24/10/2010

kalau perempuan macam ni, lelaki pulak macam mana?

Assalamualaikum.. 

Pertama sekali, satu soalan untuk korang. Semput tak baca tajuk aku tu? Hakhakhak. Panjang kemain lagi. Harap sesiapa yang ada kencing manis tak semput baca tajuk entri nie. Aik ?! kencing manis ada potensi semput ke? [=_=]"

Okay dah ! tak nak meloyar kat sini. Straight tu da point. Zass~


Korang biasa dengar ayat ni? Kejap, aku buat contoh.

"Perempuan kalau tak reti masak tak boleh kahwin"

Mesti pernah kan? Tipu r kalau ada sesape yang tak pernah dengar. Tak logik lagi impossible ! Kalau betol tak pernah dengar, tak laen tak bukan beliau merupakan seorang yang tuli dan pekak atau dalam bahasa sopannya, ada masalah pendengaran. Sanggupkah korang terima panggilan tu? jika tidak, sila buat buat pernah walaupun korang tak pernah. Haha.

Jadi, rasa macam tak adil kan? Perempuan je ada syarat macam tu. Lelaki? Hurm.. Wahai kaum hawa sekalian, anda juga boleh letak syarat okay ! Jangan takut, bila ada lelaki cakap macam kat atas tu, korang dengan selamber boleh jawab begini ;

"Lelaki kalau tak boleh jadi imam sembahyang tak boleh kahwin"

simple as pimple as dimple. Wahaha. Mat saleh tercelup kicap da start speaking~ Korang bagi je ayat tu, kompem menggigil. Nak buat macam mana, lafaz niat ngan niat pon tataw cane, ni pulak nak suruh jadi imam? Waklu~ Hahaha.

Secara logiknya, itu adalah perkara asas bagi lelaki. Sebab? Sekiranya mereka tak boleh jadi imam sembahyang, bagaimana pula dorang nak jadi pemimpin dalam rumah tangga? Nak mengharung onak duri badai segala. *Ceit ! Ayat mende nie?* Sape yang nak ambik alih tugas mendidik? Nak upah orang tolong didik anak bini? amboi~ berani ke bang oi? =P

Sepertimana peranan solat dalam agama, begitu jugalah peranan solat dalam rumahtangga. Terpulang kepada korang untuk menyedarinya atau tidak. Sebelum "sudah terhantuk baru tengadah", carilah calon yang tepat, pilihlah kerana agamanya. =)

Assalamualaikum.



ni namanya menaekkan saham.. XD




p/s - nak usyar calon suami? klik nie --> link
Thank you for reading this entry !

57 comments:

miza said...

hahaha.aku nak mympok wei..oo.pakaijubah2 pg msjid..ehe eh..camera nak watpa??

si suraya said...

dekat atas ni contoh imam naughty. huhu

kembatolo™ said...

miza.
kamera wat amik gambar la.. tu pon tataw ka? haha..

ni bukan kat masjid, tp majlis kne pakai jubah~

kembatolo™ said...

si suraya.
mana ada, da pakai jubah takey naughty2 da.. sopan ! kahkahkah =P

LORD ZARA 札拉 said...

hehehe~

nak hantar borang utk imam yg ni boleh?

:p

kembatolo™ said...

kak zara.
erks~ imam yang ni belom available ag.. kne tunggu lagi 5 tahun.. wakaka~ =P

sakinah zaini said...

mcm pernah baca je benda ni..kat fb ada kan?hak3..

bagus2 kalo buat syarat mcm 2 dkt lelaki..tmbh syarat ckit..kena mahir dgn ilmu3 kelakian seperti bertukang,membaiki perkakas elektrik dan sbgnya..ha3..senang ckit..

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

yeahh.. nak cari calon laki pun kena la jugak bersyarat.. :D

fndrocka said...

Gambar marketable habis utk minah2 masjid

kembatolo™ said...

sakinah.
eh eh ! kalau macam tu da demand namanya.. ahaha.. baek cari laki yang keje kedai letrik.. kahkah

kembatolo™ said...

aisumi.
ha ! letak letak.. jangan segan segan.. haha

kembatolo™ said...

fndrocka.
aik? minah masjid je ke? minah rempit taley? hahaha

Mas Sakura said...

gamba nak pemes. taley blah.. hahaha

hmm tertarik aku ngan entry ko ni, klu tak asyik pompuan je y kene en..

kembatolo™ said...

mas.
gambar cari makan, kena cun la sikit.. ahaha =P

aku kan memahami.. takkanla pompuan je slalu kne kan? hoho XD

zati-zt said...

btol2..
selalu mesti pompan je..
laki pe cer..??
huhu
~unfair..

d_LA said...

setuju setuju..hehe

SuMa Sweet said...

