31/12/2010

Tips mengorat Khairul Fahmi.

Hai hai hai. Hai korang. Hai korang semua. Hai lagi dan lagi. Demm! Reti hai je ke? Salam mane? Fine! Assalamualaikum. *khas buat sesape yang terase* Hahaha.



Korang tahu tak lepas maen bola badan akan jadi panas kalo tak cukup rehat? Betol, aku tak maen maen. Walaupun dalam musim sejuk, badan tak rasa sejuk pon. Cuma rasa macam korang kena tipu la. Ai pakai baju sejuk la skang nyah. Ofkos la rasa panas kan? Kahkahkah. Macam sewel je buat ceni. Euw! Geli geli. Tolong jangan buat lagi. Peliss~ Siriyes geli. Hahaha. 0_o



Sengal jek buat intro cenggitu. Dah la takde motif. Hape pulak takde motif, kan Kelantan menang bola, jadi kena r wat entri ade kaitan jugak dengan bola. What?! Bukan kelantan eh? Fahmi tu kan pemain kelantan. Senang senang cakap kelantan lah kan. Harharhar.



Okay, memandangkan khairul fahmi maen untuk kelantan, aku dengan suka hati nak tolong awek awek yang dah tergilakan dye tuk memudahkan proses meng'tekel' mamat apek tu. Lebih kurang macam tips la. Tapi tips aku ni pasal bahasa je. Bahasa atau loghat kelantan.



Terimalah kata ganda dalam bahasa kelantan. Khas buat mereka yang tengah pasang niat azam baru tuk tekel fahmi seterusnya memasukkan beliau dalam wishlist 2011. Ekeke.


Mulakan ;

1. Comey lotey - cantik sangat

2. Huduh lepek - hodoh terlampau

3. Hitey legey - hitam legam

4. Putih lepok - terlalu putih

5. Gelenya gelebek - mengada yang teramat sangat


Contoh ayat, 

"mung tu huduh lepek, hitey legey, ado hati nok ngeceh apek hok putih lepok tu. Bia kaba gak sikit! gelenya gelebek tehh! ", ujar pokmat kepada senah yang tak sedar diri yang merasakan dirinya comey lotey.



Amacam? Berguna tak hape aku ajar uh? Cukup la 5 dulu. Selamat beramal~ Assalamualaikum.



SANY1632
motif gambar? tengok sape goalkeeper. HAHA!


p/s - nanti kena selalu jadi GK, ramai awek suka. hakhakhak.
Thank you for reading this entry !

62 comments:

si suraya said...

bismillah
hehe
goal keeper tu boleh pakai ke, hehe
dia kan da ada gf, tak bley kacau wooo

Echin Nadiossa said...

haha tips KFCM lagi.hahaha ;p

adrinaqamarina said...

kte pulak selalu tertarik pada striker dengan kapten. haha!

paling usha kapten laa.

Anisa Hang Tuah said...

hahahaha
tajuk sangat membuatkan saya teruja
hahaa

..hizamirahim.. said...

haha.
=.=
ada tips nak ngorat awek khairul fahmi?
tibe2.

Nur Azila Ismail said...

haha . kalo kechek kelate ni buleh la sikit2 :p

Solihin Zubir said...

dlu penah jd GK.. tp xde ramai peminat cam fahmi pun.. mayb sbb slalu lpas gol kowt.. haha..

Anonymous said...

hahaha.. nasib tak minat KF.. minat Hamka jek.. tu pun sbb nama. tetttttttttttt.. =)

diana said...

gk bukan selalunye tinggi2 ke..
kalau rendah boleh ke tangkap bola tinggi..??
hahahah

man yusoef said...

haha...menyahut seruan gadis2 malaysia yg tergila-gilakan fahmi..hehehe

Cik Liyana said...

boleh guna untuk ngorat kemba tolol tuh....gagagagaa

nama.aku.lynn said...

aadessss..gelak2 baca tips ini!haahahha~

Yuni Aisyah said...

sume dok minat kt goalkeeper nie..huhu...striker lg baik kot..hehe

Puteri Iqa Izyan said...

hahaha.ngeks lah kau nih.
sian awek die :P

Misshy Innz said...

dia dah ade awek lah dowhh ;p

Ciki said...

cari org lain je la.. huhu

shera haifa said...

hebat ayat tuk ngejas apex..mantap..hehe

Fatin Aliyya said...

aku jdk GK netball x peyme spun.haha.btw, x leh ngorat dah khairul fahmi ni.ader aweks dh.

khairul nisya said...

bismillah...assalamualaikum...nih sye dak baru nih.bru follow-memfollow.nk jugk menyebok siket2.mne bleh usha dah khairul fahmi tuh.dah ad awek tu...and law gune tips tuh mmg tk dapt pnyer.huhu.dapat maki bolehlah...tettt...=p

MAKCEK bukan NENEK said...

tips nak ngorat raja gopal plak plish.wahaha

Anonymous said...

hahahahahahah judin sungguhlaaa .gelok sorang bace ini entri adeyhhh .mace mace la ho hahahahha
terbek ah .

