03/05/2011

hindi movie.

hai ! bertemu kembali..~


okay, kali ni aku nak cakap pasal cite hindustan. ade tak sesape yang bace blog ni minat hindustan? ade? takde? rugi woo kalo tak minat.




kenape aku cakap rugi? hurmmm.. banyak sebab lah. pertama, heroin cite hindustan cun2 doe! serious cun. lepas tu kan, ko tengok pulak time dye senyum. perghhh ! memang boleh buat hati korang cair. dahla cair, pastu terus mengalir pulak. pastuterus hilang hati ko! haha joking~. heroin hindustan ni tak macam heroin korea. heroin korea tu cute, comel, tapi heroin hindustan ni cantik, cun. heroin melayu pulak ape? haha heroin melayu ofkos la ayu. nampak tak keadilan aku dalam memberi gelaran kepada heroin2 seluruh dunia? ngeh3.


kedua, cite hindustan ni banyak ayat power2. ko nak ayat jiwang? belambak kot dalam cite hindustan tu. ko tengok, paham, pastu otomatik ko akan dapat menyelami kisah cite tu. kena pulak cite tu ade sangkut paut dengan kisah cinta korang, memang boleh buat stok modal berangan laa.. hahaha




ketiga, lagu cite hindustan ni pulak memainkan peranan penting dalam sesuatu movie. bagi sesape yang tengok cite hindi tapi skip part nyanyi2 tu, aku rasa sangat rugi kot. sebab lagu tu akan membantu korang untuk lebih menghayati cite tu. serious weh ! kadang2 dalam lagu pon dah ade cite. bab menari lak fuyohh!! lemah gemalai romantik habess! kalo tarian korea tu cute, tarian hindustan pulak romantik. deal?


keempat, plot dan jalan cite hindi ni mungkin sama je. tak lari jauh sangat pon. alaa.. stendek movie la. memane movie pon mesti ade yang cliche punye. cite korea heroin perangai gila2, hero pulak kontrol. cite hindustan pulak kebanyakannya hero yang perangai gila2 tapi heroin selamber. bagi aku la, kalo korang lelaki, baik korang tengok cite hindustan. HAHAHA !


lastly, bila korang tengok cite hindustan ni, sedikit sebanyak korang boleh tiru stail pemakaian dorang sebab stail dorang takde la pelik2 macam cite korea kan? lepas tu latar belakang cite yang colourful tu memang tiptop ah! nak nampak kacak? tengok la cite hindustan pastu pandai2 la tengok baju2 dorang. matching kot! kaler dan stail. sesuai dengan cuaca di malaysia. tapi ni tips tuk lelaki jelah sebab pakaian heroin hindustan pon tanak kalah jugak seksinya. kehkehkeh.




banyak pulak point aku kali ni. oh lupa nak cakap, i'm the biggest fan of hindi movie. lagu pon aku minat. kadang2 bila tengok video klip tu serious aku memang khusyuk gilaaa. orang cakap dengan aku pon aku boleh buat tak layan je. kadang2 boleh buat aku senyum sorang2. eh eh, bukan kadang2 lah, tiap kali tengok kot jadi macam tu. harharhar.


actually, motif aku tulis entri ni sebab nak cover entry sebelom ni. sebab entri tu macam cliche cite hindustan kan? hahaha. ade aku kisah? dah aku minat, nak buat camane. BHAHAHA~ ok bai!


p/s - baru habes tengok cite "I HATE LUV STORY" and "ANJAANA ANJAANI". tengs buat 'adik' sebab promote cite ni kat kitorang. haha(^.^)v


sonam kapoor sweet ohh~
priyanka kureng minat. tp bole je layan. hehhe

Thank you for reading this entry !

40 comments:

Ummu~Ishak said...

sudah berpurnama2 tak tgk filem nustan. stok tiada. haihh

man yusoef said...

erk??? senget dah mamat ni...hahaha

aliesha kirana said...

wah! tak menyangka, minat kita sama. sebabkan entry ni terus AK serbu blog ini. hahaa..

AK memang minat gila citer hindi, sebab tu kot AK jiwang. mmg wajib la jadik jiwang kalu layan hindi..hehehehe..

Rozuan Ismail said...

hehe.serius best.tapi citer hindustan masa kecik best.zaman sekarang ni kurang.tak banyak yang best

Yaty said...

Hindustan skrng byk da xbest
hero2 dah tua,bley jd datok,bapak yg handsome je
cne hero nk handsome :P

JIJI YU said...

mudo2h..ghoyak la mu jiwang..ahahhaa

Cik Ungu Kamila said...

dulu mmg tak minat hindustan tapi sejak cite 3KG terus jatuh cinta. hihi. byk pengajaran n cite pasal persahabatan. suka 3 Idiot. best !

