12/03/2010

makan,eat, and akala...

dear diary,(bajet cam citer vampires diaries)haha..

baek bg salam je kan..? tayah nk ikut sesape. Nampak sopan skit. Assalamualaikum!! Siap tulis penuh ag 2..haha.. tade da "salam2" ke, "akum" ke "as'kum" ke or pape jela.. xperfect r kalo tulis 'salam' je.. ckp nk jd perfect.. nabi kan ajar suh bg 'assalamualaikum'.. kan2? tp bukan lam tulisan rumi macam 2 la..(jgn try2 nk auta lak)..kalo bg penuh,bru la kita2 yg dgar ni nk jawab..wahaha..da nk strt membebel ni.. jge2..*amaran-sila kontrol volume anda ketika gelak*..tingtong~

korang paham x title post aku kat atas 2?ke ade yg bru reti mngeja?tape la ea..yg xpaham 2,cbe r tnye kekawan korg yg da expert lam bab baca membaca nieyh..kalo dye tanak,kasi je 'tamparan pulang balik' kt dye..haha.. weyh!tanak tnye ke nape aku wat tajuk cm2?jeng3x..! Jawapannye,shuker ati i la nk wat tajuk ape pn..ade i kesah..?!hahaha.. tade la,sbenanye,aku wat tajuk cmtu sbb da mmg entri aku kali ni bab makan. aku dan makanan mmg taley dipisahkan..u jump,i jump..! so,sme la mcm korg. jgn nk tunjuk2 kt org laen..kalo tade mkanan,korg sume da jd tengku..tengku ape?tengkurak la..!ni ammu mamu yg ajar..haha..

Hurm..ok2!korang kenal x AMTAQ?..Hah?!xtaw..?!cane leyh tataw??.. Memang patut r korg tataw,tade kaitan pn ngan korang..haha(tuk makluman,AMTAQ bukan makanan k!). Alumni korg taw kn?haa..!naseb baek taw..tayah aku nk eksplen byk2..ckup ngan eksplen AMTAQ jela ea..?(penat taw nk taip nih).. kalo korang berkeras nk taw gak,bek cepat2 korg kol ckgu BM korg mse skola dlu..InsyaAllah dye leyh bantu..hee~

Meh cni nk habaq sal AMTAQ! AMTAQ 2 sbenanye shortform bg persatuan ktrg,alumni maahad tahfiz al quran,pulai chondong,qlate..(promote skola jap)ngee~ Jadi,sesape yg penah termasuk,terlibat,terkait,tersentuh atau ape2 'ter' skalipun ngan skola 2,secara otomatiknya akan jd ahli AMTAQ apabila da kuar dri skola 2,xkira sngaja ataupn tidak sengaja..amacam?dasat x?korg brani ke?hahaha..

Nak dijadikan cerita,ktrg budak-budak AMTAQ egypt ni plan la nk wat majlis jamu2 dan makan2 atau dgn nama laen,"jamuan".. Jamuan kesyukuran plus maulidurrasul..kire 2 in 1 la ni..macam milo plak..haha.. Kesyukuran sbb team bola ktrg da menang bola piala ukhuwwah (tahniah tuk team jazari fc sbb da jd juara,n xlupa gak untuk team starbiel fc*team aku nih* yg dpt tempat ketiga)hooray..!. Maulidurrasul plak sbb...xkan ni pn aku kne gtaw jgk?masak r cmni..!kalo korg xtaw,bek korg cari dinding yg berdekatan,pastu hantuk kpala korang kuat2..nk ag bez,cari port yg ade bucu..senang skit nk bg isi kepala 2 tersembur keluar..haha..ape punye org da..@#$%!(tension tahap tenuk tercekik guli).

Maka,stelah diperkenankan oleh duli-duli assyura AMTAQ egypt,terbitlah keputusan untuk melantik ahmad baihaqi ibrahim sbg pengarah program..(walopun dilantik melalui fesbuk)kire rasmi gak kot..haha..bro,nk sijil x?hak3

pengarah pose maut,bajet ngancam..!haha

ni plak banner ktrg,tgk je,jgn nk komen2..;
cantik x?kalo cantik,credit tuk hafizin jamil,editor banner ni(sori sal jamuan dieja lam versi klate)haha..

ni lak banner yg xrupe cam banner,siap kne komen ag..nasib2..kcian editor 2..hoho..

nmpak cam yg ni ag lawa kn?tp asal kne komen?musykil2*hahaha

eyt korg,aku da penat r taip mende ni..kalo aku nk rehat leyh x..?korang layan jela gmbar2 mase program ni sementara tggu aku fresh balik..muahaha~layannn..!
psst-caption gmbar lam versi klntan,kalo xpaham nasib r..haha

situasi : potong ayam n hiris bawang
terlibat : abong,deng,pok chek,lokme,we,koghi,jamey,qoha, n acang

situasi : blender bawang n potong daging
terlibat : baihaki,abu,muhaimin,syu
aib,acang,n jiji u
turut kelihatan qoha tp xleyh nk tafsir tgh wat gpo..haha

situasi : buang kulit kacang n blander kacang
terlibat : merang,we,mede,muing,zuhdi,medi,qoha,n lokme

situasi :blender lada kering
terlibat : meri,deng,pedo,medi,zuhdi,pok chek,n merang
turut kelihatan jahid tgh ajar jamey ciri2 bawe blender yg 'solehah'
untuk menghasilkae kuoh yg terbaek..!..haha

situasi : menghasilkan kuah kacang
terlibat : cerah

turut terlibat matyi,acang,jahid,qoha,jiji u,n lokme sbg jong kelih cerah..haha

situasi : wat nasi himpit
terlibat : cerah,deng,merang,we,mede,unjai,waafi,pedo,n paih ter
pakso wat bentuk petok nasi kapit nga tange..haha