~INA~

Ain Zulaikha said...

hahaha tak nak lah tekel fahmi.. nak tekel afgantang.. afgantang tetap di hati.. heheh

geli2 pun buat gak ayat gitu.. lawak gila


terima kasih sebab komen entry Help me! Help me! kih kih kih :)


selamat tahun baru :)

ieqa said...

kawe dop cukup comey lotey nak tekel fahmi the golkeeper tu.
saye tehh, fahmi doh ade awek comey lotey putih lepok! adusss

:P

Mama Kembar 3 said...

ni nak tips ngorat khairul fahmi ke tuan punya blog ni ha? hehhe... btw, khairul fahmi dah ada awek dah pun...

Maizatul Akma said...

hahaha.

ada lagi ni;

1. merah mereng
2. putih star
3. kuning lehe
4. lembab betak

:)

Farah said...

Selama ni memang minat tengok goal keeper . Tapi , lepas tengok gamabr tu , terus tak nak usha goal keeper . Hihi =P

Halia Kentang @ Annpaan said...

hahahaha..
klako la..

niniey_nOty said...

lau cnie?

- huduh banga?
- hitey lengit?
- putih sepo?

nurul hanini said...

hahaha...padahal ayat ngayim tuh..hahahaha

kembatolo™ said...

si suraya.
aih.. baru makwe la..
bukan bini lagi..
masih ade can kot. haha

Anarm said...

ganah.. ganah.. haha

kembatolo™ said...

enchin.
apsal? dah banyak eh tips dye? haha

kembatolo™ said...

adrina qamarina.
fuiyo..
tingginye taste! haha

kembatolo™ said...

anisa.
ecece.. minat KFCM jugak la tu.. kan?
haha

kembatolo™ said...

hizami.
ko tayah tips pon takpe zami.
g tanyang muka jep.
kompem dapat. haha

kembatolo™ said...

nur azila.
sikit2 jah? bakpo dop banyok laluh?
bia ngiling ore klate dengar.. hahaha

kembatolo™ said...

solihin zubir.
bukan kot. sebab tak sepet lah tu. haha

kembatolo™ said...

anonymous.
eceh.. rugi woo tak minat KF. rugi2! =P

kembatolo™ said...

diana.
erk. gol kecik bole kot. HAHA!

kembatolo™ said...

man.
menyahut dan menyindir. haha

kembatolo™ said...

cik liyana.
kemba tolo tak bukak lagi pendaftaran.
lalalalala~ haha

kembatolo™ said...

lynn.
ko selalu je gelak. jeles tol. grr~

kembatolo™ said...

yuni.
aiyo..
ni mesti peminat safee kan? haha

kembatolo™ said...

iqa izyan.
aku tolong awek laen la.
awek dye aku tak kesian pon takpe. kehkeh

kembatolo™ said...

innz.
baru makwe, belom bini lagi. tunang pon belom.. haiya~

kembatolo™ said...

ciki.
aik? cepat ngat mengalah..? haha

kembatolo™ said...

shera.
adakah anda tidak berasa tips itu satu sindiran kepada kaum wanita?
harharhar =P

kembatolo™ said...

fatin aliyya.
ko sepet ke? haha

takpe2. jangan putus harapan. haha

kembatolo™ said...

nisya.
dapat maki lagi bagus.
objektif tercapai. haha

kembatolo™ said...

makcek.
mula2 skali kena makan kicap banyak2.. hahaha

kembatolo™ said...

anonymous.
eh eh.. apa salahku? hahha

kembatolo™ said...

ain zulaikha.
takley berenggang langsung dengan afgan dye.. aiyok.. haha

sama2.. ayat geli kena tulis jugak. terpaksa. haha

kembatolo™ said...

ieqa.
wahaha.. relo kecek klate dih keh KF? dasat! haha

kembatolo™ said...

mama kembar.
akak, ni tuk KF. yang tuan blog punye belom dipublish lagi. haha

kembatolo™ said...

maizatul.
buleh jugok hok tu pon.
ni dio panggil qiraat klate.
hahaha

kembatolo™ said...

farah.
halamak! melaepas sorang fans. hahahha

kembatolo™ said...

halia kentang.
ekeke =D

tengs komen.

kembatolo™ said...

niniey.
pon buleh. tapi tu kawase mano eh? mache ko? hahaha

kembatolo™ said...

nurul hanini.
eh eh.. cepat pikap nih..
mesti banyok make kismis nie. haha

kembatolo™ said...

anarm.
mekaseh mekaseh.

sapo hok ganah bena? KF ko? haha

Anonymous said...

BĂ©stye rugi! Yeye! Ahhaha.. :p

platipus said...

mantap ah...lepas ni semua awek nk ckp kelantan je

Related Posts with Thumbnails