08/07/2010

eh..! sama la..~

"eh! apsal muka mamat dua ketol tu same? kembar ke ?"

ha..! tuk pengetahuan korang, ayat ni r yang bese aku dengar bila masuk memane.. kalo bukan dorang sebut secara lafaz di mulut, mungkin hanya niat dalam ati.. tapi kan, bila da niat lam ati, tipu r kalo aku cakap aku dengar.. kan? pape hal pon, pokoknya, memang macam tu r lagak soklan.. tak kesah r kat shopim kompleks, kedai basikal, kedai kaen mahupun kedai2 makan.. tambah2 lak aku dan encik kembar sengaja pakai baju kaler sama.. tuk ape korang taw? saje saje? waklu..! mana ade saje2, setiap amalan mesti ade niat kan? jadi, niat aku ialah saje nak tarik perhatian.. hakhakhak ! *apehal mamat nie? niat pon da tak elok*

bukan cenggitu la wei.. jangan nak buruk sangka sangat.. taw ah dengki, sikit2 da r.. tayah sampai busuk ati, kesian orang sebelah.. hidu bau macam2.. haha.. kitorang pakai baju sama sebab memang kitorang suka pakai baju sama.. sejak kecik sampai skang mak ktrg duk ajar pakai baju same.. mesti r terikut-ikut.. 20 tahun bukan kejap der.. lam tempoh tu, kucing kalo diajar makan sayur, mesti da tak ingat langsung kat ikan.. betol tak?

pastu, baju ktrg lak, kalo tak sama pada warna, design or pattern mesti kne sama.. tang same tu WAJIB ade.. taw WAJIB tu ape? eja cenggini, wau-alif-jim-ba..
***

amende aku bebel ni? yang sebenarnya oleh yuna, aku cuma nak stori aktiviti aku rini je.. tade kait mengait ngan kat atas tue.. okay! tipu.. ade kaitan sikit.. eh! bukan sikit, ciput.. aku ngan encik kembar pakai baju kaler sama.. haha.. putih itu innocent..
melantak ialah satu hobi.. haha

aku kuar ke KB MALL bersama beberapa ketol teman.. teman ye, bukan awek, rakan mahupun kawan.. wakaka.. padahal sumer same kot.. ngee~ kalo ade sesape yang terserempak ngan aku tadi, harap korang leyh betolkan balik tanggapan korang.. aku taw ape yang korang pikir, dan di sini, suka cita dimaklumkan bahawa anggapan korang tu salah.. ekeke..

berikut adalah butir2 peribadi ;

masa : 11 pagi - 6 petang
tempat : KB mall
hari : baru je tadi.. haha

tu je kot.. nak tido dah.. babai~



saje menggedik nak wat blur gambar sendirik.. boo!~



slamber je encik kembar posim cenggini depan orang ramai.. senget!~


ape ntah name mende ni..



eskrem cair.. ni mesti tak simpan lam peti ais.. haha
p/s - kepada abang@adik pizza, laen kali tolong tekan slow2 je shutter kamera tu.. tak kesah r kamera sesape pun.. tayah r sampai ketar2 jari telunjuk semata2 nak tekan mende tu.. tekan lembut2 pun jadi gak.. hahaha.. btw, teng you sudi 'snap'kan gambar.. hee~

nota kuku :
1. terima kasih tuk kau.. haha
Thank you for reading this entry !

41 comments:

Hizami Rahim said...

jap.
jap.
jap.
apa orang fikir?
aku tak faham haha.
otak suci neh.

Anonymous said...

lamenye dok kbmall.. apekah aktiviti yg boleh dilakukan selama tu?

I n n z said...

budak dua neyh mmg tak lekat kat rumah sejak balik malaysia .

nak qada' waktu ka apa ?
haha !

ishiko said...

ouh...org kelantan ke..

Kimmy said...

perh! pizza.. sejak aku balik ni belum lagi makan kat luar.. asyik2 makan kat rumah jee... ngeh3..

XD

starzieti said...

eskem tuh bak cni ckit ! ;)

ishika si amoi ting-ting said...

a a ada dua orang sama hahaha

Rina (◕‿◕)✿ said...

hehe. memang same :)

reen_sofee said...

pergh posing!
hahaha

A.S.I.A.H said...

kalau dh sama=sama..cenggitu je la..huhu

Atiqah idrus said...

a'a la apsal sama eh. heh.

helo assalamualaikum encik.

