16/11/2010

hasrat yang tertangguh.

Assalamualaikum. Semalam hari yang amat sibuk bagi encik kembar. Pagi pagi lagi dia dah keluar untuk ke kuala krai bagi menyelesaikan urusan abah. Maksudnya, dye tak sambung tidur lepas subuh. Kesian kan? Haha. Aku? Pukul 11 masih lagi terbujur kaku di atas katil. Wahaha. Sila dengki dengan aku~ =P

Lepas tu, lebih kurang pukul 3, kitorang bergerak ke rumah ayie di kok lanas. Tujuannye? Dengan harapan kitorang akan dapat pergi ke rantau panjang. Harapan yang begitu besar menggunung tinggi ye adik adik sekalian. Tapi apakan daya, ingatkan panas hingga ke petang rupanya econ di tengah hari. =(

Jalan ke rantau panjang gila sesak ko tahu? Jammed nak mampos! Cuba korang bayangkan, dari masjid china nak ke pasar rantau panjang yang sepatutnya tak sampai 15 minit, dah bertukar jadi 2 jam lebih!! What the road!! Kereta gerak setiap 15 minit. Sekali gerak 1 meter je berganjak. Aiyo~ Siput tunggang kura kura pon lagi laju dari kitorang. Aku yang duk kat seat penumpang pon dah rase macam boring gila vavi. Driver tak tahu lah macam mana. Jalan yang sepatutnye 1 line, ber'transformasi' jadi 3 line. Gila tak?

Hampir 2 jam menunggu, kitorang pon buat keputusan tuk patah balik. Agak agak r der, dah pukul 6, masuk pasar pon belom lagi. Nak pilih baju lagi, nak beli lagi. Takkan sempatnye. Tambah tambah pulak kitorang tak tahu pasar tu tutup pukul bape. Pheww!~ Tension denn..

And last skali, kitorang buat r aktiviti sendiri tuk mengubat hati jiwa nan duka lara. Hasrat tak kesampaian.
=(

bahagian depan.



aku pon tataw ape name sebenar masjid nie. Ade sesape tahu? aku panggil masjid china jek. keh keh.



masa ni bosan giler duk dalam kereta. sumpah bosan! -_-"



yang ni tak tulis caption pon takpe. muka wajib ada. HAHA !



singgah 7e beli makanan. kau ingat jammed tak lapar ke?



tengok yang kiri skali. betol kan lapar? kahkahkah



ni gambar last kat masjid china ni. pastu terus blah. tak sanggup da nak menunggu.. T_T

Kesimpulannya, hajat ke rantau panjang nak membeli dan membelah dah jadi photoshoot kat masjid china. Lantak r! k babai~
Thank you for reading this entry !

26 comments:

..hizamirahim.. said...

haha.
nasib ada xtvt lain nak wat.
XD

maisyara Pot! Pot! said...

nak slupee sikit wei! haha... ^^



jom tumbangkan lembu esok ;P


*selamat hari raya haji ye :)

iQaChumel said...

masjid cina la tu.
haha.hem..
sedih x beraya sok..
selamat hr raya aidiladha

saperakue said...

nama masjid tuh masjid tegok dua kali...
skali tgk ingat duk kat china..
kali kedua tgk.. " owh still kat mesia upanye~~=p

I n n z said...

macam kene paksa buat peace .
haha xD

Ummu~Ishak said...

hari tu tak singgah masjid ni sbb dreba bas tamau benti.

**boleh booking jd musrip pi asfour tak? ngehngeh

kembatolo™ said...

hizami.
haah.. nasib jek..
nasib bawak kamera.. hoho

kembatolo™ said...

mai.
oit! aku pon tak cukup kot..
haha.. ko makan byk kan?

kembatolo™ said...

iqachumel.
iye eh? mnae taw? haha

apsal tak raye pulak?
aiyo~ ruginyee..

kembatolo™ said...

saperakue.
ni sape pulak bagi name cenggitu?
panjang kot... hahaha

kembatolo™ said...

innz.
ni namanye peace nak tanak..
kahkahkah =P

dah sampai rumah eh?

kembatolo™ said...

ummu ishak.
hish! hulur sikit kat dreba tu..
mesti benti punye.. haha

aik? asfour? ble? ni kat mesia ag la.. hekhek !

Yatre Hayati said...

berjalan2 jugak la..ok la tu..

I n n z said...

dahhh ;)
aku sampai petang semalam ;D

cimut munniey :) said...

oklah tue photoshoot kat masjid. dpt berkat skit huahuaahuaaaa :)

Cap Api said...

seni bina masjid tu menarik r..
biase r rantau pnjg waktu2 cuti ni mesti ramai org..

Farah said...

Masjid cantik . Err ni kat mana eh ? Serius tak tahu .

mia said...

nice pic..wehh..meroyan ape obat ek??akehkehkehh

hiro said...

cun2.

kembatolo™ said...

yatre hayati.
haah.. kne bersyukur~

kembatolo™ said...

innz.
alhamdulillah!!~

kembatolo™ said...

cimut.
terlebih berkat nie.
siap baut sepah lagi. haha

kembatolo™ said...

cap api.
tu r pasal..
nyesal tak pegi awal2.. haha

kembatolo™ said...

farah.
kat rantau panjang,kelantan.
tak kenal lagi? kehkeh

kembatolo™ said...

mia.
mekaseh mekaseh!!

meroyan ubat dye kne kawen.. hakhak!

kembatolo™ said...

hiro.
tenkiu tenkiu!!~

Related Posts with Thumbnails