27/01/2011

fesyen budak sekolah.

Assalamualaikum. Selamat hari isnin buat pembaca semua. Juga selamat bersekolah kepada budak-budak sekolah. Sebut budak sekolah mesti otomatik terbayang budak sekolah yang selebet, serabai, selekeh semua.



Yela, bagi aku zaman sekolah adalah zaman paling selekeh. Nak pakai semat-semat pon mane reti lagi. Budak hingusan cane la sangat. Budak kampung pulak tu. Orang kampung tak reti pakai macam orang bandar. <-- dipetik dari skrip cuti-cuti cinta =Þ.



Aku pon pelik taw. Cane la boleh terpikir nak pakai selebet sengeri tu. Padahal rasa macam dah kacak sangat dah. MACAM ye, bukan betol-betol. Tak termasuk dalam poyo lah kan? Hahaha. Tipikal budak-budak, mudah rasa ensem. Padahal baru calit gel je pon. Kehkeh. Analoginya, kalo mudah terperasan, anda masih lagi budak-budak. Ahakz!



Tapi tu sumua zaman dulu r. Dua tiga tahun lampau.  Ngade sangat nak guna LAMPAU! Baru dua tiga tahun jela. (╤_╤"). Bebudak skang dah pandai dressing dah. Baju tanak kalah nak yang brand je. Stokin pulak nak yang tebal-tebal bajet duduk negara winter, taknak yang tinggi, nak paras buku lali je.



Tapi yang paling menyampah bila tengok budak-budak pakai pakaian yang tak senonoh. Kain singkat, ketat, nipis pulak tu. Ingat pergi sekolah macam nak pergi clubbing eh? Hormat la sikit tempat menuntut ilmu. Haish! Mampu geleng kepala je bila tengok sambil sumpah seranah dalam hati.



Itu bahagian pompuan, laki pulak lebih kurang je. Seluar yang kecik kat bawah tu nama ape eh? Skinny ke? Lantak ah nama hape pon, yang penting korang tahu. Hape punye fesyen la pakai macam tu pergi sekolah? Ei! Meluat aku nengoknye. Pergi sekolah tu nyah, bukan nak g shopping complex. Pakai elok-elok taley ke? Pfft!



Lagi mencemarkan kehormatan sekolah bila ade sesetengah pelajar yang konon macho dan seksi. Jantan dengan pakai seluar tunjuk boxer, betina pulak pakai kain nipis, baju ketat. Argh! Tak sanggup aku nak ulas panjang-panjang. Cukuplah sekadar JANTAN dan BETINA aku bagi tu. Nau'zubillah. Mintak jauh dari keluarga dan anak bini aku nanti.



Itu je kot yang dapat aku coretkan. Mungkin salah satu punca terjadinya masalah sosial yang tak terjangkau sekarang disebabkan oleh penuntut ilmu sudah tidak tahu hormat tempat mereka menuntut ilmu. Setuju? Assalamualaikum.



[sumber]

Thank you for reading this entry !

22 comments:

CIK CIRA said...

seriously rindu time jadi dak sk...

adrinaqamarina said...

sekolah best ape. sape cakap tak best tu memang dye tak jumpa ag kemanisan sekolah tu.

mana gambar time sekolah? tunjuk sket. :P

iman said...

kita sekolah dulu..xmcm budak2 sekarang...kngn zmn sek mmg seronok, kalo boleh nk jek ulang balik..

tp..pk budak2 skrg sekolah..lihat gmbarajah kat atas tu pun, rasa nak sekeh kepala depa...

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

haaa setuju kembar letak laa gambar masa zaman sekolahh. =DD

p/s:gambar2 mcm yg kt bawah tu dah banyak style dah. masing2 konon tunjuk hebat (hebat ke?) hahaa. :P

piNky LuCiA said...

macho ke bergambar macam tu? haha.

syahira ariff said...

gambar saper la yg kau sensor ni?
kesian diorang bru nk tunjuk aksi manja

Bella Ayub said...

keliru..bukan semalam rabu ke??

ko ko kat mesir sana isnin???wuahahaha

Farah said...

Dekat sekolah saya dulu , berlambak manusia-manusia macam ni . Malu oh kalau tengok . Haih T____T

maiMOONyet said...

dekat sekolah aku macam ustazah. pakai tudung labuh, but, perangai macam jantan <- ustazah aku cakap aku macam ni. dem! xD


takpe la kan? janji aku dekat sekolah cukup kain daripada kwn2 aku semua singkat :P

Wan Zulqhairi said...

dah lama tak jenguk sini din..
bizi bro.... projek final year...

budak2 sekarang ni mudah terpengaruh ngn kengkawan... agresif diorng nih... pantang ditegur... sama je kat kampung and bandar... tapi kadang2 bila dh masuk u and dah open, ada yg dah berubah.. tapi ada jugak yg lagi teruk..

Solihin Zubir said...

ahahha.. taw xpa..
aku dlu pon gila serabai nak mampos..
rambot pon cam hapa lg..
tak mcm budak2 zaman skang..
rambut stylo mylo..

diana said...

kenapa isnin pulak??
mimpi ye??

tak padan dengan gemuk..
nak jugak join2 dak keding tunjuk jari tengah dia yang tembun tu..
haih!!bangga kemain tu..

Misshy Innz said...

kain singkat sebab sekolah bnjir dosh ~

Niz said...

huh?
bertahun2 dah aku tinggalkan sklh
still fesyen yang sm meh?
alahai~

mia said...

huhu..pic penutup tu menjelaskan semua..huhu..

nk salahkan sape ye?aduhaii...

MerLe said...

stuju ngn last statement tu...
'Salah satu punca terjadinya masalah sosial yang tak terjangkau sekarang disebabkan oleh penuntut ilmu sudah tidak tahu hormat tempat mereka menuntut ilmu'

Ain Zulaikha said...

budak2 sekarang ni pengaruh kawan2 je.. dia rasa benda tu fun sebab tu dia buat je apa dia orang rasa seronok... padahal dia orang masih tak matang lagi.. kalau cepat matang tak de lah jadi nya benda cmni.. parents pun kena amik tindakan.. and masa sekolah dulu saya tak tahu saya selekeh ke tak .. rasanya macam selekeh kot.. hahahahah

ieqa said...

dulu mase kecik g skola tudung herot perot je. malu plakk. hahaa

err nyampasss tengok itu gambar, rase macam nak lempang laju laju je =.=

Amira Anorah said...

budak2 skola tak matang lagi..hahaha
tp budak2 sekolah sekarang dah mengalahkan org besar kot...huish,,zaman mmg da berubah kan??
bdk sekolah dgn org dewasa pon susa nak beza..

malu bila igt zaman sekolah..hahha..tp rindu..!

Anonymous said...

eh, lame daa tak jengah blog nih.. ade post rupenye.. heheh.. pekaba tuan tanah? :D jangan bengang sbb susah nak online k.. bawak bertendang.. keh3.. =p

Ery Farieha said...

pesen kat skolah pun pelik2
apatah lagi luar sekolah kan?
huhuhuh

Anonymous said...

pe la lu kembar...
xyh nk post gini... u all punya attd pun xbgs mn pun la...beza nyer.dorng dres up dh xsopan..u all pakaian je sopan..tapi...sndri pkir la.
xreti respect each other la..

Related Posts with Thumbnails