06/07/2011

Last Day of Exam Photoshoot.

Assalamualaikum.


DSC_0091


Hello tough guys and gorgeous girls. Alhamdulillah. syukur kepada Allah yang esa, Yang menjadi tumpuan sekalian makhluk meminta sesuatu, Yang tidak beranak dan tidak pula diberanakkan, dan tiada satupun yang menyerupaiNya. selawat dan salam kepada nabi junjungan ikutan sunnah sepanjang zaman, penutup sekalian nabi, serta yang dibangkitkan demi menyempurnakan kemuliaan akhlak. Allahumma sholli 'ala sayyidina muhammad.


Okay. kali ni aku tak rasa nak tulis apa-apa. cuma nak kongsi cerita pasal kehidupan kitorang kat negara yang baru mengalami proses revolusi baru-baru ni. ok ayat bajet kan? abaikan boleh? hahaha. sebelum korang baca lebih lanjut, sila tahu bahawa entri ni mungkin banyak tulisan dan gambar. harap bersabar dan bertabah dalam pembacaan. TEHEE !


Well, seperti yang korang tahu hari tu kitorang final. bestnya, semalam hari last setelah hampir sebulan berhempas-pulas bertepuk-tampar untuk exam tu. err? lama? cane tak lama kalau seminggu 2 paper je? lepastu paling tak menahan bila buat 2 paper tersebut dalam satu hari. gila tak? eh maksud aku gila tak student yang nak amik exam tu? hahaha. nak study 2 subjek sekaligus? #ohmakkau! kau tahu tak betapa susahnya nak fokus? ok bunyi tak berapa nak susah lagi. lagi skali, kau tahu tak SUSAH GILA nak fokus? see! otomatik boleh imagine tahap kesusahan kan? kehkehkeh.


Jadi memandangkan semalam hari last, secara rasminya kitorang mengisytiharkan diri sebagai bangsa merdeka. HOORAYY!! *eh tetiba*. lepastu ada la sesi fotografi sikit. bergambar sesama sendiri ni syok jugak woi~


Let the picture tell the story...


DSC_0079
kamera mamat ni power doe~


DSC_0074
ce teka bape umur 'abang' kat tengah tu?


DSC_0087
amiyo, we, matyie, zuhdi

Setakat ni cane? ada rasa silau pedih mata tak bila tengok gambar hitamputih ni? oh tak rasa apa-apa eh? jap, lepas ni aku tunjuk gambar calon pilihan mertua masa kini. stok rambang mata tak tahu nak pilih yang mana satu. biar berbulu mata tengok member aku yang pakej ni. buat pengetahuan, dorang semua ni al-hafiz oke! haha promote2! nak tackle or ada berkenan kat sesape, jangan lupa PM facebook aku. insyaAllah aku boleh tolong usaha setakat termampu. tu pun kalau calon pilihan hati korang belum berpunya lah kan. GAHAHA ! xD


Mempersembahkan.. jeng3!! (sila klik pada gambar untuk proses peng'ushar'an yang lebih teliti)


DSC_0085
calon pilihan mertua masakini.


DSC_0096
ni pun.


DSC_0130
ini jugak.


DSC_0143
dan ini.


DSC_0132
tak tertinggal yang ni. (extra pakej ; sume terer main bola)


DSC_0141
eh ada lagi?


DSC_0118
ni tak termasuk. semua bawah umur. haha. geng MTAQ PULAI CHONDONG, tahun 3.



DSC_0049
masing2 kamera tanak kalah. tehee~


3%20takhassus
3 takhassus 2010/2011, Maahad Qiraat Shoubra. Selasa, 5 julai 2011.


Hambik kau! sekali aku bagi semua gambar BW. adepehal kan? okay gambar berkaler pulak. lepas abis exam kitorang pegi mencekik dekat kepsi. konon buat family party lah. tapi family nye aku ngan izwan je, yang lain member. eh tukar jelah jadi familyfriend party kan? harharhar. sedihnya, sini gambar sikit je. dah lah sikit, blur lagi. sekarang tinggal beberapa utas gambar je yang cun. hoii! utas? kauadepehal?! sukati aku la nak guna utas ke hape. nasib baik aku tak guna batang je kau tahu? haisshh~ #justjoking.


Dahh! kau layan jelahh. gambar bukan aku yang amik. kali ni aku nak masuk gambar. bluwekk!! =P


DSC_0256
dalam kepsi


DSC_0327
luar kepsi


DSC_0354
cun tak tempat ni? cun(lah sangat). pfft~


Sekian.


Random.
#doakan kitorang lulus boleh? =D 
#aku dah jatuh cinta dengan dia. like seriously!! ada sesape yang serupa tak? jom kahwin! gahaha =D
Thank you for reading this entry !

12 comments:

Rtp Farra Arisha said...

aduh duh, bergambar sakan ya :))
have fun then!

Mohd Khairi Khadzir said...

foto2 smua menariik..yg gmbo last tu, jmbtn blkng tu boleh bukak ke?

Cik Ungu Kamila said...

semart gak gmbo hitam putih. nmpak klasik gittew ! heeee :)

amy syifa said...

cantikk la watermark awk..i like..=)

http://hujan-pasti-berhenti.blogspot.com/2011/07/selamat-pengantin-baru-awak.html

Raden said...

bg la sy salah seorg calon itu..yg mane2 pon takpe. nti sy habis blaja, sy tunggu calon itu merisik sy dan sy akan diam tande setuju.. auuuwww...

Pyka Rahmat said...

ada dua muka yang sama oh. yg selalu comment tu kat ninjapakaitudung tu yg mana satu eh?

*konfius sambil korek hidung

Anonymous said...

njoy bacer blog nie..adakh daku telah tersampok ngan penulis blog nie...

diana said...

gambar berwarna lagi best kot..:p

Tiara Fazlin said...

korang kembar yg cool!!=)

Farahin Ahmad said...

eeh !opocot!!

Inshallah lulus =)

cantik2 gambo ko eh*

nunu said...

kata bangsa merdeka.awat gambor itam puteh lg? hehehe

**::CIKNUURUL::** said...

usaha tangga kejayaan,..hehe,.

Related Posts with Thumbnails