29/11/2010

berani mati : blog aku best!!


First of all, wajib bagi salam lah kan. Takkan nak hey yo! wat's up segala bagai pulak. Tak islamik kot macam tu. Hehe. Assalamualaikum.

Pastu, kena cerita pasal blog ni dengan penuh rasa bangga dan tak kurang dari 100 patah perkataan. Mula mula baca syarat ni, fuyooh!! Terbeliak bijik mata ai nyah. Korang bukan tak tahu yang ai ni jenis yang memang cepat perasan. Bila dah orang suruh citer pasal blog dengan penuh rasa bangga ni, melompat terus! Tak susah pon nak cerita. Dah nama pon cerita, taip je pape ikut terlintas lam kepala hotak ni. Nak cakap blog-ni-best-sebab-boleh-makan pon takde hal la. Takde sesape nak marah. Kan?

Okay! Siriyes. Aku rasa blog ni best sebab aku citer pasal sumer mende dalam ni. Bila sebut "aku rasa blog ni best" secara otomatiknya ia terus masuk ke alam khayalan dan fantasi kan? Jadi, jangan ade sesape nak cakap aku poyo ke hape. Aku cuma berfantasi ni. Takkan nak berfantasi dalam dunia khayalan pon tak boleh? Tak sportim ah lu der. Hahaha =P. Back to topic, tazkirah pon ade, lawak pon ade, jiwang pon ade. Dan yang paling penting, blog ni memaparkan pasal dua ketul kembar. Tak tahu la korang nak describe kembar ni jenis yang cane. Asalkan, bagi aku, ade kembar merupakan sesuatu yang amat bessttt!!*tarik panjang panjang. lagi panjang, lagi best kot* wakaka.

Usia blog? Hurm.. Tak la tua sangat. Amat sesuai tuk golongan belia remaja yang tengah jinak jinak merpati dengan alam maya. Hakhakhak. Aku buat buat blog ni bulan 3 aritu, skang dah bulan 11. Kira ah bape bulan. Nak senang, baru boleh merangkak la gamaknye. =D

Tujuan buat blog? Soalan yang simple, opkos jawapan pon simple jugak. Suka suka. Nak berkongsi. Suka merepek dan merapu. Last skali, buat je blog. Amacam? Simple kan? Wekk!~

Apa yang best tu korang boleh nilai sendiri. Rase macam dah banyak sangat ke'terperasan'an syok sendirik nun di atas sana. Dah tak sanggup da nak lambung diri ni tinggi tinggi. Takut penyakit hati. Kuang3.

Sasaran trafik? Tak kesah sangat bape orang. Yang penting, readers boleh amik manfaat dari apa yang ade kat blog ni. Itu lebih berharga dari trafik yang beribu riban tigakalilemon kan? wee~

Dah. Semua syarat sudah aku tunaikan. Apalagi, blah r! Tade mende da nak kongsi nie. Syuh syuh! Hahaha.

Kejappp..!! Sebelom blah tu, bawak balik ucapan terima kasih aku nie taw. Terima kasih sebab sudi baca blog ni, terima kasih sebab sudi follow blog ni, terima kasih sebab sudi komen blog ni. Terima kasih untuk semua kesudian korang. Semua yang baek datangnya dari Allah, semua yang buruk hadirnya dari kelemahan diri ini. Kita sebagai hamba, harus terima dengan hati yang tenang dan jiwa yang lapang. 

"Then which of the favours of your Lord will ye deny?"
-Al-Rahman-

Alhamdulillah, thank you Allah.
=)

Sape sape yang nak join, klik nie. Okay! Assalamualaikum.
Bai!~



Thank you for reading this entry !

36 comments:

Puteri Iqa Izyan said...

fewitt.. pes time napok sek kembo join.huhu

latest:
Here We Go. It's Fairy Tales Time

mE iS aS said...

best gilak tintong*

Ummu~Ishak said...

best sbb tau ostat syubro mmg merapu, hakhakhak

Puteri Iqa Izyan said...

hahaha...nk ngomeng kali ag..
sokey.
mane bleh pakse org folo2 owk? :P
folo ikt hati. huhu

akmarena aziz said...

blog nie best!!wee!