Anonymous said...

tgk pizza, terliur pizza.. esok nak g ahh makan..

kembatolo™ said...

hizami.
tak pikir pape pon..
haha..

otak suci sangat la ko..
cikgu bebudak skolah kan..haha

kembatolo™ said...

anonymous.
jalan2,pusing2,makan2..
sampai tak larat..haha

kembatolo™ said...

innz.
bukan qadha je, aku nak jamak tuk yang akan datang skali..hahahaha

kembatolo™ said...

ishiko.
iyep..klate mali..haha..
bakpo tu?

kembatolo™ said...

kimmy.
ala..pe susah..amik pizza yang ko makan tu, bawak pegi lua..so, jadi la makan pizza kat lua..amacam?bijak tak?hahaha

kembatolo™ said...

starzieti.
alamak!eskrem da cair la..tak best nak makan kalo da cair..nanti taruk lam peti ais dulu eh?hahaha

kembatolo™ said...

ishika.
cane nak wat nie?ade dua orang same la..hahaha !

kembatolo™ said...

kak rina.
tak sama la..tengok betol2..hehe

kembatolo™ said...

reen_sofee.
yang ane satu?hahaha

kembatolo™ said...

asiah.
sama=sama? apekah? diriku tak memahami..hahaha

kembatolo™ said...

atiqah idrus.
same ke?takla wei..jauh ngat beza..tengok betol2..haha


wa'alaikumussalam puan.. eh eh! belom kawen ag.. cik! haha

kembatolo™ said...

anonymous.
jom2..kol bape nak pegi?nak tompang makan gak..haha

Kimmy said...

wah3.. bijaknye kau.. bagus sungguh idea kau tu.. ish3~

heh..XD

kembatolo™ said...

arap sudaa..~haha

ishiko said...

hahaa.. ore kito lar.. napok kbmll tuh..

Anonymous said...

mano buleh CIK KEMBAS nyepa.. tok lalu nok makey.. ;p -CA

Anonymous said...

nak buat2 teka leh tak? yg baring kat kusi tu izwan, yg gamba blur izuddin.. betol tak? ;p

*cadangan: buat pertandingan meneka kembar.
-CA

Anonymous said...

haah2.mmg tembok pon ari tu d kb mall.n 1st ayat tubik from mulut is,mcm knl mamat ni,pk jap,oohh,blogger tu!haha,padahal br skali je bc blog ni, sgt terkesan nampaknye.anyway, ur right.i was actually asking myself: duk wak gedio bergamba ngn sorg pempuan ni,tp chose to bersangka baek: adek kot. :D
bab pki bj tu pon btol jgk.i was also a bit busuk hati: bakpo nk pki bj supo nyoh, but i was right,saje nk tarik perhatian! hehe just kidding lah. just nk oyak: keep blogging the way u did, the way u tried seiklasnye nk correct people, iAllah ade hati terbuka sudi menerima. good job lads!

kembatolo™ said...

anonymous.
ha..! oyak doh ado hok tembok ari tu..bakpo dop tego nyo?kalo tidop buleh ajok minum tea skali..hehe

baca skali jah?bakponyo? baco la banyok kali..tadop tol pun nok masuk sini..hahaha..

insyaAllah akan cuba tuk teruskan berblog gini..kalo ado sapo2 hok sero ati tu,mitop maah banyok la..untuk kebaikan bersama..hehe

peace!!~

Anonymous said...

aku dh bace ape yg ko suh bace..
saje je nk tinggal komen
tinggal tapak kaki tande aku singgah kali ke2..hahaha..
-aku-

Fatin Aliyya said...

pewittt..peymes gitu..klh artis..haha.=D...weh, sedp tue, bukn nk tgl kt aku sket...haha.=D

Anonymous said...

eh budop kembar...!!! haha..aku sepok gop ng mu aitu....mujo xsepakkk jh..

p/s:timo kasih la blnjo pizza..mujo xjluok jh aku nk prabis..haha

Anonymous said...

ehh...aku knal budak atas nie sapow..haha..knal2..knal..tp xlehh ahh oyat namow..takot tuan yo marohh..haha..

p/s:timo kasih jugok belanjo pizza..haha

kembatolo™ said...

ishiko.
la..ore kito uponyo..bakpo dop tegonyo?haha

kembatolo™ said...

kau.
da bace?bagos2..cane?ade klu tak?kalo ade cepat gtaw aku..haha

kembatolo™ said...

fatin aliyya.
artis tengkorax ko..!haha..

taley bagi kat ko..ko kan ngah lam proses buang lomak..tanak ganggu sistem penghadaman ko..hak3

kembatolo™ said...

anonymous.
bakpo kalo jeluok nyo?bia r..baru malu sikit depey aku.. hahaha..

laptop bereh doh?buwe la jam kaherah tu..skali nga smart voip etep..hak3

kembatolo™ said...

anonymous.
hok atah mano tu?hok oyak timo kasih tu ko?haha..

kasih diterimo sokmo2..hak3

Ct SoLeHa said...

hehe..patut cam knal je tmpt 2..KBMALL rupenye..hehe

Related Posts with Thumbnails