17/12/2010

the weakest part in your heart

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Salam penghulu hari buat korang semua. Sebenarnya, pada entri ni aku cuma nak share salah satu video. Mungkin ramai yang dah tengok video ni tapi takpe, aku tetap jugak nak share dekat sini. Mudah mudahan entri ni boleh jadi salah satu sebab untuk aku mendapat syafaat di hari akhirat kelak. InsyaAllah.



Video ni bagi aku menceritakan tentang perilaku, akhlak dan sifat nabi kita Muhammad SAW.  Setakat yang aku paham la. Aku ni bukannye celik BI sangat. Ngee~ Sejujurnya, video ni telah berjaya menusuk masuk ke tempat yang paling lemah dalam hati aku. Harap harap video ni jugak mampu menikam tempat yang paling lemah dalam hati korang semua. Sebab itulah aku letak tajuk "the weakest part in your heart". Letak dalam BI bunyi gempak sikit kan? Hahaha.



Tipulah kalo korang semua takde tempat yang paling lemah dalam hati korang. Jika tak percaya, cuba korang recall balik salah satu kejadian yang berjaya mengusik hati korang. Tak kesah la ia suatu peristiwa di depan mata, ataupun ia dalam bentuk bacaan atau sebagainya. Dan perkara tersebut berjaya menginsafkan korang walaupun hanya untuk sesaat, membuatkan korang terpikir tentang kelemahan kelalaian kelekaan dan kealpaan diri. Secara tak langsung telah membuatkan korang bermuhasabah. Mesti ada bukan? Dan ketahuilah, rasa itu adalah fitrah yang dijadikan Allah khusus buat hambaNya. ^_^



Lagu ni dah banyak kali aku dengar, format mp3 pon dah ade. Cuma video je aku tak pernah tengok. Lepas tengok video ni lah aku rasa macam tiba tiba rindu Rasullullah. Rasa teringin sangat nak jumpa dengan Nabi walaupun aku sedar diri ni belom layak. Perkataan apa lagi yang paling sesuai aku guna tuk perasaan macam ni melainkan 'rindu'?. Mungkin ayat tu nampak macam gebang but it's exactly what i feel right now. Terimalah video ni sebagai satu tazkirah buat korang di hari jumaat yang mulia. The chosen  one by maher zain.



Assalamualaikum. 



p/s - orang taff pon reti tacing jugak la. Harharhar.






The Chosen One Lyrics

In a time of darkness and greed
It is your light that we need
You came to teach us how to live
Muhammad Ya Rasool Allah
You were so caring and kind
Your soul was full of light
You are the best of mankind
Muhammad Khaira Khalqillah
Sallu ‘ala Rasulillah, Habib Al Mustafa
Peace be upon The Messenger
The Chosen One
From luxury you turned away
And all night you would pray
Truthful in every word you say
Muhammad Ya Rasul Allah
Your face was brighter than the sun
Your beauty equaled by none
You are Allah’s Chosen One
Muhammad Khaira Khalqillah
Sallu ‘ala Rasulillah, Habib Al Mustafa
Peace be upon The Messenger
The Chosen One
I will try to follow your way
And do my best to live my life
As you taught me
I pray to be close to you
On that day and see you smile
When you see me
Sallu ‘ala Rasulillah, Habibil Mustafa
Peace be upon The Messenger
The Chosen One
Sallu ‘ala Rasulillah, Habibi Mustafa
Peace be upon The Messenger
The Chosen One
Thank you for reading this entry !

40 comments:

Farah said...

Oh , Maher Zain <3

Memang video ni menyentuh hati . Memang buat kita rasa rindu terhadap Nabi Muhammad .

Rara Farah said...

maher zain...lirik lagu dye mmg syahdu...sobs3

aisya sakaria said...

maher zain. paling syahdu. :)

Lagenda said...

klip video cenggini la baru sejukk je bijik mata kita tgk kan?

darkbatman said...

lagu ne mmg mantap..ramai gile ske.ak pun same.

