

dan gambar2 yang sempat ditangkap adalah seperti berikut.. ;



kamilah penjenayah!!haha


sila tangkap kami..~


cuba teka sape yang paling jahat?ngaa~


gambar bontot pun amik jugak?hak3


kami model zara..bukan digi yep..hee~


sekarang nokia pulak..


tinggi ke rendah?


umo doploh tapi pangai budak2..hadoi!!~


boley cam tak?haha


tidak diiktiraf ye..~



tengok kat mana tu wey..?!



kami kamcing doe..!~


lepas makan bayar sendiri..


dorang ni jakun..tak penah jumpe eskrem..haha


perut kami sudah lapar~~


suasana di malam hari..


kalo terer,cuba teka yang ni pulak..hahaha



misi tamat..da nak balik..hoho



juga kepada sesiapa yang berkenan kepada penjenayah2 terbabit, sila tampilkan diri anda.. beserta dengan surat pengakuan bertulis..

makluman!! semua suspek masih bujang.. haha..

okey.. sekian berita untuk kali ini.. semoga bertemu di laen kali.. kirim salam kat mak ayah masing2 yep.. hahaha.. assalamualaikum..
Thank you for reading this entry !

43 comments:

aku laaa.... said...

waaa...gmbr hk aku maik jgk duk atas skali..smak molep aku snap,..hahhaa...budo hk pkai cap adidas tu bleh kiro jgk smaknyo...hahahha...mu nk mai umah aku..bwk lako pic deh...hahahha..xbwk siap la,,,

Bella Ayub said...

mane satu abg izzudin???
sorg cm muka petak sikit..
n ag sorang mcm kurus sikit la..:P

adrinaqamarina said...

semalam baru pegi window shuping stu...
hoho~

eh,,,suke pict yang kami kamceng tu...
suke yang bawah...

manna_salwa said...

warna kuning mmg cun.. :)
ase korg ni bley mintak jd model la.. haha..

eyerin said...

hek ele...poyo je..haha..senang sgt nak cam..tgok sekilas pn tau..haha

Si Kenit said...

ahaha
mcm baju bola team perak je
oh, sy org perak
kejor yop kejor
=p

kembatolo™ said...

siddik.
koya la..gambar mung tu mujo jadi jah hok tu..tu pun so jah..kalo tidop gak,memey tadop r gamabr aku..wahaha~

kembatolo™ said...

bella ayub.
haha..kurus eh?memang pun..sorang slim skit,sorang tuff sikit..tapi tatap kacak kan?haha*perasan*

kembatolo™ said...

adrinaqamarina.
betol eh?kat carrefour ane?tak jumpe pon..haha

erm..gambar same je tu..cuma satu B&W,satu lagi ade kaler..hoho..

kembatolo™ said...

salwa.
sebab warna ke?bukan sebab tuan yang pakai?hahahhaa..

model la sangat..model biskut ke?haha

kembatolo™ said...

eyerin.
hekeleh..kau kenal sebab aku kurus sikit..kalo tak memang kau da tak cam kot..haha..

pasni aku nak wat bia gemuk gak sikit..t kau tak cam..hak3

kembatolo™ said...

perak.
asal perak..?ktrg sumer klantan..haha..pasni nak suro bia kelantan tukar baju kaler kuning gak..ngaa~

manna_salwa said...

tuan yg pakai ek?
errrrr.. no komen..huhu~

biskut? oo.. ni mesti ade tanam niat nk jd model biskut..haha~

sy perasan bnyk jgk perkataan biskut or tin biskut kat blog encik ni.. suke makan biskut eh? :D

kembatolo™ said...

cakap je ye..senang..haha

ish..tade la..suke makan sumer benda..tak memilih bab makanan..asal?nak belanja ke?boley je..haha

manna_salwa said...

erk.. masuk bakul angkat sendri nampak..haha

belanje? adoi. xdenye. sile belanje diri sendri k. huhu~

Hizami Rahim said...

hoit.
ni memang promosi digi ni.
wakakakaka.
haish.
eh eh ada award untuk kembar ni.
cepat tuntut.
;)

http://hizamirahim.blogspot.com/2010/05/terimalah-anugerah-ini.html

kembatolo™ said...

