20/12/2010

final fight of kembatolo.

Hooyeah!! Jumpa lagi kita dalam alam maya fantasi kau-tak-kenal-aku-pon-tak-kenal-kau. Hehe. Assalamualaikum buat sahabat, kawan, rakan dari kalangan pembaca sekalian. Terima kaseh kepada yang sudi follow dan komen. Jazallahu khairan kathira(terima kaseh banyak banyak dan banyak sampai taley kira). 



Okay, aku janji kat entri ni nak buat sambungan pasal pergaduhan aku dengan inchik kembar.  Ala.. Yang aku duk gebang pasal final fight tu la. Insiden tu sampai hari ni aku ingat. Sebijik sebijik kot. Dahsyat tak aku punye ingatan? Kahkahkah. *Udah la tu nyah oi. Tak habes habes nak eksen. Ceit!* =Þ



Kejadian ni berlaku lebih kurang 7 tahun lepas. Tengok! Kan betol aku cakap aku dah lama tak gaduh. Kelepak kelepak kelepung(bunyi muzik pembukaan). Masa tu umo kitorang 13 tahun. Oh! Harus kiut miut bergetah lah kan. haha. Masa dan tempat kejadian pulak kat rumah kawan aku. Masa tu cuti, n kitorang pulak baru 1st year dekat sekolah best gila la nie. Cuti pulak sebulan sekali je bhai. Kedek sungguh nak bagi budak budak cuti, dah r cuti tak sama dengan budak sekolah laen. Kan dah tak dapat ushar awek dekat bus stop. Wakaka.



Kembali pada cerita. Malam tersebut kitorang menumpang kat umah kawan ni r. Menumpang kaseh sayang dan menghabeskan beras kat umah kawan ni. Idik namanye. Malam tu tdo ah macam biase. Keesokkan paginya, truuttt truutt truutt (sound efek) berlaku sedikit salah paham antara aku ngan idik ni. Ekseli aku yang buat hal. Lepas tu, aku bagi sebijik dua penendang hikmat bumi berapi dekat idik. Nampak tak? Umo 13 dah pandai buli kawan. Terbaek dari ladang sungguh. Yang izwan pulak sibuk duk back up idik. Konon nak jadi penyelamat la tu. 



Lepas serangan bertubi tubi aku bagi kat idik, si izwan pulak hangen. Dye cakap aku ni sewel sebab suka hati je tendang tendang idik. Kat umah dye pulak tu. Lepas tu, ape lagi. Transform jadi superman la si izwan ni. Aku pulak macam biase, jadi spiderman, hero pujaan sepanjang hayat. Tapi skang dah tukar jadi iroman kot. =Þ . Scene yang sepatutnye aku lawan idik dah jadi lawan izwan. Grr!



Hambik kau! gambar katun aku bagi. ehsan google. harharhar.



Lepas dye bagi penendang sebijik, aku balas pulak dua bijik. Dye bagi sebijik, aku reply dua. Kenapa aku mesti dua? Sebab ni celita gua yang tulis maa.. mesti mahu angkat sama dili ni. Harharhar. Gedebak gedebuk gedegang gedegung (bunyi tengah fight). Tak lama kemudian, satu tumbukan tangan mana pon aku tak tahu dari izwan singgah kat bibir aku. Pergh!! Sangat nikmat kau tahu?! Aku mengaduh, lepas tu serangan dari kedua dua pihak pon benti. Macam  tukan butang R. Eh silap, butang pause. 



Tanpa disangka, darah mula meleleh dari bibir aku. Kuat jugak penumbuk izwan yang berumur 13 tahun nih. Agak agak r nak guna tenaga sepenuh hati pon, ngan kembar sendiri je pon. Tak bersungguh pon takpe la kot?! Hakhakhak. Seiring dengan darah mengalir, seiring jugak air mata aku jatuh. Wakaka. Fine! Loser di situ. Boo!~ *ai umo 13 nyah, mesti ai keledek sikit* Hueh3.



Then, masa aku tengah nanges tu, cuba teka ape jadi? *Tayah menggedik jawab air mata jatuh, dah nama pon nanges. Aku lesing jugak karang. psfft!* Si izwan pon turut nanges jugak wei! Siriyes! Sumpah! Memang dye nanges. Aku nanges sebab sakit kena tumbuk, dye nanges pulak sebab hape? Konpius jugak bila pikir. Dye siap tanye sakit ke tak. Skali ngan mintak maap pulak. Haih! Hero mintak maap ngan penjahat. Boleh terima akal tak? Harharhar.



