29/11/2010

tag pulak dah.

Hello! Hai!
Ish! Suka sangat ikut budaya mat saleh tu. Kita ade agama, so, ASSALAMUALAIKUM. Kan bagos ceni? Salam kan penghubung silaturrahim dan penguat rasa SAYANG. Hambek kau! Aku CAPS LOCK skali tang sayang uh. Nampak sangat gersang. Wakaka.

Hurm.. Memandangkan aku dah lama tak buat tag, tetebe tergerak hati nan single tuk buat tag. Kejap kejap! Perlu ke kau mention 'single' tu nyah? Saje mintak kaki kan? Aigo~ =P

Tag kali ni dari senior aku. Dye baru je buat blog. Aku pon pelik apsal mamat ni buat blog. Niat di hati nak je tanye kenapa tapi kena paham paham ah. Dye senior, aku junior. Tak takot kena ragging? Hoomak aih! Sape yang tak takot kne ragging. Kena masuk lam tong sampah, kena baca ABC start dari belakang, kena tiup lampu sampai padam, kena minum air biar kering satu kolah. Sanggup tak? Amponn!! Ai tanak nyah! Hakhakhak.

Nak kenal senior aku tu? Tunggu dulu.. Last skali baru aku dedah identiti dye. Hoho.

Soalan tag bermula..

1. Ape yang penting dalam hidup korang?
meh nak jawab.. Satu satu, saya sayang Allah.. Dua dua, saya sayang nabi.. Tiga tiga, saya sayang ummi.. Empat empat, saya sayang abah.. Lima lima, saya sayang kuarga.. Enam enam, saya sayang saya.. Eh! boleh ke ceni? haha.. Pastu korang boleh tambah sendiri ikut suka hati adik atuk bini angkat belah apek tepi umah korang.. Nak wat sampai lapanratustigapuluhtiga kali pon tak kesah! Wee~ 

2. Benda terakhir korang beli guna duit sendiri.
Gula LE6. demm! mahal siot! pastu, bateri kamera cikai aku, rm180.. 

3. Dimanakah tempat korang ingin melangsungkan perkahwinan dan tema perkahwinan korang nanti ?
kat umah bini aku ah.. tema? hurm.. kaler pink boleh? euw!! yerk!! geli empatratuskalidua. aku tak pakai kaler pink. wakaka. tak kesah, asal bukan kaler pink.

4. Adakah korang sedang bercinta sekarang ?
cinta tu mende? makanan ke? haah. tengah bercinta la nie.

5. Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang ?
kekasih takde lagi. next!!

6. Dimanakah korang selalu jumpa kekasih korang ?
ni yang buat aku tension nie. dah takde, cane nak jumpe? cube jawab sket!! hish!!!

7. Novel / Buku / Majalah terakhir yang korang beli ?
dara.com. amacam? maskulin tak aku? hakhak.
aku tak minat/suka beli majalah/novel/buku. Teett!!

8. Apakah nama penuh korang?
dalam ic dye tulis ceni - mohamad izuddin bin rahim. no ic tanak skali ke? T_T

9. Antara mak dengan ayah, mana korang lebih mesra?
dua dua. Aku tak pilih kasih. kahkahkah!

10. Namakan orang yang korang betul-betul nak jumpa dalam hidup korang ?
nak jumpa Nabi Muhammad SAW. Kat dalam mimpi pon takpe. tapi aku tahu aku tak layak. Tsk tsk tsk!

11. Adakah korang basuh baju sendiri?
depends. Kalo baju tu kotor sangat, means kena guna teknik berus tujuh petala langit, aku akan basuh sendiri. Handwash lagi kau tahu?! kalo tak, bagi mesin je basuh. kesian pulak beli mahal mahal tade keje nak buat ingat duk free ke kat umah nie!! grr~

12. Pilih salah satu, peluk or cium?
aku tamak! nak dua dua lah! haha. (dye pilih klcc dowh)

13. 5 benda yang korang sangat2 sayang dalam hidup korang.
Fuh! nasib baek benda.
1. kamera
2. laptop
3. henfon
4. jam
5. cincin

14. Lagu yang korang suka dan selalu dengar?
sumer lagu aku layan kacawali lagu yang heavy macam rock kapak dan seantero dengannya. titik!