Anonymous said...

blog ni = perjalanan hidup kembar
so jangan stop berblogging so that readers leh keep track.. nak gak tgk kembar 5 tahun akan dtg... nak tgk korg jadi ape(kot2 laa jadi imam muda / masuk tv9 dalam rancangan Tanyalah Ustaz ke.. takpun jadi imam masjid besaq2.. hehehe..), ngan sape korg kawen.. wajah anak2 korg.. muka korg bile dah kerepot.. wakakakak.. opsss..~ =) peace

sekuk tawa said...

lu punye blog mmg hot r brader..salu je ade nyah2...ahaha

d_LA said...

mcm best jer..nak join gak la segmen neh..bestnye :)

Rara Farah said...

mmg pnjg dr kisah si iqa izyan...hehe...tapi tape...blog masing2 angkt bakul berbakul2 la yep...hehe..good luck...jeles tgn gtl ngn join..ngeeeee

PUCCAnis said...

jgn berhenti merapu..blog anda mmg besssttt..ngahaha

h A n Y S said...

sama2..
heh heh heh~
;D

I n n z said...

tak taw nak taip ape sebagai ayat jaga hati .
wekkkk ;p

nazirulhazwan~ said...

best pada org ker tak tu blakang cite.yg penting kite berani!!tahniah babe. den songkong:0

cplud miera said...

singgah cni,blog anda best! i'm follow

Scarlett O'Hara said...

Mmg best la sbb tu ikut tersampuk.Klu nak lagi best jom follow kita pulak sbb kita dah follow dah.

http://scarlettj1.blogspot.com

kembatolo™ said...

iqa.
eh.. mno ado pes time..
ado doh sblom nie.. haha

kembatolo™ said...

as.
mekaseh mekaseh.
siap ado loceng uh.. haha
=D

kembatolo™ said...

ummu ishak.
aik? ado kaitan ngan shoubro ko?
aiyo~

kembatolo™ said...

iqa.
reply lagi skali.
betol3.. folo ikut hati..
takde paksaan dih? haha

kembatolo™ said...

akmarena.
halamak! statement mintak kembang..
hahaha

kembatolo™ said...

anonymous.
fuiyo~
sangat detail yep komen tu..
boleh wat print screen r ceni.. hahaha..

mekaseh mekaseh..
tu sumer lambat lagi.. wee~

kembatolo™ said...

sekuk tawa.
der, lu ni perli ke hape?
ke lu nak gua panggil lu nyah jugak?
wakaka..

mokaseh jie komen sini.. hehe

kembatolo™ said...

d la.
sila sila..
masuk ramai2..
hehehe

kembatolo™ said...

rara farah.
bakul berat sangat r..
boleh tolong tak? hak3

tengs sudi komen.. =)

kembatolo™ said...

puccanis.
eh eh.. sape yang merapu nie?
saya seorang pendiam.. wakaka..

tengs!~

kembatolo™ said...

hanys.
sama sama balik.
hehehe

kembatolo™ said...

innz.
dah lama tak kena bahan ngan aku kan?
arghh!!~~ hahaha

kembatolo™ said...

nazirulhazwan.
mekaseh mekaseh..
tetbe dipanggil babe.. segan pulak ai.. kahkahkah..

kembatolo™ said...

cplud miera.
mekaseh sudi singgah..
tp tade pape nak hidang..
sorie~ hehe..

mekaseh sudi follow!!~

kembatolo™ said...

scarlet.
erks~
tersampuk jugak?
den tak bersalah..
ampoonnn..~

hahaha

chentaMAYA said...

ben buat lagi ke beb? grr. asal gua asyik cam dah terlepas je. kah kah!

kembatolo™ said...

chentamaya.
macam tak biase terlepas jek.
hahaha.. *simpati*

akmafaizal said...

wah..ramainye yg dh komen..saje je tinggal jejak gak..sebab ade org ngaku blog dia best kan..tu yg dtg tgk...:P

Miss Shizu said...

salam.pestime singgah terus suka kat blog nh.sedang berusaha untuk abeskan baca sumer en3 dlm ni.sikit je lagi..=)

kembatolo™ said...

akmafaizal.
ahaha..takde yang best pon.. poyo je lebih.. hekhek

kembatolo™ said...

miss shizu.
mak aih? usaha abeskan entri?
baek jangan, kang ade yang frust pulak.. haha

Related Posts with Thumbnails