30/06/2011

Baju.


Seperti biasa, dua beradik akan menjelajah supermarket untuk mendapatkan barang keperluan dan barang kehendak mereka.


si abang : weyy! aku nak cari glove keeper ni. esok ade match tapi sarung tangan takde. cane nak main? kang aku tanak main keeper kang!

si adik : ok. jom pegi kedai triple stripes tu.


mereka pun masuk kedai pastu belek apa yang patut.


si abang : weh! kasut aku pun takde jugak. yang lama tu tapak dah haus. siap berlubang lagi. aku nak amik yang ni eh? (sambil try kasut kaler putih biru)

si adik : hurm.. suka ati ko lah.

si abang : glove ni skali. nampak macam KFCM ah kalo pakai yang ni. kehkehkeh =P

si adik : iyelah. 


Sedang si abang sibuk try kasut, si adik menapak ke area baju, jersi, dan t-shirt. berkenan, amik, try.


si adik : eitt! baju ni cun tak? (sambil menayangkan baju kaler merah kepada si abang)

si abang : not bad lah. ok je aku tengok. merah lagi. aku suka!


sebaik sahaja si abang nampak si adik try baju, laju pulak dia pergi ke area baju jugak. lantas dicapainya baju dari design yang sama, saiz yang sama, cuma kaler yang berlainan. berkenan, amik, try.


si abang : ehem. kalo yang ni pulak cane? (ujar si abang sambil memperagakan baju berkaler hijau kepada si adik)

si adik : dahhh! ko tayah amik baju tu. ko dah amik kasut dengan glove tadi kan? cukup!

si abang : err.. okay..~ (berlalu dengan muka hampa)


kemudian, di bahagian cashier ketika si adik nak buat bayaran, terlihat si abang sedang lalu lalang mundar mandir di hadapan area baju yang dipakainya tadi. jelas kelihatan pada mukanya satu harapan yang amat mendalam. si adik perasan seraya berkata ;


si adik : yela.. amik la baju tu. buat muka kesian nak suruh aku simpati lettew~ dah pegi amik.

si abang : hooray! pelukciumsayangkodik <-- okaynitipu. hahaha xD


sekian.


p/s - nak buat camane kalo adik je yang pegang duit. nasiblah kau~ hahaha


DSC_0540
sape hepi sape muram skrg nih? harharhar.


Thank you for reading this entry !

17 comments:

Rozuan Ismail said...

pandai ye wat muka merajuk.nape adik je yang pegang duit?

Puteri Iqa Izyan said...

hahaha. caner la agknye muke kesian tu. mesti sadis gile ^_^

Fatin Aliyya said...

haha comel jek abang dgn adik ni yeh.siap peluk2 lagi tuw.:D.

amboi si adik siap jdk menteri kewangan duit di tgn beliau :D.

FizaFizz said...

nampak la kan adik memang patut pegang duit dari abg..bhahaha

diana said...

berat kamu berdua sama tak??

fairuspeng said...

bukan biasa abang ke yang tolong jaga semua benda untuk adik..

ni macam dah terbalik je...

kenapa tak beli baju sama warna?

Aisumi Chan Kawa'i said...

hahahaa.. aduhaii~ sabar jelah dikk :P

Cik NurulZaty said...

haha~ sweet pulak adik abang ni kan..hehe


:))

Lelaki Ini said...

hahaha
adik2!
sy nak duit!

kembatolo™ said...

rozuan.
sebab dia je yang ade atm card tu. buat satu je. hehe

kembatolo™ said...

diana.
urm.. saya lagi ringan. beza 3kg kot? =D tapi still taff tau kak! haha

kembatolo™ said...

fairuspeng.
saje tanak. t kang tertukar. susah nak berebut. hahaha

Encik Suami said...

Yang penting kan korang, saya dah penah jumpa face to face ngn kemba tolo nie.
Komen riak nie. Mesti korang jeles kan? ada sape nak rejam saya dek kerana statement nie ker?
123...larik..lalalala.

Pyka Rahmat said...

inilah baru namanya sweet haha

aisYahzaCk said...

untunglah due kembar ni..jeles la..

auny aizie said...

abang kuat ngajuk .
adik lepak chill relaxxx je .

hahaha . aku kan abanggg gituuuuu

mia said...

hahahhaaa..ini betol ke?

serius korang comel..

oke, 'ter'puji..sekian..

Related Posts with Thumbnails