22/02/2011

2 in 1.

Assalamualaikum. Alhamdulillah. Ingat nak taip entri laju-laju tanak backspace tanak semua. Tapi disebabkan aku seorang yang prihatin dan cakna, maka terpaksa jugak aku taip pastu check satu-satu. Ejaan kena kasi betol noks! Mane tahu kot-kot ade budak prasekolah yang baca blog ni. Kesian pulak tengok dorang tereja-eja setiap suku kata tapi tak paham perkataan tu. Kejap! 'TEREJA' ade tak dalam kamus dewan? Kahkahkah.



Ehem. Entri ni aku nak cerita 2 mende. Tengok tajuk la, 2 in 1 tuu~



Memula, aku nak cerita pasal majlis kesyukuran dan solat hajat pelajar kelantan mesir bersama pimpinan kerajaan negeri kelantan. PERGHHH!! Punye la panjang nama majlis tu. Semput aku. Ikhlas aku cakap, time tulis entri ni baru 1st time aku baca banner tu. Hahaha. Pang sebijik pelisss~



Tanak tulis banyak pasal tu sebab aku sendiri pon tak lama kat sana. Kenapa mengapa tu semua tayah mengedik nak tanye sebab aku takkan jawab. Orait? Nah gambar sebijik!


DSC_0012
dari kiri ; ayie, akie, aniq. caption : bawak kamera gedabak tapi amek sebijik je. eh bukan sebijik, bijik-bijik yang bermaksud 2 bijik. haha. kenapa mengapa tayah menggedik nak tanye eh? sebab aku takkan jawab. <-- ulang balik.=]



kol 1 baru sampai umah. Sekian cerita pertama.



Kedua, aku and the geng yakni para pelarian dari mesir telah selamat berkelah di lata tembakah. Tiap kali balik bercuti memang wajib pegi sane ko tahu?! Kenapa mengapa tayah menggedik nak tanye sebab aku takkan jawab. Orait? Hahaha.



Mesti nak tengok gambar kan? Nah! Tengok la sampai bernanah bijik mata. Sikit je ni aku upload, malas nak tunggu upload banyak-banyak. Kenapa mengapa tayah menggedik nak tanya sebab aku takkan jawab. Orait? (lagi sekali aku ulang ayat ni, boleh tolong pelempang tak budak nama izuddin nie? boleh? ok cun!) hahaha.


lata tembakah sep pelarian
berkumpul kat tempat paling strategik. geologi tempat yang sangat menarik. parking luas, tepi surau, garaj berbumbung tak lain tak bukan di rumah kembatolo. hakhakhak XD *lupa nak taruk watermark kat gambar ni.


Collages
masa ni baru sampai. memasing muka eksaited. kenderaan 2 bijik persona + 1 viva + 1 wira + 1 prado = sokonglah buatan malaysia. kahkahkah.


Collages (2)
jenjalan sebelom sampai kat tingkat teratas air terjun. tempoh perjalanan 60 minit katanya. padahal? hahaha.


Collages (3)
pemandangan sekitar. tak best langsung kan? ngaa~


Collages
hooray~ dapat mandi air terjun. siriyes dalam kali ni. hari tu takde la dalam macam ni. tapi itu semua bukan halangan bagi seseorang yang pandai berenang. betol tak? yang tak reti lain cerita. kehkehkeh.


Collages
gambaran pukal dan rawak.