saya pandai masak...sedang promote diri sendiri..

kembatolo™ said...

zati.
eh! ni pehal tetbe emo pulak? kahkah

kembatolo™ said...

d la.
=)

kembatolo™ said...

suma.
promote kat sape ni eh? ahaha =P

sitinorafatien said...

wah!btul2 tu..stuju sgt..mane aci kalu ppmpuan ade je syarat..lelaki pun kena juga...:D (sgt bersetuju sbb xpandai masak..hehehe...)

erk...jadi sy xbley kawen la?huhuhu..
mak!nk kawen......(kalu mak dengr konperm kena menampar sebijik....
xpe2...cik paten ngh balajr lgi...

saperakue said...

kita kena fair n square...
tp suami kena tolong masak jgk... hahahahha..

p/s: laki kan klaw masak mmg meletooop.... cuma x mo tunjuk jew bakat tuh.. apa kata tolong tunjuk bakat selalu...

http://saperakuepart3.blogspot.com/2010/10/saya-x-reti-masak-awak-kisah-kew.html

Farah said...

terbaik ! :) Sangat setuju la .

Anonymous said...

nais nais! :D
i loikee~ :D

Nur Azila Ismail said...

mekasey2 . boleh la guna alasan ni :)

kembatolo™ said...

sitinorafatien.
nak tambah sikit. mak, tolong tampar laju2.. hahha

kembatolo™ said...

saperakue.
terase ai~ haha
tapi ai tak reti masak.. hoho

kembatolo™ said...

farah.
yeye! dua kali setuju.. XD

kembatolo™ said...

anonymous.
=)
like ramai2 yep! hak3

kembatolo™ said...

nur azila.
silakan..
cukup bulan sila bayar cukai.. haha

Anonymous said...

lakunye entri ni.. macam goreng pisang panas~

Siti Nadzirah Zakariah said...

sejuk perut mak..(^^,)

Cahaya Kehidupan said...

owh..bgs2...bole dipraktikkan ni...maceh ye..hikhik...

Anonymous said...

aku suka! xD

Kimmy Ai said...

hohoho.. bakal imam muda weh.... ;DD

I n n z said...

like 800 kali .
haha !


nape mesti ijudin yang kat situ ?
izwan mane ?
HAHA !

Keyrill Eduardo Willeyhem said...

wahhahahha....promot diri lah nih! hahaha...

maisyara Pot! Pot! said...

bgus ar! hang kasi aku idea nak bahas abg den balek xD

Tomato Gurl's Life said...

baiknya muka..ciktom nak isi borang boleh???kih3 ;D

Rosliza Roslan said...

kalai perempauan macam ni, lelaki macam tu ! ahahaaaa

do visit me okeh

http://www.selendangkasih.blogspot.com

Ery Farieha said...

hahahahha

time kaseh!

aku nak bg ayat tu kat bf aku

erkk. kantoi la plak. lalalal~

Linglung said...

alhamdulillah..gua dah boleh kawen..hehe

kembatolo™ said...

anonymous.
goreng pisang ke pisang goreng? hihi
=P

kembatolo™ said...

siti nadzirah.
mak bersalin dalam biik econ kot.. haha^^

kembatolo™ said...

cahaya kehidupan.
silakan praktik.. tayah bayar pon.. =)

kembatolo™ said...

anonymous.
aku pon suka. macam smiley nie.. =)

kembatolo™ said...

kimmy ai.
imam muda tak jadik~! haha

kembatolo™ said...

innz.
izwan aku campak dalam laut.
kahkahkah

kembatolo™ said...

keyrill.
lebih kurang.. hahaha

kembatolo™ said...

mai.
amik la.. bahas cukop2.. bia dye pulak yang kena.. haha

kembatolo™ said...

tomato gurl.
maap ! borang belom dicetak.. ahaha=P

kembatolo™ said...

rosliza.
macam tu macam mane? hoho..

insyaAllah~
kalo ade kelapangan.. =)

kembatolo™ said...

ery.
aik? baru taw ke kantoi? da lama kot.. hahaha

kembatolo™ said...

lingglung.
kao da ade calon, silakan~
hehe^^

I n n z said...

sampai hati kau campak izwan kat laut .
kata abang penyayang . mane3 ?
haha xD

Mama Kembar said...

setuju, setuju... kalau tatau masak still leh beli kat kedai, atau paling bodo pun nasik putih tuang kicap, cili potong + telur goreng pun dah kenyang hahahah. Makan minum kenyang perut tu crita dunia... tp kalau kurang ilmu akhirat, susah tuh...

p/s - walaupun mama tak pandai masak, tapi my hubby tetap membesar dgn sehat hahaha!

LittleGurl said...

ok gaya dah layak jadik calon!errr,gaya je la ;P

Related Posts with Thumbnails