25/03/2010

27 march..

Ya Allah,ku panjatkan setinggi2 kesyukuran kepadaMu kerana masih lagi memberi peluang kepadaku untuk menikmati nikmatnya udaramu di kehidupan yang sementara ini..aku juga memohon maghfirullahMu di atas segala kesalahan yg telah aku lakukan selama Dikau hidupkan aku di atas muka bumiMu yg ternyata indah pada pandanganku ini..bermula di saat aku membuka mata tuk pertama kali tatkala keluar dari perut ibuku sehingga kerdipan mataku yg tetap berkelip pada ketika ini..sesungguhnya, aku hanyalah hamba yang tidak lekang dari membuat dosa dan maksiat kepadaMu..aku sesali segala perbuatanku, Engkau ampunilah dosa hambaMu yang masih mengharapkan belas dariMu..janganlah Engkau timpakan ke atasku azab kerana kelalaian dan kecuaianku..ya Allah, turut kupohonkan agar Engkau merahmati kedua ibu bapaku yang telah melahirkan serta membesarkanku dengan penuh kesabaran, didikan dan kasih sayang..tanpa didikan mereka,tidak mustahil jika diri ini tidak mengenaliMu..Alhamdulillah..segala pujian hanya layak bagiMu..

Sekiranya dosa dari tangan hambaMu ini, yang menahan makbul doanya,
Engkau ampunkanlah dosa hambaMu ini,
jika hitam dari hatinya hambaMu ini, yang memalingkan makbul doanya,
Engkau kurniakan hidayah pada hambaMu ini,
Ameen,Ameen ya Robbal 'alamin..

“Dan apabila hamba-hambaKu bertanya kepadamu tentang Aku,
maka sesungguhnya Aku dekat. Aku mengabulkan permohonan orang yang berdoa apabila ia berdoa kepadaKu, maka hendaklah mereka itu memenuhiKu, dan hendaklah mereka beriman kepadaKu, agar mereka selalu berada dalam kebenaran.” (Al-Baqarah: 186).

Whoa..!akhirnye tarikh ni tbe gak.. tarikh ape?halamak!~ tarak taw ka machaa?besday gua la rini. hadooii~ puas duk tggu seyh.. punye la lame.. dari tade misai sampaila berjanggut katanye.. megi pn suda kembang~

Ops!lupa plak nk bagi salam.. ASSALAMUALAIKUM sahabat2 sumer.. ape khabar rini?aku nye khabar sgt2 baek sampaikn mood pn da jd hepi plus2.. bese la kan, besday pnye pasal.. tambah2 plak yg wish 2 melimpah ruah dan kuah smpai xckup tangki.. segala bagai jenis ucapan.. terlentang, tergolek, terbaring dan tertonggeng..sume ade..complete.. strt ngan hujung rmbut yg hitam berkilat ekstrak limau nipis, sampai la ujung kuku kaki yg semerbak neyh..haha.

tp kan yg aku sedih bagai langsuir trcabut gigi ni, knpe la tade sesape pn bg aku adiah.. xpenah org bg adiah kat aku kalo ari jadi.. btol! sumpah xtipu.. mmg tade ag org bg aku adiah superbike mse ari jd aku..hak3. jd,sesape yg nk jd org 1st,bg r cepat2. .t kang leyh aku ltak lam muzium adiah korg 2.. pape pn aku xmemilih, jnji ikhlas tuk aku.. taley superbike,chewing gum pn aku trime..haha.

korang pn taw gak yg aku nih de kembar kan?yg mne?aish..!xkan xknal.. yg gedix2 tu.. xknal gak?yg lg byk mulut dari aku tu.. xknal lagi?hurm..susa r cenggini.. yg tough2*kompem kembang*, yg gedix2, yg ngade2, yg byk mulut, yg shuker buli aku tuh, kembar aku la.. tade orang laen da.. skang da knal kan?bgos..! kalo da knal,aku teruskan ucapan aku nih..

