07/11/2010

tuan puan, ini entri rojak.

Manis sungguh kalo setiap malam dapat borak borak dengan orang yang kita sayang. Tiap tiap malam bergayut pon takkan rasa jemu bila bunga sayang dah berputik dalam hati.  Hamik kau ! Siap metafora lagi. Haha. Bukan nak menipu atau melawak, pernah jugak terdetik rasa untuk ada yang istimewa tapi bila kewarasan akal mula menapak, iman mula memimpin, jelas sekarang bukan waktunya. Ya. Masanya belom tiba. Bersabarlah wahai hati jika engkau inginkan teman. Tanggungjawabmu kini bukan untuk mencari teman kerana keluarga lebih memerlukan. Cewahh !!


*Ohoi ! dah la jiwang karat tak tentu pasal der. Ngko tu jantan, tayah buang tebiat nak layan blues blues ni semua. Tak ke mana pon. Last last terbongkang atas katil. Haha.*


okay ! Entri ni bukan nak jiwang ke hape, just nak kongsi sejenis buah. Aku yakin ade antara korang yang belom penah tengok lagi buah ni. Jeng jeng jeng ! Dengan segala hormatnya, aku mempersembahkan... Dum dam dum dam (bunyi gendang koyak)..


buah kemunting. penah tengok?


dalam dye rupa macam ceri. tapi bukan ceri. inilah buah kemunting. kahkahkah



ni pulak pokok dye. aku snap malam, sebab tu r nampak bende sengih2 kat belakang tuh. eeii~


Buah kemunting ni aku sendiri pon tak penah jumpa. Ni la 1st aku jumpe dan aku try. Rasa dye manis dan sedikit kelat ke pahit ke amende ntah. Taley nak describe. Haha. Nak tahu kena try sendiri. Dan jika ada para ibu mengandung yang mengidam nak makan buah ni, boleh suruh husband dye datang sini. Mintak ngan aku. Sesekali buat entri buah nak kasi husband korang kalut pon best jugak kan? Padan muke ! Kahkahkah.

Selain itu, buah ni jugak dikenali dengan blueberry melayu. Pakcik aku cakap macam tu, so, aku hentam macam tu jugak la. Ekeke. Oh ya. Kalau ibu mengandung tu masih mencari buah untuk dijadikan idaman dan mahu menyusahkan bapa yang tak mengandung, boleh try klik sini. Ada satu lagi spesis buah yang hampir pupus menanti. Okay ! Babai~

***


Ini pulak iklan. Sesaje nak tayang kazen paling latest yang aku dapat.  Dye ni silap saiz. Sekali hisap susu, satu botol tak cukup. Cuba cakap camane tanak bagi pipi kembang kalo hisap susu, sebotol tak cukup? =_=" Nasib baek aku bukan bapak dye. Pokai kering kontang la jawabnye. Haha !


tuan muhammad taqif hilmi bin tuan muhammad rukiman. *mintak maap kalo salah eja* =P


p/s- kejap jiwang, kejap tayang baby. dah 'teringin' sangat eh? Kahkahkah.
Thank you for reading this entry !

56 comments:

Mira Chan said...

lme xrse buah 2...huhu
rindu2...hikhik

Farah said...

Suka p/s tu . Sah teringin la tu . Haha .

Aaaa , baby tu comel sangat ! :)

Keyrill Eduardo Willeyhem said...

hehehehe....x pernah rasa lagi! yang last tu, tomey la plak! heheheh... ;P

Anonymous said...

olololoooo.. tomeii tomeiii tomeii.. nak geget pipi baby taqif buleh? ololololooo... haihh.. hehehe..

sakinah zaini said...

ha2..buah kemunting,fevret burung2 la..ha2..tp,best gak buah tu..kalo teringin nk mkn blueberi,mkn tu je ok gak kn..ha2..

Anonymous said...

teringin baby ngan sape? aaaaaaaaaaaaaaaaaa ye? hukhuk

soffea said...

baru tahu rupe buak kemunting.. ade kaitan ke ngan kemunting kat perak? hehe..

a'ah kot.. mcm dh 'teringin' tu untuk berumah tangga. hehe.

nama.aku.lynn said...

1) 1st tau pasal buah tu..^_^

2) silap saiz???hahah..kesiann baby comey tuu..

p/s::dpt anak sdri mcm tu,,dah tak de mase nak kire pokai ke tak..demi anak,,snggup aje..^_^

Wan Zulqhairi said...

motif gi cari buat tu malam2 semata2 nak masukkan lam blog?? or mengidam??

Anonymous said...

hoi, giler jakun ko baru knal buah kemunting..haha! tepi rumah aku belambak2..

kire kali nie aku lagi terer dr ko la..haha

-eyerin-

Juel said...

oh rojak itu sedap
mgidam nak de anak?hohoho benda baik jgn tangguh
opps!

kembatolo™ said...

mira chan.
rasa dengan tengok je bole tak? XD

kembatolo™ said...

farah.
banyak2 yang ditulis, p/s jugak bkenan? aiyo~ haha

comel macam ???
okay! tak cakap pon tape, dah perasan nie.. haha

kembatolo™ said...

keyrill.
kat sabah mesti banyak. ye tak?

ngan aku skali turut rase tomey..
ala kuci kuci~ kah kah !

kembatolo™ said...

anonymous.
oit oit !
jangan buat gersang kat sini..
public area nie.. haha

kembatolo™ said...

