14/11/2010

cuti-cuti teruna.

Assalamualaikum. Marilah sama sama kita bangun tidur sebab sekarang jam da menunjukkan pukul tengah hari =P. Okay! Aku, izuddin rahim selaku penulis blog ni tak bercadang nak cakap banyak kat entri ni. Cukuplah dengan apa yang ade kat bawah ni.

Hari jumaat yang lalu yakni kelmarin, aku ngan beberapa kawan telah ke perdana resort di Pantai Cahaya Bulan untuk bercuti. Walaupun kami masih belom bekerja, namun kami perlu bercuti untuk me'release'kan tekanan tidak bekerja. Wakaka. Rela kena pelempang sebijik~ Dan yang lebih bestnya, percutian ni ditanggung sepenuhnya oleh ayah kawan aku, ayie. Syiok tak? Duduk free nyah, sape yang tak hepi? Ngaa~

Berikut adalah gambar gambar di tempat kejadian. Tengok ah. Jika ada pape yang tak kena, sila komen.  T_T

belom pape dah nanges. Tsk tsk tsk!

buat bbq sikit. muka pelahap!

ayam, daging, dan satey.

teruna yang jaga, sebab tu r best. eh tetbe jek. kahkahkah

pagi hari


Hari esoknya, pagi pagi lagi kitorang dah bangun tuk semayang subuh. Der! Tak cakap kat sini pon takpe kot. Semua dah tahu tu wajib. Bengap~ haha.

Lepas semayang, kitorang terus ke swimming pool resort terbabit. Sanggup tak tidur lepas subuh semata mata nak mandi kolam. Punye la jakun dorang nie. Haha.



hikmat katak dilibas penyapu!

gerak khas edisi kolam.


mencekik itu membunuh

kuak lentang terbalik

dorang sumer ni tak reti berenang.. ha3

aku tak tahu amende nama mende ni. human wall ke hape tapi kitorang panggil 'budu'. tak tahu kenape. XD


akak
 

jejaka perasan hot

rindu seseorang.. wee~
berenang lenang. eh, bersenang renang. aik? kah3

Thank you for reading this entry !

30 comments:

intanurulfateha said...

santek sume gmbr
paling cantek gmbr BBQ tuh
bikin i lapar je :(

..hizamirahim.. said...

wah.
free ?
awat tak ajak aku sekali ?
kata adik beradik ?
haha.
XD

Keyrill Eduardo Willeyhem said...

hehehe...best3... dahlah free! kan ngeek! :P

Anonymous said...

entri penuh aurat..tp tgk skali xpekan? hahahaha..
mebi dipanggil budu sbb bentuk cam botol budu kot..

kembatolo™ said...

intanurulfateha.
ahaha.. dah abes la..
taley nak share da.. =P

kembatolo™ said...

hizami.
ko mai sini, kompem aku ajak..
tapi nak tanya sikit, reti berenang tak? hahaha

kembatolo™ said...

keyrill.
tu yang besh melampau uh..
free punye pasal.. kehkeh

kembatolo™ said...

anonymous.
tang mne yang macam budu? haha

cik wanie in da house said...

waaa...besh2~
tapi gak..alooo~sheksiii tehhh...
haahah...
life wif fren...antra terrrr'bestttt part...heheh
kan2? ^_*

hiro said...

leh jd model mangga lu brader.

Anonymous said...

cube tgk bebetu.. mcm botol budu kan? ahahahha.. jangan bau budu dahh.. habis kolam tu.. hak3

kembatolo™ said...

cik wanie.
seksi ko? staro paka baju pon seksi doh, dop paka xtahu la gano.. haha

iyep2.. terbest!!

kembatolo™ said...

hiro.
model mangga nak yang tak berbaju jek. kehkeh

cimut munniey :) said...

waaa derrr! bestnyeeee...asal xajak cimut? HIHI. badeway, memang best wooo!!!bbq plus mandi kolam :)

Heidi Shafiq said...

perghh.. dah lame aku x berseronok mcm ni..

ishiko said...

perdana resort???? windu!! mauw balik..

kembatolo™ said...

cimut.
kan dah ajak, cimut je tanak pegi.. hahaha.. memang best!!

kembatolo™ said...

heidi.
ape lagi, cepat2 r pergi beronok ronok...=P

kembatolo™ said...

ishiko.
aih! sabo2.. biar org yg tak pegi je maen.. hahaha

Yaty said...

aha nice :)

kembatolo™ said...

yaty.
mekaseh mekaseh!
=P

cik wanie in da house said...

sero nok like jah hok hiro komen tu..hehe~ xdop aros xles..hahha
meme ado gayo la model manggo...kah3~
cess~ gak ado ko hok xpaka bju xsheksiii???? wondering?????
berehhh..jago molek la saem2 tu..
muahahah~

CIK FAFAZ said...

aiyaaaakkk!
besnyeeeee!
hoho

Rosliza Roslan said...

slm to kembar

eh, xjadi lg la sy punya like box, link tak kuar kt blog..sob3..

satu lg soklan, ko guna software ape eh edit gmbo?

sila jwb kt my blog tau..

muchas gracias prenz!
kim slm kat kembar

Farah said...

Allah . Kena tutup mata baca entry in atau paling tepat tengok entry ini .

Banyak sangat gamabr rijal . Haha

Gambar cantik =]

kembatolo™ said...

wanie.
saem hok jago ore.. haha

kembatolo™ said...

cik fafaz.
opkos la kann.. haaha

kembatolo™ said...

rosliza.
mintak maaf sebab tak dapat tolong~

kembatolo™ said...

farah.
tak dapat nak tolong.. haha..

mekaseh mekaseh!!~

Anonymous said...

kitorang pun ade jgk pegi baru2 ni. motif? : nak nunjuk jgk. haha ayah kwn jgk yg sponsor.
*waahh, same lah kisah kite. haha XD

Related Posts with Thumbnails