10/07/2011

Berlapan Bukan Balapan.

Assalamualaikum.


Alhamdulillah, syukur setinggi-tinggi syukur kepada Allah pencipta dan pemilik alam ini. Tiada satu pun di dunia ini yang bukan di bawah penjagaanNya melainkan Dia yang mengatur segalanya. setiap titisan hujan yang menitis menimpa bumi dalam pemerhatianNya, setiap daun yang luruh berguguran dalam pengawasanNya, serta setiap tingkah laku manusia  juga berada dalam pengawalanNya. Allahu akbar!!


"dan orang-orang itupun merancang tipu daya, dan Allah membalas tipu daya mereka, ingatlah! Allah sebaik-baik membalas tipu daya." (ali-imran : 54) #bersih 2.0


Eh? intro dah #bersih 2.0? haha. cool der, jangan cepat melatah. aku cuma nak tunjuk yang aku ni penyokong je. tak lebih dari tu. sekurang-kurangnya, ada secebis usaha aku untuk menyokong pemerintahan ke arah kerajaan yang lebih adil kan? ^^ actually, entry ni nak cerita benda lain lah. sape tak suka baca perenggan atas ni, boleh terus skip ke perenggan bawah. boleh? 


Okay. Semalam aku keluar. dalam keadaan yang pening kepala aku tetap keluar. tahu kenapa? sebab semua member aku keluar. takkan aku sorang je nak terkurung dalam rumah? kau ingat aku suka duduk sorang-sorang? NO WAYY! aku takkan duduk sorang. sejak lahir aku dah berteman, tak mungkin kot nak duduk sorang-sorang. lagipun, aku memang BENCI duk sorang. bosan tahu?


Well, masa tu kitorang tak plan langsung nak keluar. tetibe je jadi nak keluar. ibarat macam ni ah, kau tengah tidur tetiba kau rasa nak buat proses penyahtinjaan. eh boleh ke macam tu? haha lantak ah! asalkan kau paham situasi tiba-tiba tu cane kira ok lah contoh aku tu. ye dak? kehkehkeh.


Kitorang keluar berlapan yakni 8 orang. sebab tu ah tajuk berlapan bukan balapan. kalau balapan tu yang lari-lari kejar-kejar tu kan? hee~ nahh! layan gambar pulak. memang motif nak tunjuk gambar pun. zass!


DSC_0006
aku tengah cover pening sbenanye. tapi tatau nape tetibe jari buat peace bila orang amik gambar. gedik tak? hahaha



DSC_0012
hijau vs merah



DSC_0024
muscular back? kah3


DSC_0022
trio


DSC_0036
eh?


DSC_0040
jangan terpedaya dengan brand. T.T


DSC_0052
6 je? izwan ngan amin takde lam gambar. padan muka!


DSC_0044
city stars centre


DSC_0074
cameraman of the day. walaupun banyak gambar blurrr -.-"


DSC_0084
abang long. =D


DSC_0093
bff <3


DSC_0103
stendek power rangers la kaler merah jadi bos. HAHA !


DSC_0110
ok gambar ni gedik. kan?


DSC_0182
bangga kejap. tsk tsk tsk !


DSC_0224
tunggu masa nak balik. sempat pose sebelum dihalau oleh guard. guard bunguk!!


 Lastly, korang perasan tak baju budak kembar tu? kalau pernah baca entry nie, of course akan perasan. harharhar. ok bai!


Random.
#entry ni sepatutnya publish hari sabtu.
#sori sebab skrg banyak entry gambar.
#lepas ni pun entry gambar jugak. ngaa~
Thank you for reading this entry !

11 comments:

..hizamirahim.. said...

alololo...
comelnye...

=___=

aidabeelicious said...

bismillah ;)
peace? ahhh gedik ni. tangan macam patah ;>

laskar pelangi said...

woooo! banyak gambar entry kali nie

JIJI YU said...

nok jc ahly so weyh..saez M...ejah la soo..tulung2...

Pyka Rahmat said...

gedik. boleh pergi jauh. haha

SitiNurIzzati said...

abang long anda hencem.kim salam dekat die..*mood miang;P

H.J said...

aku nk like pokcek jah sinih...

ishiko said...

tu cara org baru nk blaja buat piss ^^

Cik NurulZaty said...

tmpat shopping mcm kt malaysia lah.~

tgk org sekeliling pun cam kt mlysia gak kan suasananya..

:)

Gadis Pantai Timur said...

kembar mesti pakai baju sama ke???haha

http://sweetgurlz11.blogspot.com/2011/07/geng-carwash.html

Elyana Ahmad ツ said...

haha.comel je kembar pakai baju hijau merah.haha

Related Posts with Thumbnails