Sayang jugak dye dekat aku kan? Kenkorang jangan dengki yep. Ngahahaha. Sekian, Assalamualaikum.


p/s - ni yang last kitorang gaduh. lepas ni mane tahu kot kot gaduh berebut bini pulak. hakhakhak



info : nak baca bende best tak? picit sini.



DSC_0361
yang tengah MENANGgung kesakitan tendangan tu aku. grr! -__-"
Thank you for reading this entry !

61 comments:

aisya sakaria said...

pertarungan yang....harmoni kot. haha

starzieti said...

alolo, sweeet r korg..due2 skli nanges..heeee

adrinaqamarina said...

dye nanges sebab dye sakitkan kembar dye kot. ke? haha!

cepat teman berborak~

Kimmy Ai said...

hehehe... sweet3! ;) mcmni lah kembar..

azrinrahim said...

hehe..kecik suda jadi gengster ke bro.. huhuaa citer bce cerita nie .

http://azrinrahim.blogspot.com/2010/12/latih-diri-jadi-manusia-pemaaf.html

Abir Abhar said...

wow.. kagum!
heehe

Anonymous said...

Hehe.. da boley agak da izwan camtu, izuddin camni.. otromen ngn spiderman mmg bley gaduh kdg2.. tp kalau dorg bergabung, dorg akan jd perfect two gtu.. hewhewhew.. if izuddin nk carik isteri kene prangai mcm izwan, izwan kene carik yg mcm izuddin.. hehe.. ntah, rasenyelaa kot.. kene tanye pendapat mak masing2.. hehe..:D

~syuQ said...

sentimental noh..

Cik Ungu Violet said...

apsal cite gadoh ni sweet sgt! grr! miahahaha :D

NuRuLiZzATi kHaLiD said...

kahkahkah!caring jugak yep izwan t0h...nanges jugak yep dy..haha.ces!kte jep dy c0ol tp em0 jugak..haha!weks!

Puteri Iqa Izyan said...

owh.kau izzudin la eyk? ish.konpius aku ngn kemba nih.huhu..

igtkan tak ngs. ngs jugek. hehe..
habes macho kau..

boo skali...hehehehe :D

Mas Sakura said...

alahai,, gaduh2 sayang.. tapi kalau lwan ngan aku mesti wawan kalah kan? XD

Chikamaru Nara said...

itf jugak ke?

Ain Zulaikha said...

hahahaha kelakar an si kembar ini. alhamdulillah besar2 dah tak gado.. kalau gado gak mmg perangai cam budak kecik lah..

tq add fb

kata kila said...

JAHAT SEYH.TENDANG TENDANG.HAHAHHAA

Anonymous said...

hahahah kelako laa dak kembo nih yea .baru i tau la uuu huahuahuahua :P .ganah ngat c judin nih iskisk .kimsalam kat izwan deh :p *upsss


dr org malaysia wahaha .teka pelisss .lalala :P

Ciki said...

huhu.. kasarnye.. masuk wwe la... eh, btol ke ejaan tu.. hoho

Ieda Al-Habsyi said...

hahahahahha!

tetiba je aku jadi gundik tersayammm ko! hahahaha! :)

zarifahmr said...

alololo bila kembar gaduh macam kiut aje. siap nanges dua2. hahaha

kalo gua ade mase tu gua dah hantuk pale dua2 hahahaha ;p

✿ismi:Nauratul Nadiah✿ said...

Better gdoh brdarah cmni drpd gduh rebut bini, bahaya tu..haha

darkbatman said...

hahaa.. mcm best.. klaula ade kembar..haih2..untung ko bro..