salwa.
da taw akan trime jawapan macam tu..haha..tape, t nak balas balik..haha

kembatolo™ said...

hizami.
orait bro..aku da usya tadi..t aku wat entri kaw2 punye pasal tu..siap r kau..aku bahan cukup2..hahaha,,btw, tengs~

Anonymous said...

waalaikumussalam...
(jawab salam intro tuh..)

err, ecik kuning, bolehkah saya tahu apakah tajuk
lagu ini? hihi.. ;)

-dekshah

adrinaqamarina said...

a'a,,,
memang sme je kan tapi prefer yang de kaler tu ag...
lalalla~

kembatolo™ said...

dekshah.
haha..boley2..tajuk lagu ni lobang di hati..nyanyian letto..oke?

kembatolo™ said...

adinaqamarina.
kalo suka amik la..free je..hahaha

ஐ Nurul-chan ஐ said...

hmm,ta dapat plak nk tgk sumer gmbo tuu. coz sumernye lambat sgt kuar,loading. haha :P kalu ta baru nk smpaikan salam kat sumer model2 digi tuu. wakaka XD

kembatolo™ said...

tape2..bukak ari ni,pg besok baru tengok..boley?hahaha..digi pun digi la..hoho

Anonymous said...

lawak je tngok sume pakai kuning...boria gtu...haha..ingtkn pompuan je cmnie...nie llk wat cmnie..teruje je tngok...haha..=p

kembatolo™ said...

eh eh..boley je laki pakai..nampak kacak tak?haha..=p

Anonymous said...

kacak??kne pk bnyk2 kali...hahah

kembatolo™ said...

takpe..amik masa tuk pikir..pastu bagitaw..haha

Anonymous said...

haha.. orait..
baek punya.. maseh2..
saya mao donlod ituh lagu sikalang..

kembatolo™ said...

okey2..silakan..
tapi sekarang da tukar lagu yep..haha..

♥♥♥aRiSa FunAbAsHi♥♥♥ said...

haha...agak kelakar bace entri nih..tp sy terpikat dengan semua penjenayah..ops.....nk kwan bleyh..muahahahhaha...juz joking...hehhehe....
^_^

♥♥♥aRiSa FunAbAsHi♥♥♥ said...

haha...agak kelakar bace entri nih..tp sy terpikat dengan semua penjenayah..ops.....nk kwan bleyh..muahahahhaha...juz joking...hehhehe....
^_^

ANIS ASILA said...

picture last sekali tu,err,sangat kekembaran,macam mana nak beza eh?
-.-

kembatolo™ said...

arisa funabashi.
kalo terpikat ngan sume susah skit kot..sebab masing2 duk jauh..wahaha~
kawan je..tade hal..haha

kembatolo™ said...

anis asila.
yang last?gambar blkg kete tu ke?haha..ntah r..masing2 ada cara tersendiri..tapi kalo selalu tengok boley je beza..haha

hannamaruku said...

okay dua2 kembar kacak.
jangan sampai gf salah cam ea.
adore gila tengok twin yang kamcing ni :')

Anonymous said...

ahaa...
saya membezakan mengikut jam y mereka pakai..

klu mereka tukar jam, maka saya pon akan tukar pengecaman.. hoho ayt poyos gilos...

kembatolo™ said...

hannamaruku.
wah..dapat pujian lagi..alhamdulillah..~gf salah cam tu tak mungkin kot sebab dua2 masih single..borang belom ade yang isi..haha..

tengs komen!~

kembatolo™ said...

anonymous.
kalo awak nak taw, jam pun sama dulu..tapi jam kembar ilang..so,kena cari laen..kalo tak mesti tak cam kan?..haha

Anonymous said...

hahah...
jam buy one, free one lah tu... kui2..

kembatolo™ said...

anonymous.
tak maen r beli satu dapat satu..ktrg beli maen satu dapat 10..haha

Nabila said...

ok, confuse. sama je dua dua. haha

kembatolo™ said...

nabila.
memang nah suruh confuse ponn..hahah

Related Posts with Thumbnails