01/11/2010

lelaki membebel sebab benda remeh, tak cool kan?

Ohoi ! Tajuk cari nahas lagi? HAHA !

First of all, marilah kita buat satu amalan yang dijamin oleh Rasulullah SAW akan mengeratkan silaturrahim dan kasih sayang antara manusia. Tahu ke apa amalan tersebut? Teett ! Betol, sebarkanlah salam antara kamu. Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Tambah lagi sikit, kirim salam kat mak bapak korang cakap menantu kirim salam. Wahaha. Gatai !

Hurm.. Lelaki. Majoriti sifat lelaki ialah seorang yang tenang atau lebih dikenali dengan perkataan 'cool'. Kebanyakannya tak banyak cakap, pendiam, dan hanya cakap bila perlu ataupun dengan bahasa sopannya, matang. Kalau soalan ciri lelaki idaman diajukan kepada kaum hawa, sudah tentu antara jawapan mereka ialah mahukan lelaki yang cool. Macam stefan dalam citer vampires diaries la. Cool nak mampos, skrip dye dua tiga patah jek tiap tiap episod. Tension aku ! Pastu pulak elena ngan katherine sama sama tergilakan stefan. Padahal damon lagi hot. Aiyo~

Walau bagaimanapun, dalam banyak banyak lelaki, ada segelintir antara mereka yang suka membebel. Korang tahu? Lelaki yang suka membebel kerana bende remeh sangatlah tak cool kan? tak sesuai sangat lelaki yang pot pet pot pet marahkan bini, awek, mak, anak, hanya kerana benda kecik. Contoh, bila dorang lupa tutup lampu or tersilap masuk jalan. Dye punye bebel tu macam kita dah hilangkan duit RM1 juta. Sesaat boleh sebut sampai sepuluh perkataan. Jeles pompuan pompuan yang suka bergosip tu. Hahaha.

Lelaki ceni kalo korang dapat buat laki memang naye r. Siriyes! Ntah ntah korang silap iron baju pon dye boleh bising. Dan aku pon tak bape suka kalau kawan ngan lelaki jenis ceni. Setiap bende mesti ada je yang tak puas ati. Tak kuasa ai! Baek cari kawan yang reti melawak. Fun sikit. Tak gitu?

 Okay la. Cukup da ni. Aku bukannye reti sangat nak taip panjang panjang. Kalo korang tak baca pon, tade la aku frust sebab tulis pendek jek. Kan kan? Yang paling penting, aku bukan jenis yang suke membebel. Melawak tu bole r sikit sikit. =P (apsal setiap entri kne ade ayat macam ni?) =_="

Babai~

ni bukan sample laki yang suka bebel yep.. takkan la nak kutuk kembar sendiri kan? kahkahkah

Thank you for reading this entry !

46 comments:

Farah said...

Memang tak best lelaki yang suka membebel pasal benda remeh .

Haha . Apakah ? Stefan tuuu 1000 way better than Damon la :D

kembatolo™ said...

farah.
oit oit ! jangan dikutuk si damon itu. fan dye nih! haha..

hiDayAh said...

sgt3 stuju dgn farah. go stephen go!!!

kembatolo™ said...

hidayah.
haish ! ni da berat sebelah nie. mne aci bawak geng. aiyoyo..

damon damon damon !!~
XD

GadisTerbilang said...

suke tengOk lelaki pakai kain plikat

ok xde kne mngene ngan tajOk kan???


o.O

Farah said...

Stefan Stefan Stefan .

Serius Stefan lagi bagus dari Damon . lol =P

kembatolo™ said...

gadisterbilang.
halamak ! cane bley taw taste akak nie? sori2, tak sengaja taruk gambar tu.. hahahahaha XD

kembatolo™ said...

farah.
damon lagi best la.
ayat dye power.
perghh!! macho gitu.
hakhakhak

Keyrill Eduardo Willeyhem said...

aku suka membebel! huhuhuhu...

Anonymous said...

katherine lg hot...hak3

kembatolo™ said...

keyrill.
ko tak cool la kalo macam tu.. haha

kembatolo™ said...

anonymous.
aik? tu hot laen.. haha XD

Anonymous said...

kalau dapat pakwe pendiam tp bijak best ahh.. hahaha.. tanak pendiam tp takde isi pun tak best.. kang takleh nak digest ape yg kite ckp.. mcm ckp sorg2 lak.. =p

lelaki kene pendiam, sbb pompuan ni tak perlu di pujuk ngan kata2 pun.. haha.. =)

tgk mcm House.. macho jek.. tp charming.. wahh... terlebih sudey..~

Hizami Rahim said...

haha. eh. kain pelekat tu sama dgn aku ah. hijau & garis2 merah. sejibik !