Puteri Iqa Izyan said...

maher zain ni dah byk berubah. kalau dulu dia byk buat lagu yang tadek pekdah utk lady gaga, tpi skang dia dh lebih kpd Islamic..

Alhamdulillah :))

Ain Zulaikha said...

wow kenapa saya tak tahu banyak pasal maher zain? selalu dgr pasal maher zain ni..

ha ah, pernah, ada kelemahan kat diri, bila terlihat sesuatu perkara, muhasabah diri . :)

Anisa Hang Tuah said...

tersentuh..
(:

entri ni best...

zarifahmr said...

maher zain..:')

firdaus said...

Sollu 'alan nabi... Allahu akbar... jauh benar rasanya kita Rasulullah sedangkan baginda tidak putus-putus memikirkan tentang kita semua sehingga ke hembusan nafasnya yang terakhir...

dayanadarmawi said...

maher zain :)
lirik2 nye mmg penuh mkne :')

hiro said...

ko abg ke adik.

khairatulwahyu said...

terBAEK!

~selawat dan salam atas junjungan nabi Muhammad SAW~

shida saje said...

beb..shida xkn lupa hihi =)
tq support shida weee..eh mne cbox awk xjumpa la.ke mmg xde huhu ~

Ummu~Ishak said...

sbb tu ada yang masuk Islam setelah beroleh hidayah melalui kesedaran pada lagu2 MZ. subhanallah

Sophia Rani said...

betol.. setiap org mesti ada part kelemahan dia dalam hati... cume kdg2 manusia ni ego.. tak nak terima hakikat kan..

Cikbelog said...

sape taff? ;p

miya said...

auuw. BI you! :P

Mah@mahu said...

Singgah nak jemput tuan blog jawb servay kat my blog ini ok.. terima kasih..

CIK FAFAZ said...

faveret ever !
(:

kembatolo™ said...

farah.
rasa macam tu jugak eh? whoa.. cane leyh sama nie.. hehe

kembatolo™ said...

rara farah.
haah.. setuju.. kalo pompuan kompem meleleh la.. kan kan?

kembatolo™ said...

aisya.
mesti penah nanges nie.. betol?

kembatolo™ said...

lagenda.
betol3..
takde r pedih mata menengok yang seksi seksa.. haha

kembatolo™ said...

darkbatman.
aku pon suka jugak.. nice~

kembatolo™ said...

puteri iqa.
aik? dye buat lagu tuk lady gaga?
apsal aku tak penah tahu pon? aiyak`

kembatolo™ said...

ain.
sebab tak penah stalker dye la kot. keh keh.

rajen jugak muhasabah eh? haha

kembatolo™ said...

anisa.
nanges la tu..


mekaseh mekaseh..

kembatolo™ said...

zarifahmr.
iye saye.. eh?! =P

kembatolo™ said...

firdaus.
tu la pasal. betapa lekanye kita.. T_T

kembatolo™ said...

dayanadarmawi.
tapi bi tak bape nakpaham sangat.. haha

kembatolo™ said...

hiro.
aku abang.. apsal?

kembatolo™ said...

shida.
kalo lupe memang boleh sekeh r.. haha

memang takde shoutbox pon..=P

kembatolo™ said...

ummu ishak.
iye eh? wow!!

alhamdulillah.

kembatolo™ said...

sophia rani.
ego dengan Allah.. na'uzubillah.

kembatolo™ said...

cikbelog.
aku ar.. hakhakhak

kembatolo™ said...

miya.
eh, BI tu pon google hok tolong..
dop supo dyo.. superb!! haha

kembatolo™ said...

mahamahu.
insyaAllah.. kalo ade mase..

mekaseh komen.

kembatolo™ said...

cik fafaz.
wahahaha.. Ade skandal ngan maher zain ke? =P

kembatolo™ said...

khairatulwahyu.
mekaseh mekaseh.. =)

Related Posts with Thumbnails