26/12/2010

8 sebab kenapa saya suka kembar.

Assalamualaikum.



8 sebab kenapa saya suka kembar saya. Penah tengok iklan raya petronas yang tajuk dye "kenapa saya suka rumah saya?". Entri aku ni lebih kurang macam tu la. Cuma tajuk je laen sikit. *sikit kepala hotak kau!* Kehkehkeh.



Kenapa lapan? Sebab saya anak kelapan, jadi mesti semua kena lapan kan? Wakaka (tiru hiro)



Kenapa saya suka kembar saya?

1. Sebab takkan saya nak suka kembar orang laen pulak? Laenlah kalo kembar orang laen tu awek saya. Haha. Best kan? Saya suka kembar saya.



Kenapa saya suka kembar saya?

2. Sebab setiap bende yang saya lakukan mesti berteman. Semua yep! Everything kalo dalam omputih. Jadi jangan pelik kalo saya tak suka buat keje sorang sorang. Best kan? Saya suka kembar saya.



Kenapa saya suka kembar saya?

3. Sebab kalo gaduh ke hape, saya akan dapat supporter. Tak kesah r saya betol or salah. Memang kembar akan sokong saya. Walaupon dye tak tunjuk dye sokong.  Melainkan saya gaduh dengan dye. Best kan? Saya suka kembar saya.



Kenapa saya suka kembar saya?

4. Sebab saya suka tengok orang pandang saya dengan muka konpius. Selalunye, bila saya jalan ngan kembar, orang mesti akan tengok berkali kali. Siap buat muka konpius lagi. Boleh rasa macam artis walaupon kejap. Best kan? Saya suka kembar saya.



Kenapa saya suka kembar saya?

5. Sebab kalo kat umah, semua keje yang abah ngan umi kasi kitorang boleh bergilir. Kalo saya malas, direct saya akan suruh kembar dan begitu juga sebaliknye. Tapi kebanyakan saya la yang selalu kena buat. -__-" Hahaha. Saya suka kembar saya. 



Kenapa saya suka kembar saya?

6.  Sebab semua barang kembar saya ialah barang saya. Jadi tiap kali saya nak guna barang tu, saya tak perlu mintak pun. Best kan? Saya suka kembar saya.



Kenapa saya suka kembar saya?

7. Sebab kalo nak jumpa sesape buat pertama kali, saya boleh tukar dengan kembar. Bagi dye yang pegi jumpe. Saya kan pemalu. Best kan? Saya suka kembar saya.



Kenapa saya suka kembar saya?

8. Sebab saya akan selalu ade teman tuk borak, bincang, gaduh, makan, tidur, kawan. Andai suatu hari nanti dah takde sape nak kawan dengan saya, saya tak perlu risau sebab saya ade kembar saya. Best kan? Saya suka kembar saya.



Dah cukup 8. Okeh, babai!~ Assalamualaikum.



p/s- nak hasil yang lebih gedik, sila tukar 'suka' kepada 'sayang'. harharhar



saya sayang kembar saya. grr!

Thank you for reading this entry !

74 comments:

Abir Abhar said...

comel lah post ni..
jeles pun ade ..

adrinaqamarina said...

sokong dengan abir jugak. wah kalau kembar laki perempuan pon best!

eh tapi setuju sume point tu!

tapi kenapa kembar ag hensem eh?

Wan Zulqhairi said...

9. Awek dia adalah awek saya. Saya suka kembar saya.. Hahahaha.. volley x??

LurvelyAmiera said...

best nye ade kmbar..^_^

IMANSHAH said...

Kalau dah kawen, jgn tuka2 okies!!

Anisa Hang Tuah said...

wa sempoinyeee

nnti kawen nak anak kembo la
hehe

sakinah zaini said...

tmbh lg satu..
sy suka kembar saya sbb nanti boleh kawen serentak..he3..

NuRuLiZzATi kHaLiD said...

kau bukan anak ke7 ke?yg kat tpi t0h yg k0 tulis 7 t0h amenda??:)

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

alalaaa sweet.. kalo kembar baca sure terharu nihh~

Amirrah Zawani said...

kenapa saya suka kembar saya???
sebab dia Beessttttttttt!!! :D

CEPET said...

best jadi kembar..suke sume point..sume berkongsi..awek berkongsi jugak ke?jangan..jangan..

MS ~SARANG HAE~ said...

lalala...apa kata kalau pakai bajuu same dan serupa..haha..lagii cumel dan kompem konpiuss

Anonymous said...

waa.. entri yg saaaaaaangat cute! clap3.. like this! hehe.. =)

CIK FAFAZ said...

tulahhhh.
best kan ade kembar?
heeeeeee.
:))

cart said...

suka suka .
entri yang menarik :)

Jey Yusuff said...

mcm best je ada ada kembar. jey pon nk kembar jugak la

kembatolo™ said...

abir.
hah? comel? hahaha..
tang mne comel tu bro? adeyy~

kembatolo™ said...

adrinaqamarina.
aik? dah nama pon kembar, mane boleh lebih.
sama2 hensem lah.. kahkahkah

kembatolo™ said...

wan.
point tu kena letak bila dah ade awek kot. haha

kembatolo™ said...

lurvelyamiera.
erk. lalalala~
XD

kembatolo™ said...

imanshah.
eh? taley tukar ke?
kalo tukar lagi syok kan? kehkeh

kembatolo™ said...

anisa.
jom buat anak kembar. eh eh. semoga dapat anak kembar. hahaha.. baru betol.

kembatolo™ said...

sakinah.
mane boleh kawen serentak kalo umah awek laen2.. kan? hahaha

kembatolo™ said...