IKLAN
berehat sebentar bersama bonjorno..hak3
penaja : kopi bonjorno

model : ahmad bukhari

situasi : gaul dan cucuk satey
terlibat nga gaul jiji u n qoha sahaja,
cucuk satey semo hok hadir cucuk blako..mapuh r nop tulis nmo soghe2..ghama
dooh..haha

ni plop hok terlibat denge ahli jo kekoh(AJK)@pembakarey..maah la,xdey eh nop tulis namo soghe2..huahuahua

amacam?ckup x gambar yg aku kasi korg tgk 2?nk tgk ag..?tanak da?!ala..bru skit je 2..sume gmbar yg ktrg amik de la lam 1000 keping..nk tgk sume ke?hahaha..kalo larat tgk r..tp sblm 2,mai r copy ngan aku nih..bwk la hape skalipn,tupperware ke,besen ke,baldi ke tuk taruk gambar-gambar 2 sume..pastu bwk balik umah,n passing la kat awek2..ne taw ketemu jodoh kat cni..haha..

apsal cam xpaham je 2?krg ingat aku nk upload sume ke kt cni..?taley3x..bapak lame lg r aku kne tggu..nk upload yg 2 pn da beruban aku tggu..da macam sabut kelapa da tulang belikat aku duk terbongkok..kalo de gaji tape la jugak..haha..

*perhatian - sume lam gmbar di atas dan di bawah still single n available,kalo ade sesape yg berminat,leyh hubungi saudara pengarah d facebook..username pengarah ialah baihaqi ibrahim(terpaksa dikecikkan atas sbb melindungi saudara pengarah)..jgn lupa search taw..!hakhakhak..

Sebelum aku blah mencabotkan diri,aku upload la bape bijik ag tuk tontonan korg..kire jasa baek aku r ni..kcian kt yg xpuas ag tgk gmbar ktrg..sbb ade yg request nk tgk ag..*psst-sbenanye dorg yg request suh uplod byk2..bajet femes la 2..muke cam biskut lemau xabis nk makan..!hahaha..korang pn tayah la byk songeh..da aku uplod 2,tgk jela..bukannye aku mntak bayar pn..muahaha~

kpd yg blum puas tgk ag,tgk la ko sampai juling bijik mata 2..haha=p

p/s : kpd sume yg terlibat lam program ni,tepukan tuk dri sdri sbb berjaya memenatkan diri kalian smpai tahap peguin beranak..kalo tanak tepuk suda..haha..babai~asslmualaikm..hidup AMTAQ!!!

Thank you for reading this entry !

9 comments:

Anonymous said...

Assalamualikum...

hebatnye korang ni.. masak2 ramai2.. hikmah dok jauh dr parents n family..

tp budak2 lelaki mmg slalu terer kalau bab2 survivor n masak2..

sebagai kaum hawa.. saya men'salute' korang..*kagum mode*

=)

kembatolo™ said...

anonymous.
oit!tingginye lambung..da cukup..benti2..haha..

kyrg masak ramai2, baru hepi sikit..rapatkan ukhuwah kan..haha

tengs sudi baca blog nie..hee~

Anonymous said...

welkam.. dah banyak baca, dah banyak komeng, n rekemen kat org, sbb bende elok takkan nak simpan sorg2 kan? n Alhamdulillah org lain pun suke blog nih.. akan slalu baca selagi ada entri yang best... :)

kembatolo™ said...

wah..iye ke?memang slalu baca la ni?boley gtaw nama tak?tak best r kalo tak kenal..kan kan?kalo sudi, add r fesbuk..boley kenal2..

Anonymous said...

name saye cik anonymes.. amek kate2 cliche dr banyak org : ʇı uı ǝʌǝıןǝq'ssǝɹdxǝ ʇ,uop ı ʇɐɥʍ ˙˙pǝssǝɹdxǝun uıɐɯǝɹ ƃuıןǝǝɟ ǝɯos

LOL..

salam.

kembatolo™ said...

oit..!macam kenal jek ayat tu..haha..sila bayar cukai oke!!~

Anonymous said...

tak tau laa.. itu saye ctrl+c then, ctrl+v jek.. bape ya cukai nye?

kembatolo™ said...

cukainye,sedekahkan fatihah tuk arwah atuk saya dan orang2 yang da tiada.tu je..haha

Anonymous said...

=) insyaAllah

Related Posts with Thumbnails