Aq Waeda,,, said...

btul2,,,laki yg suke membebel ni x comel la,,klu pompuan membebel xpe,,haha,,
XD

SweetyMui2 said...

damon damon damon damon damon damon damon damon damon damon damon damon damon damon damon damon damon damon damon damon damon damon damon damon damon damon damon damon damon damon damon damon damon :D

kembatolo™ said...

anonymous.
apa kata kalo dapat pakwe bisu? tanak try? hahaha..

ecece.. da tu nak pujuk ngan ape? adiah? hoho

ceit ! itu house tarak layan maaa.. haha

kembatolo™ said...

hizami.
bak sini jela kaen ko.
boleh aku pakai skali ngan kembar aku.. haha

kembatolo™ said...

aq waeda.
kne bebel dlu ke baru comel? ayyak !~

kembatolo™ said...

sweetymui.
hooyeah ! geng da sampai.. manyak silonok la.. hakhakhak

Anonymous said...

alaa.. pakwe bisu ngan org jek.. kalau dah jadi isteri takdenye bisu..HAHA... please~ ;p
tp kalau bisu bebetul, terpaksa laa i blaja bahase isyarat.. =D

subjektif.. kene tau laa awek tu suke ape.. =) tp mostly dengan perbuatan laa.. izuddin mesti terer punye.. eceh.. =p tatau laa kalau ade awek yg ske pakwe dorg ckp berjela2 ayat jiwang but do notin.. hehe..

Anonymous said...

stefen..hihi..sgt macho oke!!

erm..ni baru best..asik tarok gmbar penulis jek..skali skale tarok gambar laen cket..baru ade feel ai nak bace..! HAHA !

kembatolo™ said...

anonymous.
erks~
izuddin tak reti. sekian!
kahkahkah

kembatolo™ said...

anonymous.
peliss~
tolong jangan gedik sgt bole tak? haha..

tak peduli.
damon tetap damon. hoho

ciK ogGy bLue... said...

ko xtaip entri bnyk2 sb naty oreng ckp ko yg becok..huhu..ckp bnyk..
hehehe

Anonymous said...

so skang ni antara izuddin n izwan yg mane satu kategori damon, yg mane satu stefan.. hahaha.. boleh bgtau? =p

I n n z said...

eh kau ade edit ke ? tadi aku bace tade yg psl vampire diaries tuhh rase nye .

ke mate aku yg kero ?
ouhhh noo !!

Frodo Baggins said...

wa membebel bila dvd maria ozawa gwa hilang! kahkahkahkah. xpown calender bikini Miranda kerr wa kene buang!


>>___<<

Eyerin Aziz said...

tapi aku suke dengar abah bebel..
=)

Juelina Stanie (AJ) said...

motif pic last tuh ngan story?hahahahaha
ok ok back to topic
ok jer laki membebel
yg membebel byk tuh sbb dia cerewet atau maybe dia perfectionist
membebel kena tmpt is ok =)
suke jer dgr hohoho

elmo blurb blurb said...

laki membebel adalah lelaki pelik. haha

si kure kure :) said...

sumpah segale ape dalam entry ini adalah macam pakwe aku. ish. rase simpati plak kat diri sendiri tetibe :((

maisyara Pot! Pot! said...

aku baru perasan, sejak dua menjak ni aku kurang membebel. xD

Nur said...

hahaha...ape nih laki bebel2..
x macho ah...

btw...ur blog so cute la...kembar...lalalla
juruh vs tolo...hahahha

kembatolo™ said...

cik oggy.
aku becok ke? tak kot.. haha

kembatolo™ said...

anonymous.
hurm..izuddin stefan izwan damon.. setuju? okay, bole lempang skarang.. hahaha

kembatolo™ said...

innz.
mata ko da bole simpan kat muzium kot. haha

kembatolo™ said...

frodo.
sape la yang tak bertanggungjawab tu.. haha

kembatolo™ said...

eyerin.
selalu kne ke? hak3

kembatolo™ said...

aj.
kalo tak kne diri sendiri memang best.. kalo kne atas hidung sendiri? aiyo~

gambar penyeri entri jek.. haha

kembatolo™ said...

syifa.
fuh ! nasib baek aku bukan macam tu.. haha

kembatolo™ said...

si kure kure.
aik? asal simpati kat diri pulak? pakwe tu patut dapat simpati... hoho =P

kembatolo™ said...

mai.
becok ceni pon ko cakap 'kurang'? hish~

kembatolo™ said...

nur.
ade jugak laki bebel tu macho..
macam...(isi sendiri)
ahaha XD


eh eh !
jangan buat diri ni kembang.
naye t. hahaha

Fina Fento said...

seksa oh dapat lelaki cerewet. sakit hati gila bila mai angin dia nak membebel. tp kan, bila dh lama2 n fikir2 balik cm comel jek dengar dia bebel2 :P

kalau bebel sebab concern takpa kot. jangan melampau sudeh.

Anis Athira Mauli said...

Mmg ada lelaki bebel perkara remeh je..nak nak kalau bapaknye mmg suka bebel, anaknye ada yg ikut genetik bebel tu..bebel sana bebel sini..bernanah teling dgr..nak ckp, ckp sekali ckp..ini dok ulang bende yg sama..gile apa

Related Posts with Thumbnails