Nurulbadiah Lai said...

awk..len kali nk bergaduh ajak sy..nk jadi pengadil

greenailin said...

comel je dua2 nanges sebab gado, comel time tue jela, kalu skrg x tau la rupa mcm mana...kihkih

Misshy Innz said...

kata kembar , kau nangis, dia nak nangis gak lahh .
kan kembar kene same same setiap masa dan keadaan .
HAHA !

nurul hanini said...

apa la gaduh2...tp dh nama kembar kan...nangis sama2..best2
BTW, follow ur blog, thx sbb mlwt blog NINIE :)

mia said...

oh my oh my..aku rasa da jatuh cinta la..seyesly...hkehkehkekekek...

kembatolo™ said...

aisya.
harmoni? tengah fight nie.. cane leyh harmoni pulak?
ekeke

kembatolo™ said...

starzieti.
hahaha.. nanges dua2 tu sweet eh?
kena slalu nanges r ceni.. =P

kembatolo™ said...

adrinaqamarina.
kan dah cakap, gaduh tak sampai setengah jam.
lepas tu terus borak. haha

kembatolo™ said...

kimmy ai.
yang bukan kembar pon ade jugak ceni. kan kan? haha

kembatolo™ said...

azrinrahim.
bukan gengster la.
ni namanye training.. haha

kembatolo™ said...

abir abhar.
wow jugak!! haha

kembatolo™ said...

anonymous.
mak aih.. panjangnye ulasan.. skali ngan bini tu. haha..
insyaAllah jodoh yang terbaek dari Allah. hehe =D

kembatolo™ said...

syuq.
kahkahkah. syahdu tak?

kembatolo™ said...

cik ungu.
harharhar. ntah la.
kena tnye director.. hoho

kembatolo™ said...

nurulizzati.
emo kenkadang takpe. kacak kan.. haha

kembatolo™ said...

puteri iqa.
haah. aku izuddin la wei. apsal?

eh, aku macho ke? mekaseh mekaseh. haha =P

kembatolo™ said...

mas sakura.
mesti la mas. ko tu garang..
aku pon kalah kalo ngan ko.. haha

kembatolo™ said...

chikamaru.
yep. itf. nape?

kembatolo™ said...

ain zulaikha.
aik? kelakar? mane part kelakarnye? hakhak.

perangai budak kecik la comel. harharhar.

kembatolo™ said...

kila.
da tu takkan nak cubit cubit pulak?
gila pondan. haha

kembatolo™ said...

anonymous.
erk.
ingat orang mesia sorang je ke nak maen teka2 nie? aiyo~

kembatolo™ said...

ciki.
tu biase lagi. tak kritikal pon. haha
betol la eja gitu.

kembatolo™ said...

ieda.
eh! tak paksa pon.
sendiri rela kan? hahaha

kembatolo™ said...

zarifahmr.
yeyeh. boleh kiut sebijik. hahaha

hantuk la. tu pon kalo tak jadi mangsa buli kami r. haha

kembatolo™ said...

nauratul nadiah.
eh eh.. bukan berdarah lagi bahaya ke? haih?! =P

kembatolo™ said...

darkbatman.
aish.. ade time untung, ade time rugi.
eh, macam bisnes pulak bunyinye.. haha

mekaseh komen bro. =)

kembatolo™ said...

nurulbadiah.
jadi pengadil pon kena jugak sebijik dua. sanggup? haha

kembatolo™ said...

greenailin.
skang tak come dah, tinggal macho jek.
wahaha. perah santan.

kembatolo™ said...

innz.
betol ke camtu?
nanti kawen pon kne skali jugak r? hahaha

kembatolo™ said...

nurul hanini.
mekaseh mekaseh.

nanges pon best? haiyak!!~
pelik kot..

kembatolo™ said...

mia.
eh eh.. ni ape kes tetbe jatuh cinta pulak ni? hahahaha

Ain Zulaikha said...

kembatolo lupa nak tanya, tak mati ke orang yg kena tendang tu? hahhaha


hai, jgn lupa vote Ain Zulaikha.blogspot di http://bpm-undip2.blogspot.com/ tq sy xpaksa k :)

shazika said...

wohaaa...
best nyer kembar!

kembatolo™ said...

ain zulaikha.
eh eh. tak mati pon.
masih bernyawa di dunia yang fana' ini. hahaha

okeh. dah vote~

kembatolo™ said...

shazika.
whoa.. memang best pon.. hikhik. =P

Chikamaru Nara said...

klu itf, same la kite.. bley geng la.. haha

kembatolo™ said...

chikamaru.
eh, boleh je. tade hal.
bila nk start?wakaka

Eyra. said...

heheh sweetnya kembar camnie. kitorang gaduh tak pernah pon minta maaf balik :D

Anonymous said...

maroh ke pokcik ?ololololo hahahahah sy adalah jengjeng hahahah
_ina_
bereh dih ?hahaahahha

Anonymous said...

teringin nk tgk gambar kanak2 korang

Related Posts with Thumbnails