03/06/2011

Muka Pelangi

Seperti biasa, dua beradik kelihatan bersantai selepas menikmati lunch mereka sambil berborak kosong.


Si adik : weh! ko suka tak awek cantik?

Si abang : gila ko tak suka. sape yang tak suka benda cantik atas dunia ni? ce jawab?

Si adik : ok then. ko suka cantik asal ke cantik buat?

Si abang : aku suka cantik asal. tayah buat pape tuk tonjolkan cantik dia tu. buat macam biasa je. aku suka macam tu.

Si adik : aku pun! tapi kadang2 aku pelik la dengan makhluk ciptaan Allah bernama pompuan ni.

Si abang : pelik? apsal pulak?

Si adik : yelah. dorang ni kalo nak touch-up pon agak-agak la. bia sederhana. jangan nak melampau sangat.

Si abang : maksud ko?

Si adik : maksud aku, kalo nak make-up tu, tak perlu r nak letak sume kaler kat muka. dah macam pelangi aku tengok. sume kaler wujud. pink kat pipi, hijau kat mata, hitam kat alis, pepel kat dahi, aishh.. banyak lagi lah! ko tahu kan cane pelangi? ha.. macam tu lahh~

Si abang : betol la weh. aku rasa dorang terlalu excited main dengan kaler sampai dorang lupa yang lelaki kacak, sopan, dan taff suka benda simple je. simple tapi cantik. betol tak?

Si adik : contoh macam kita kan?

Si abang & adik : HAHAHAHAHA !


***

Kalo dah cantik tu tayah mekap tebal-tebal pon tetap cantik kan? tapi kalo yang dah cantik pon mekap tebal-tebal jugak, jadi makin buruk tau tak? be simple. kadang-kadang simple is more. right? =D


DSC_0352
bersyukur jadi lelaki sebab tayah nak tacap2 tuk jadi kacak(lah konon). gahahaha


Random.
#pitam dengan awek over make-up. pening nengoknye. *sigh*
#kalo ko kaitkan entry ni dengan yang ni, lagi mabeles nyah. try ah! haha.
#salam rajab. ^^,

Thank you for reading this entry !

38 comments:

coretcoret said...

alahai..
mayb ader yg buta warne kot...
tp,,bukan smua la ek...

tnx 4 remind..:P

auny aizie said...

kalau pelangi yg sebenar ye lah cantik .

ni kalau dah bubuh kat muka ..
hambikkk kau .


sng cerita kalahlah pelangi .
HAHAAAA.

Pyka Rahmat said...

nama pun perempuannnnn.

katanya nak tutup jerawat.

bullshit gila.

hm

Anisa Hang Tuah said...

hai hensem ;)

habsahharun said...

pepel kat dahi?
tak hagak-hagak..
kehkehkeh..


oh maybe yg pepel itu benjol kan?

JIJI YU said...

kecantikan asli takdok gitu la jadinyo

Rozuan Ismail said...

nak tengok pompuan cantik ke x,tgk muka dia masa bangun tido.natural beauty.

aidabeelicious said...

eh rapat letteww story macam tu.
kembar memang selalu sama ke?

Nana Ileana Idr said...

Bismillah :)

Saya suka make-up tapi tak reti pakai. Boleh cenggitu? Hihi.

Sekian, wassalam.

:D

DanieL AdiE said...

Less is always more...

Cikgu Suraya said...

wah...kembaar tol ke ni?? anyway,thnks snggh blog :)

Ain Zulaikha said...

T____T baiklah, sy tak nak pakai make up tebal 5 inci lagi hahahha

mushroom said...

peh.. aku benci duh mekap2 ni.. geli nyah

nur aisya humaira said...

pelangi cantik ape...hehe

emieysandra said...

pelangi kan cantik, mcm nora elena gitu~ :P

kembatolo™ said...

coretcoret.
haha. buta warna takde ubat kan? takziah~ T.T

kembatolo™ said...

auny aizie.
bubuh kat muka boleh jadi badut kot. silap kaler. haha

kembatolo™ said...

pyka.
hahaha. tutup jerawat sampai guna 14 jenis kaler? dahsyat kott~ haha

kembatolo™ said...

anisa.
hai cantik! ;)

kembatolo™ said...

habsahharun.
kalo bukan benjol kena cakar dek kucing. hahaha. =P

kembatolo™ said...

jiji.
hau la jie. aku sero hok asli comey blako doh. =(

kembatolo™ said...

rozuan.
betul2. tapi masalahnye camane nak tgk muka baru bangun tido? nak ngendap? hahahha

kembatolo™ said...

aida.
haah. hampir 100% sama. kadang2 taste awek pon sama. minat ala2 korea gituu.. hahaha

kembatolo™ said...

nana.
tak reti? pakai bedak jelahh~ hahaha.

kembatolo™ said...

daniel adie.
setuju!~

kembatolo™ said...

cikgu suraya.
kembar betol2 la. takkan nak main2 pulak.. doii~ ahha


mekaseh jugak singgah balik. =)

kembatolo™ said...

ain.
tanak 5 inci, ade lagi 4 inci kan? tebal jugak tuu.. -.- haha

kembatolo™ said...

mushroom.
nasib baik geli. tp jangan tetibe minat lak. haru! haha

kembatolo™ said...

nur aisya.
pelangi mmg cantik. tapi tiru pelangi tak cantik langsung oke! hahaha

kembatolo™ said...

emiey.
ok lagi sorang pengaruh nora elena. haih~ =P

alfi kasran said...

nak tacap pun ape salahnye :P

k a k L a m p said...

hahahah myb org yg suke make over ver ever ver ni nak amik perhatian kot.. idk.. heee

kembatolo™ said...

alfi kasran.
ai tak relaaa~ hahaha

kembatolo™ said...

kak lamp.
mungkin la. idk too. haha

HonEyBuNNy said...

selamat la xmakeup macam pelangi....makeup simple2 sudah...hehe

meaw said...

pepel kat dahi?tak penah dibuat lagi tu,wakakakakaka....mana ada org mekap tang dahi,haiyaaaa.... kalau meaw,meaw suka simple2....rimas ahhh mekap tetebal ni,huwaaaaa.....


p/s: adik abang sama je eh korang,nakal gila..tapi betul jugak tu apa yg korg katakan...

Izyan Masri said...

SUKA AYAT TAKYAH LETAK SEMUA KALER KAT MUKA.HAHA.XD

cimOt said...

hai abe kombar niii..

Related Posts with Thumbnails