15. Bila tarikh lahir korang dan kat mana korang sambut tahun lepas ?
nak tahu sangat? baca nie --> klikkalotakmalu

16. 6 blogger yang mahu ditag.
iii-intan
iv-chentamaya (taktahu nama sbena dye)
v-mia
iv-innz


sekuk tawa. ni dye senior aku tu. rajin rajin ah pegi blog dye. boleh tahan jugak loyar mamat nie. k babai. Assalamualaikum..

DSC_0064
gambar takde ketan ngan entri. HAHA !

p/s - entri ni baru di'publish' ekoran dari tenet yang memang kurang ajar.. grr~
Thank you for reading this entry !

24 comments:

..hizamirahim.. said...

gi ah cari awwwekkk...
haha.

ish malu la camni said...

tamak eh ! ;p

mia said...

ok jap sblum tu...

kahkahkahkahkahakahkaa...akehkehekheke..gile bongok ayat kau guna en mohamad izuddin bin rahim...lawak gilee laa...kahkahkahka...

ok da..ehem...

thanks sbb tag ek..heheh..da penah buat tag ni, xpe..nnti post balik oke..soklan num 12, same jawapan..(t__t)..tiru ek?grrrrr....

kembatolo™ said...

hizami.
tanak ah. leceh! haha

kembatolo™ said...

ish malu la camni.
fuiyo!! nama panjang gila kan?
ahaha..

tamak tu mesti dalam sesetengah perkara.. hoho

kembatolo™ said...

mia.
ape pulak lawak? aku tengah siriyes la.. kuang3..

orait!.. post balik pastu letak backlink kat aku.. wahaha~

aku tak tiru, kebetulan atau suratan?wakaka

Anonymous said...

oit2...gersang sgt ke ko ni???/
nk gelak guling2 je ak ase...hahaha

me suya said...

rajin kamu menjawab tag
salam di pagi hari..

regards,
suya

Rosliza Roslan said...

slm

bila nk jwb tag i ye..peace!

kata kila said...

dem muka sama.apa ni?apa ni?aku jeles.hai hemsem.bukan ko.kembar ko taw (gila dah aku ni)

Anonymous said...

HAHAHA! perlu ke lapanratustigapuluhtiga kali tu?? ;pp

eyt DINDIN!! aku mitak2 bakal bini ko nk tema PINK...heeee XPPPP

I n n z said...

erkk ?

Farah said...

Patut la kaki gatal semacam . Rupanya ada orang minta kaki la . Haha =P

Awat la jawapan semua comel bebenor ni ? Serius semua jawapan kelakar . Dara. com ? Saya pun dah lama tak beli dara.com .

Err , tag saya ? Lepas SPM baru buat la =]

Soalan : Mu yang mana satu ? Serius tak tahu nak bezakan .

kembatolo™ said...

anonymous.
amboi amboi.
sesedap hati je gelakkan aku.
siap guling guling lagi.
takpe2.. tacim..~
hahaha

kembatolo™ said...

suya.
rajin sebab dah lama tak buat tag..
rindu tag la kirenye.. haha

mekaseh komen!

kembatolo™ said...

rosliza.
erks~
insyaAllah akan jawab.
sabar ea.. hihi

kembatolo™ said...

kata kila.
aik? kalo nama kembar, mesti hemsem dua2. wakaka. (join jadi gila)

kembatolo™ said...

anonymous.
sangat perlu! pastikan cukup oke. baru mujarab. hakhakhak.

tanakkk!! tak baek doe doakan macam tu.. XD

kembatolo™ said...

Innz.
apsal? jawab eh! haha

kembatolo™ said...

farah.
whoa..! teruja orang nak bagi kaki.. tapi mungkin tak sama panjang kot.. ekeke

comel? alalala.. tetbe taley kontrol diameter lobang pernafasan(idung).. hak3

okay!janji buat. kire hutang nie.. hoho

mane satu kacak? tu la ambo.. wekk~

I n n z said...

nanti ahh .
kalau RAJIN .
lalalaaa ~

chentaMAYA said...

punye la lame gua xon9. kah kah. ni rupenya tag gua ye! okeh set. sat g gua buat ye. ngee

kembatolo™ said...

chenta maya.
tak meroyan ke lame tak on9? hahaha

okeh.. buat cantek2.. hehe

kembatolo™ said...

innz.
nak tunggu ko rajin lambat ag ah.. hahaa

Related Posts with Thumbnails