nurulizzati.
aku pon konpius aku anak ke-7 or 8. kira halal jela eh? ahaha

kembatolo™ said...

aisumi.
cehs.. takde mase mamat tu nak terharu.. hahaha

kembatolo™ said...

amirrah.
ayam kepsi lagi best lah!!~ haha

kembatolo™ said...

cepet.
yang tu belom tahu lagi.. kena tunggu ade awek dulu.. hehe

YaNa said...

entry yg best...bestnyer jd kembar...huhu...

kembatolo™ said...

ms sarang hae.
dah banyak kot pakai baju sama. try godek2 entri yang lepas, mesti jumpe.. hehe

kembatolo™ said...

anonymous.
cute? kahkahkah.
kalo kacak taleh ke? =P

kembatolo™ said...

cik fafaz.
uwaa.. nampak macam sma je point kita. bukan? haha

kembatolo™ said...

cart.
meakseh mekaseh..
=)

kembatolo™ said...

jey yusuff.
nak kembar jugak? nak cari katne eh? kehkehkeh.

kembatolo™ said...

yana.
takde best sangat pon. biase2 jek. hehe

Bazilah said...

eii comel r post ni rase cam nak pukul-pukul je hakhak :D

Ciki said...

kalo mndi pun bersame2 ker? kih kih kih

kembatolo™ said...

bazilah.
uhuk uhuk..
comel sampai nak pukul?
agresif jugak ye? haha

kembatolo™ said...

ciki.
haah.. mandi pon sama2.. tp kat sungai jela.. hakhak

Ain Zulaikha said...

masing2 memerlukan each other, kalau awk kena dia pun kena, kalau dia kena awak pun kena.. haaa ada persamaan hati gituwww

niniey_nOty said...

besh btol ada kembar. spe nak jadi kembar sye? kuikuikui

SweetyMui2 said...

nak kembar jugak!boleh tuka2 bf..hakhak

ieqa said...

sangat setuju dengan nombor 4 & 5!
hehee

Cahaya Kehidupan said...

comel lah entry ni,teringin nya nak adik kembar...dalam mimpi je la...hehe...

Misshy Innz said...

takde rasa pape =.='

Farah said...

Haih . Saje je buat orang jealous sebab takde kembar =p

si suraya said...

nak tengok muka blogger ala ala artis?

http://sisuraya.blogspot.com/2010/12/jom-usha-blogger-yang-muka-ala-ala.html


comel je gmba tu. manja manja gituh.ehehe

miya said...

pemalu konon! cehs~

Fxysche Nas said...

aih..ne yg mengidam ade ank kembar neh. ngeh2....

Puteri Iqa Izyan said...

eyh.kembar mmg akan jadi mcm artis bile jln kat public.
haha.

nak jugak kembar...

sri said...

wahahah! lawak!

Bella Ayub said...

haha..fineeee :)

kem salam kembar

kembatolo™ said...

ain zulaikha.
haha..chemistry la kan?
euw! gila gedik je bunyi.. =P

kembatolo™ said...

niniey noty.
ecehs.. mintak simpati ke tu? haha

kembatolo™ said...

sweetymui.
erk.
kitorang pon tak penah buat lagi cenggitu..
kahkahkah

kembatolo™ said...

ieqa.
wahh.. terfeeling sama pulak.. =P

kembatolo™ said...

cahaya kehidupan.
euw~
geli geli..
hahaha..

penah dapat mimpi macam tu ke?

kembatolo™ said...

innz.
hekeleh.. saje tanak cakap jeles kan? wahaha.

kembatolo™ said...

farah.
pegi suruh ummi beranakkan kembar cepat!!~ hahaha

kembatolo™ said...

si suraya.
manja?
dah hampir mati tercekik kot.. haha

kembatolo™ said...

miya.
memey pemalu pon.. hekhek

kembatolo™ said...

fxysche nas.
mengidam? kena usaha lebih sikit la tu.. hahahah =P

kembatolo™ said...

puteri iqa.
haah kan.. dapat jugak perasan artis..haha

hambek yang ni jelah~ =P

kembatolo™ said...

sri.
tang mne lawaknye nie? aigo~~

kembatolo™ said...

bella.
orait.. cakap awek hot kem salam kannn? hahaha

cik violet said...

nak ade kemba jugak..hehe

R.O.H said...

salam...
newbie for this blog... suke entry ni sbb saya pon kemba jugak hehehe... jadi memang betul la ape yg dituliskan tu huhuhu... best2..

fiqah_twinz93 said...

suka entri ni..sebab saya juga melalui benda yang sama..:))

masiha said...

sy suker statement "macam artis" tu...ye la..kuar bandar ke..mana2 ke ngn kembor...org akan pandang...hehee...dpt rasa glamor...kay umah leh bahagi2 tugas...senang..apa2 pun mmg best ad kembor..

nur_syu said...

kucingku kembar 6..lg best kowt

Diera Tekikushika said...

baca entry ni pulak.. hurmmm kembar melawat kembar,

SAYA SUKA KEMBAR SAYA ! =)

Anonymous said...

nak menyampuk gak tuk post zaman berzaman ni...saya pun suka kemba saya... :)

FL blogh0use said...

4, 6, 8..BINGO!!


http://lurvelysweety.blogspot.com/2011/08/eh-awak-kembar-eh-muka-samalahkembar-eh.html

Anonymous said...

smoga dapat bakal isteri yg kembar seiras jugakk...pasti comeL n bahagia kan...hehe..^^

Anonymous said...

huk3x,,best nyer ada kembar...

Related Posts with Thumbnails