24/05/2010

anda seorang penyayang?

assalamualaikum..

hooray..! mood baju kuning belom lagi hilang.. kesannya, aku hepi sepanjang hari.. wahaha~ alangkah gumbiranya hati.. dapat beronok ronok ngan kenkawan.. maaf, tatabahasa salah di situ.. kalo satu, boley dipanggil seronok, tapi kalo banyak, beronok-ronok la kan? ngaa~

anda seorang yang penyayang..? nah! baca nie..

Doa wanita lebih makbul daripada lelaki kerana sifat penyayang yang lebih kuat daripada lelaki. Ketika ditanya kepada Rasulullah S.A.W akan hal tersebut, jawab baginda:

“Ibu lebih penyayang daripada bapa dan doa orang yang penyayang tidak akan sia-sia.”


sudah baca? penat tak baca? sikit je tu.. jadi tuk memanjangkannya, sila baca ulasan aku pulak.. saje nak menambahkan kepanjangan entri nie.. pendek sangat ase macam tak best lak.. jadi, inisiatif ulasan ntah ape2 telah diambil..hahaha.. dan hasilnye, panjangkan entri.. panjangkan entriii.. panjangkaannnn entri.. paannnjjjaannggkannn entri.. p a n j a n g k a n e n t r i . . . wakaka~ hambik kau.. nak panjang sangat!

abaikan segala pinggan mangkuk kat atas tu.. ulasan aku, ade dua mende kat sini yang boley diamik.. kalo tanak amik, kutip dan pungut juga diterima.. pertama, ibu lebih penyayang dari bapa, dan yang kedua, "doa orang yang penyayang tidak akan sia-sia".. skip yang pertama sebab tu sumer korang da taw.. ulasan yang kedua je..

ni la yang aku nak bagitaw kat sini.. kalo anda seorang yang penyayang, doa anda tidak akan disia-siakan.. sebab ape? ha..! itu yang kita tataw.. haha.. eh eh, taw je.. sebabnye, Allah mengasihi hambanya yang mengasihi makhluk laen.. saling menyayangi r kiranye.. oke, dah! ulasan tamat..

p/s - aku sendiri pun tataw nak wat ulasan ape.. cuma nak kongsi pasal tu aje.. saling mengasihilah sesama kita.. berkasih sahaja, bukan bercinta ataupun bencinta.. wakaka~
chow..!~ assalamualaikum.. bai!~



gaya seorang yang penyayang..haha
Thank you for reading this entry !

32 comments:

alinac lover said...

panjanggggggggnyer ulasan ek~

kembatolo™ said...

ahaha..panjang kan?penat tak baca?ngaa~

I n n z said...

sy tak bape nk penyayang la.
ade tak tips tok jadi penyayang?
hehe ;)

kembatolo™ said...

yang tu kena amik kursus r..doploh hengget sejam..hahaha..sanggup?

I n n z said...

hek ?
asal mhl bebeno ?

kembatolo™ said...

kos air liur kena kira bai..hahaha..sirap pun bape hengget da sekarang..ngaa~

adrinaqamarina said...

ta pon,,,
muke cam na cari gado je...
hik3...

EdaManAli said...

thanx for dropping by...

ANIS ASILA said...

beronok-ronok?new word oh.boleh selalu guna lepas ni.owner blog ni ajar.

beronok-ronok. :D

kembatolo™ said...

adrinaqamarina.
elo..muka cari gado cute lagi taw..~haha=p

kembatolo™ said...

edamanali.
sama2..tengs sudi komen..haha

kembatolo™ said...

anis asila.
eh eh..jangan..t kena cop perosak bahasa..dewan bahasa saman skit ag..saya je boley guna..hahaha

beronok-ronok sesama kita..hoho

manna_salwa said...

salam penuh kasih sayang..
ceceh~
haha.. beronok-ronok ek..
mcm biae dgr je..
huuuuu~

kembatolo™ said...

salam kasih sayang tak penuh..haha..memang pon, ni ciplak kot..tapi tataw da dari sape..hoho

manna_salwa said...

haha.. meh nk btau sape yg ckp..
tu, erm.. sape ea..
hm.. *pk2*..
ih.. ha.. johan RL..

manna_salwa said...

haha.. meh nk btau sape yg ckp..
tu, erm.. sape ea..
hm.. *pk2*..
ih.. ha.. johan RL..

cik noneng said...

mmg panjang pon ulsn.huhu.

papepon,sile la bg tips cner nk jd penyayang.bkn sng nk jd pnyayang nih.huhu ;D

NichKhun said...

hahahahaa panjang2 !! hahaha neyh tak stadi ke? hahaha

ஐ Nurul-chan ஐ said...

hmm,ntahla. tataw plak saya neh penyayang ke tak. hik3 :P kalu leh tnya baby2 yg saya jaga,mesti dowg kata saya neh penyayang..muahahha XD

kembatolo™ said...

salwa.
haah la..ingat da..johan raja lawak..haha..beronok-ronok..

kembatolo™ said...

cik noneng.
panjang kan?haha..sori r..mesti penat baca..~

ayyak..siap suruh bagi tips tu..tak reti la..tapi nanti r try jugak..insyaAllah pasni ade..hoho

kembatolo™ said...

nichkhun.
akay buat la jugak..mesti panjang entri akak..haha..da study la..exam pon da abes..tinggal nak balik je..haha

kembatolo™ said...

nurulchan.
aik?jaga baby?da beranak ke?hahaha..budak2 memang akan cakap macam tu..asal jaga dye, mesti dorang cakap sayang..hohoo..

SuFy said...

harap jumpa lelaki penyayang..ngee~

Admin said...

maya sini....nk juga dpt jodoh lelaki penyayang...agar dia syg maya...huhuhu


http://coretanmayaku.blogspot.com/

Fatin Aliyya said...

cecewah,penyayang.=D.bgs2.hehe

kembatolo™ said...

sufy.
lelaki penyayang?aik?tak jumpa lagi ke?haha..

kembatolo™ said...

maya.
nak?nak suruh tolong cari tak?ramai je yang penyayang..hahaha

kembatolo™ said...

fatin aliyya.
aku penyayang kan?kau caye tak?haha

Anonymous said...

nak like laa blog ni.. sbb saye like?

1. sbb awak org kampung saya (chop, jerteh tu ktan ke ganu?)..;D
2. sbb kesederhanaan, ketidakskemaan dan ketoloannye.. *boleh jadi ustaz yg menghiburkan awak neh..*
3. sbb ada unsur2 ingat memperingati sesame muslim, jd takde laa lagho 100% kalau baca.

sekian. tqvm. bai.

kembatolo™ said...

anonymous.
like la, tade yuran pon..folo terus pun tape..haha

1. jerteh tganu yep~
2. ustaz tu lambat lagi oke..!haha
3. untuk diri sendiri jugak..

tengs sudi baca!!~

Anonymous said...

welkam..

so kite bukan sekampung laa.. jiran jek.. hye jiran!
insyaAllah akan cube ikut kalau ade mase terluang.
Alhamdulillah.. same2 laa kite ingat mengingati..

wsalam.

Related Posts with Thumbnails