Roxet Malissa Selanie said...

skrg ai ponnn mula nk minattt balik cite hindi sejak dok umh sndiri.dulu mase blajar jarang je layan.skrg,every saturday afternoon,msti get ready dok dpn tv tggu hindi.... :p

Princess Nur said...

akak pun suka citer nestan ni :) .tapi bila tengok citer ni sure berangan kita yang menyanyi dan menari dalam tu..huhu

vampire's lovex said...

pretty zinta cantik.


kbai...



dan lagi satu,shah rukh khan da tua,bg la shahid kapoor plak belakon...hahaha... xD

Solihin Zubir said...

dulu mmg aku suka tgok hindustan.. suka tgok part dia lawan2 bunyi x padan dgn aksi.. haha...

la ni dh kureng..

syanabel said...

yup sangat minat bollywood. korea tak best..haha. Tahniah sbb dah tgk I hate Love STory & anjaana Anjaani sbb 2dua cite tu cite terbaru yg mmg best..heheh

Priyanka cantik, sekarang digosipkan dgn Syahid Kapoor (ex-kareena Kapoor). Diorang ni pilih couple pusing2, bercinta sesama diorang gak..haha

Puteri Iqa Izyan said...

tiba2 gua nampak preity zinta mcm gua lak. haha

mira shahidan said...

nak tgk tp tak tau nak tgk ng sape.hehehe

erysweetie said...

huwah...aku pun layan hindustan jugak..tp cam susah je nak carik hindustan mcm zaman2 shah rukh khan dulu.. seksi betei deme skang ni..

diana said...

tapi lelaki malaysia jangan pulak tiru pesyen pakaian pelakon lelaki hindustan tu...
macam bangla tau..
hahahh

diana said...

eh!!lupa pulak nak bagi tau..
akak minat shahrukh khan..:p

Ainaa said...

dah tgk Dil Bole Hadippa?? Rani Mukerji and Shahid Kapoor berlakon. best and kelakar. =)
sy suggest awak tgk citer nie....

kembatolo™ said...

ummu ishak.
haha. donlod sendiri je.. torrent belambak kot.. =P

kembatolo™ said...

man.
mane ade aku senget man. normal la kot. ko tu senget sebab tak layan hindustan. kehkeh

kembatolo™ said...

aliesha kirana.
eh eh.. wajib ke? tak kot.. kehkehkeh
*tanak ngaku =P

kembatolo™ said...

rozuan.
skrg ni ade je yang best tp kne pandai2 cari. sebab skrg ni banyak sangat kot. haha

kembatolo™ said...

yaty.
laaa.. ni kes tak jumpe hero muda lah ni. skrg anak2 hero dulu yang takde over.. ranbir kapoor, imran khan, banyak lagi lahh.. try la tengok.. hehe

kembatolo™ said...

jiji.
jiwang sikit jah kot. haha

kembatolo™ said...

cik ungu kamila.
wahaha.. see! kan banyak jugak yang best cite hindi ni. hehe. 3 idiot banyak moralkan? =D

kembatolo™ said...

malissa selanie.
layan panggung sabtu eh? hahaha

kembatolo™ said...

princess nur.
ni mesti tahap imaginasi tinggi kan? hahaha

kembatolo™ said...

vampire lovex.
preity zinta pon dah tua gak.. hahahha

kembatolo™ said...

syanabel.
kareena lagi cun kot.priyanka gelap sikit. hahahha.

biase la artis. tak kemana pon.. hehe

kembatolo™ said...

iqa.
err? macam? hahahaha

kembatolo™ said...

mira.
tengok sorang jela.. nanti nak nangis takde la malu sgt. kahkahkah

kembatolo™ said...

erysweetie.
yang seksi2 tu pelakon baru je. pelakonlame still lagi sopan sikit. ye dak?hehe

kembatolo™ said...

diana.
kak, fesyen bangla teruk kot.. fesyen hindustan kacak sikit. hahaha.

saya pon minat kak. hoho

kembatolo™ said...

ainaa.
dah tengok! hahaha

PrInCeSs said...

wahhh!~..lmo doh xtgk cito nuste neh..pah tgk entry neh,sero trterik nk komen plop..huhu!~..supo mama i jh mnt cito nuste..eeuwh~i like korean drama!!~..dun insult2 okeh??^_~

jeely jelly said...

asal nak lawan ngn korea jugak ? hahaha.. ini tidak aci nie.. haha :p
cite hindustan yg mmg igt smpy skng.. mohabbatin.. *betul ke eja nie ?*

miya said...

weh. seb baek tak kutuk korea! ngeh.

NAK CITE HINDUSTAN TUH. yg baru pah tgk tu. tp cm susah. bak sini link donlod. maseh! :D

Nabilah Najmuddin said...

salam singgah..dah lama baca blog kembatolo ni, tapi untuk entri ni, betul2 buat saya suka..
sebab saya pun sangat minat hindustan..membesar sepenuhnya dgn hindustan, sbb hujung minggu tak keluar rumah, tgh hri smpai ke ptg la ngadap tv...
smpai skg pun, kwn2 rapat sume geleng kepala sbb tgok saya dok hafal lgu hndustan mengalahkan hafal quran, tapi dah 'ter' hafal nk wt cmne kan..sbb dok tgok slalu, ulang tayang cite sme bpe kali pn xpe..
kwn2 tu jugak yg stress sbb klu masa lapang je, mmg layan hndustan, n mnyebabkan diorg x dilyan, sbb khusyuk sesgt..hehe
bhgian lagu dlm cite hndustan la plg memantapkan hndustan n mbezakan movie tu dgn movie2 dr negara lain..terhebatlah!

nur hidayah isa said...

aku minat cite hindustan yg lame2 je..yg baru2 ni cam kureng ar..cite hindustan dlu2 yg shahrukh khan berlakon memang best2 ar...cite kuch2 hota hai, dilwale, duplicate, ape lagi ek..sume fav aku. nk tengok tapi takde sumber..

puan nina said...

suke entry ni..buat sy nk tgk balik cite hindustan..heheh

tolong vote Danial boleh..?

klik je link ni n like danial

thanks =)

Related Posts with Thumbnails