Okay tamat cerita. Ekseli nak buat panjang lagi entri tapi rase macam malas la pulak. Lagipun nak buat collage bukannye kejap. Nak kena tunggu. Masa ni kalo tak berpegang assobru minal imaan mesti pancit sebelom entri siap. Aku? Entri ni kan dah habes, so paham-paham jela. Takkan semua nak tunggu aku tulis? Takkan nak jadi tukang bace je? Pandai-pandai la buat kesimpulan sendiri. Yang penting, cari maksud tersirat. Setiap entri aku taruk luahan hati. Pandai-pandai lah korang explore kalo nak tahu. Sekali lagi aku ulang, kalo nak tahu. Nak kena bold ke? Okay, lagi sekali, kalo nak tahu. Kenapa mengapa tayah menggedik nak tanya sebab aku takkan jawab. Hah? Erks! Chow duluuu.. Assalamualaikum. Harharhar.



p/s - terima mesej yang cukup mendebarkan. tapi sebagai makhluk, aku sentiasa mengharapkan yang terbaik dari Penciptaku kerna Dialah yang maha mengetahui.(^^,)
Thank you for reading this entry !

26 comments:

Afikah Aziz said...

eh,ika rase cm nk lempang je din sbb xbg tanye soklan ngeee~~

Anonymous said...

terima kasih atas penyediaan makanan. salam untuk umi

Ummu~Ishak said...

dolu2 penah gi lata tembakah. memang best.

next trip sila ajak i ye :p

hiro said...

tok guru meme kemah!

zarifahmr said...

syok tuuu mandi air terjun, baru gi minggu lepas hehehe

mawar slumber said...

best nyer g mandi......

diana said...

mesej apa??
cer citer..cer citer..!

Ain Zulaikha said...

so ini adalah entry pergi hang out mandi manda? cis, saje nak buat orang jeles.. hahahhaha

dah lama nak tanya orang sebenarnya, apa maksud " noks " ?

Wan Zulqhairi said...

Skali skala jom la join benda ni...

http://wamozuwaha.blogspot.com/2011/02/pencarian-blog-paling-hensem-dan-cantik.html

Nur Amalina binti Yazid said...

bismillah..
assalamualaikum

bestnye dpt jalan2.. air terjun lagi.. jeles sebab jarang2 dapt kuar jalan2...sebulan sekali pn x tentu.. (asik2 jeles je kan komen sy ni)
..dpt bace blog pn jadilah..:)

"terima mesej yang cukup mendebarkan. tapi sebagai makhluk, aku sentiasa mengharapkan yang terbaik dari Penciptaku kerna Dialah yang maha mengetahui.(^^,)"

...mcm tau je....hmm....(fikir2)

eiymnajmie said...

korang 2 bradik share 1 blog erk?? bapak close..bagus2..

Liya Laa said...

asyk2 g kb. g la kt pulak. grrrrrrr. hahaha

kembatolo™ said...

afikah aziz.
aloha.. takde soklan pon? haha

kembatolo™ said...

anonymous.
sapo plop ni? misteri molep. haha

kembatolo™ said...

ummu ishak.
tak jauh ke kalo ajak? haha

kembatolo™ said...

hiro.
arap sudoh tok guru kito!haha

kembatolo™ said...

mawar.
best kalo reti berenang. haha

kembatolo™ said...

diana.
takde pape la kak. hekhek

kembatolo™ said...

ain.
hahahaha. memang patut pon jeles.kiki

ntah la.ekseli xtahu jugak. hee~

kembatolo™ said...

que.
ko join ko wei?

kembatolo™ said...

amalina.
jeles je. takde tol pon. haha


erk! ape yang tahu? haha

kembatolo™ said...

eiymnajmie.
uiks!susah kot nak eja nama tu. haha

takde kongsi pon. sorang je yang update. haha

kembatolo™ said...

liya la.
ahaha. kt takde tempat best. wakaka

mawar slumber said...

tu la pasal .... tak reti berenang...hik hik hik... klu terapung je bleh ler....

fairuspeng said...

untung jadi pelarian ops piramid.. disambut oleh PM...

disyukri Tok Guru...

lata tembakah tak jeles pun..
sebab baru pergi ulum yam.. hehehe
ulu yam lagi best!! p

ieqa said...

Kenapa mengapa tayah menggedik nak tanya sebab aku takkan jawab. Orait?

*copy paste. muahahahaa

Related Posts with Thumbnails