sakinah.
asal fevret burung jek? orang tale eh? huh~

kembatolo™ said...

anonymous.
ngan sape2 jek.. tapi aaaaaaaaaaaa tu sape? haha

kembatolo™ said...

soffea.
dorang dlu penah jadi bini angkat. lepas tu clash, skang jadi posmen sandaran jek. hahaha =P

rumah dah ade, tangga je belom..
ade sesape sudi jadi tangga tak? hee~

kembatolo™ said...

lynn.
ade p/s jugak?
memang pon.. saje tulis, ayat tanak kalah kann.. hoho

kembatolo™ said...

wan.
tak lah. jumpe secara kebetulan. haha.
nak masuk dalam blog pon ye jugak.. kehkeh

kembatolo™ said...

anonymous.
dah tahu banyak, cuba bawak hidang bagi aku sikit. tade la aku jadi jakun ceni. masalah2! haahahaha

sekali dalam sejuta jeh pon.. wekk!

kembatolo™ said...

juel.
kalo tak tangguh pon, bukannye bole dapat anak terus kan? paling koman pon 9 bulan.. aigo!!~ kahkahkah

Emilia Emira said...

mane korg jmpe buah tuh...kat kg pndaa kene tebang kot sume pokok-pokok kemunting tuh...
blueberry melayu..haha

~~aKoO~~ said...

buah tu akoo tau wujud pon sbb entry nih..blogwalking..jumpe kamo..
eh..baby tuh comel..rse cam nk borrow..

Jey Yusuff said...

cerita buah 2 x sebest pic kazen yg comen dan montel 2. hihi.. salam perkenalan dari jey yusuff. jey follow blog anda

Anonymous said...

gersang? wkakaka.. wut a word~! =pp

Rosliza Roslan said...

thanx alot yup!

Anonymous said...

eceh buat tak tahu pulak aaaaa tu sape.. :D

kembatolo™ said...

emilia.
jumpe kat rumah pakcik.
beriye2 dye tunjuk sbb dye tahu ktrg jakun. haha.

haah. bluberry. cun tak? keh keh !

kembatolo™ said...

akoo.
ohoho.. jakun jugak ler kalo gtu.. haha

amik ah ! tp mintak dlu ngan bapak dye.. XD

kembatolo™ said...

jey.
salam perkenalan jugak.
tengs bebanyak~

kembatolo™ said...

anonymous.
da tu nak gune ape?
kahkahkah.

kembatolo™ said...

rosliza.
sama2. =)

kembatolo™ said...

anonymous.
ececeh ! no provok ke ape?
memang tak tahu.. =P

Anonymous said...

There is notin wrong with the word cume cam klaka.. hak3..

Rosliza Roslan said...

nak tnya lg ni.npe entri kat like box sy xkuar2 jgak dlm my blog...
fening3!


ke mmg t/blasnya lmbt...huuu

ampun tnya byk2..heee

CIK FAFAZ said...

comeeeel baby!
huhu.
1st time singgah sini,
tak sangka ade kemba jugaaaa.
:)
follow u.

I n n z said...

baby skunk memang pp style labuh2 ouhh .
aaaa ~ ;D

kembatolo™ said...

anonymous.
gersang=klaka?
aiyoyo~ XD

kembatolo™ said...

rosliza.
amik masa kot nak kuar.
ahaha.. sbenanye, gua pon tak reti sangat.. tunggu sikit.. kalo tak jadi lagi, tanye balik.. ok?

tade hal la.. =P

kembatolo™ said...

cik fafaz.
aik? tak sangka ade kembar?
diri ni pon tak sangka jugak sbenanye.. haha..

tengkiu n mekaseh banyak2.. =P

kembatolo™ said...

innz.
baby ko macam tu ke?
kahkahkah..

Atifah Dollah said...

ololoo bambam nye! nk cubit muke taqif boleh? :D

Anonymous said...

cume cam klaka sbb kate sopan.. paham? hiks.

kembatolo™ said...

atifah.
bukan stakat cubit taqif jek, cubit kazen dye pon bole.. hakhakhak =P

kembatolo™ said...

anonymous.
oo.. paham2.. XD

Miz DiLa said...

buah kemunting??? xpenah nmpk pown...rupe mcm sodap nie...huk3

kembatolo™ said...

mizdila.
uih ! sedap wey..
dah name pon blueberry melayu kan..
opkos la sedap.. haha !

Miz DiLa said...

seyes xpernah tgk apetah lagi rase.....

Atifah Dollah said...

laa. kazen ke... igtkan ank sdare, dok bace ekpn, tgk gambo je. hehs :D

kembatolo™ said...

miz dila.
bole aku panggil jakun tak? HAHA !

kembatolo™ said...

atifah.
grr~

Miz DiLa said...

haha..kalo trase nk mkn sliper bek ko ckp!!!

kembatolo™ said...

miz dila.
aku memang suke makan sliper..
fevret pulak tu..
bg sliper kuning eh? hahaha =P

Miz DiLa said...

mmg padan sgt! sliper umah aq nie mmg warne kuning pown...haha

Keyrill Eduardo Willeyhem said...

sabah? tak tahula plak! keyrill kat Sarawak lah... heheh!

yeker comel? heheheh...prasanlah!

P/S : tomey sikit aje! hahahahahah! :P

Related Posts with Thumbnails