ehem2..kepada kembarku yg perasan ensem walopn xbpe ensem,(pasni mesti mamat ni membebel) mohamad izwan bin rahim, kembarmu yg jelas lg zahir ensemnye ini dengan tulus ikhlasnya dari lubuk hati sanubari mengucapkan selamat ulangtahun keputeraan yg ke-20 buatmu.. walopun da tade umo belasan, kte tetap muda kn?*ditimpa perasan*hemo3. terima kaseh krana sudi menemaniku sepanjang kehidupan.. gelak geli, suka duka, haru biru, huru hara sme2.. harap sgt kte buleh jd cenggini smpai ble2..(smpai kawen pn)chewahh!~ share barang sme2, bertekak same2, gelak same2, gado sme2, mandi pun same2.. erks~ yg last 2 aku tipu oke!hahaha. Dan yg paling besh, membenci dan mencinta pn same2 gak..kalo gabung jd bencinta..faizal tahir u..euw!~ dasat kan?kalo benci, macam biasa r,jom ngumpat sme2..hooyeah!!*sshh! diam2 suda*,tp kalo cinta plak, *kne gtaw kt cni ke?*..mungkin brebut2 kot..diulangi, MUNGKIN..! tp tape, kalo we da bkenan kat sesorg, din takkan kaco line, t kang aku lak yg dpt..lalala~ sebaliknya, akan ku bantu sehingga 'si dia' menjadi milikmu..(skang ape citer?ade harapan x?)

baek x aku?msti r baek.. tanak tnye ke npe aku wat cenggitu? jawapannye..sbb aku kan abang(nada iklan makhluk kuning digi )
*kompem kemba aku tgh tocing tahap kanggaroo terpijak paku da ni*

Di kesempatan ni jgk, aku nk ucapkan terima kasih kpd penge'wish2' yg telah bersusah payah wish kat aku.. walopn sejujurnye mende 2 x susa pn..kan? xkre r melalui msg ke, call ke, facebook ke, ym ke, pape jela asalkan mende 2 wish tuk izuddin rahim, aku ucapkan bertrilion-trilion terima kasih (seyes aku terharu,nasib baek xnanges woo~).. dan bg sesape yg besdaynye setarikh dgn aku, aku ucapkan HEPI YAUMUL JADI..(3 bhase 2)huahuahua.. semoga kenkorang di dalam redha dan rahmat Allah selaloo.. InsyaAllah~

cukup la kot..da tataw nk melalut ape. babai~ asslmualaikm..

nota siku : wahai inchik duit,b'sdialah kamu krna aku terpaksa mengorbankan kamu tuk belanja ahli2 baitku..selamat tinggal duitku sayang~ uwaa..!


hepi besday tuk diri sdri..haha

dan ni jgk..haha

hambik la..!makan sampai mulut da tanak kunyah..haha
Thank you for reading this entry !

9 comments:

ubibadok said...

haha...makey gapo sek ahli bait weh..tak sabar odh nih..haha

em0s3nget said...

haha...cpt2...nk tuntut adiah ugop nieeeee ncik 20 taunnnn!!! dahla amek tarikh spesel ore ugoppp ;D

hiDayAh said...

:) selamt ulang tahun. x sgke kt lahir thun same. igt ke sedare twin berdua ni dah 20++.(=.=')

kembatolo™ said...

-->ubi
make gonamo eh?tggu dan lihat saja..skoda jah kot..haha

-->emo
hamba tdak bersalah..umi hamba yg bersalah..sila salahkan dye okeyh..!haha

-->hidayah
adakah mukeku da menunjukan 20++?hadoyai..~

se k3c!k said...

uik.20 ke? sebaya rupanya.

kembatolo™ said...

knape?xpercaya ea?haha..

miszcahye said...

hishhh post shah alam etep makane tuh hihi

kembatolo™ said...

--> miszcahye
mntak maaf bebyk..makanan tersebut telah dikisar dgn jayanya oleh perut masing2..dan hasilnya,kami semua telah membuat pelaburan..haha

k-artz chasez said...

bro mohon copy ayat doa diatas

Related Posts with Thumbnails