10/12/2011

Aku Update Weii HAHAHA !

Suka lettew aku update! Huh ~



Ok kau perasan tak aku dah 6 hari tak update? HAHAHA Satu pencapaian yang agak memberangsangkan. Nanti nak buat rekod setahun tak update. Baru ketar lutut rindu entri aku. Hewhewhew *berangan lah kau tanak update setahun, 6 hari pun macam bini lari dengan jantan lain dah. eh?*



Sebenarnya aku ada banyak benda nak cerita sini. Tapi kau tahu lah aku camane. Hangat-hangat ta*k ayam(aku tak paham siapa buat peribahasa ni. Mesti dia pernah g sentuh ta*k ayam sebab tu dia tahu hangat ke tak. tade benda lain ke nak sentuh hoi? buat la peribahasa hangat-hangat kuali baru lepas goreng cekodok ke, hangat-hangat angin kentut ke, takde lah euw sangat nak kena pegang ta*k tu. BHAHAHA)



Memandangkan aku takde tajuk khusus, apa kata aku tulis je apa yang aku rasa nak tulis. Kau pulak baca apa yang kau nak baca. Hoyehh! Best betul belog ni dapat ikut citarasa sendiri. Kagum tak kagum tak? Lalalala ~



Oh ya, sebelum terlupa suka aku nak mentionkan kat sini. AKU ANTI BETUL DENGAN ORANG MENGEJA HURUF 'T' TUKAR DENGAN 'D'. Tak paham kan? Contoh macam ni, perkataan BUAT dieja BUAD. OoeemRRR!! (baca : oh my rabb) kusut kepala aku baca! Eja kalah budak tabika kemas baru reti mengeja ikut suku kata s e n SEN, t a p TAP, SENTAP!! Pelis lah eja bagi betul sikit boleh?



Kau tak tahu kan kenapa aku anti? Sebabnya huruf T mewakili ta dalam jawi, huruf D pulak dal. Jadi tiap kali aku baca, otak aku otomatik akan translate bahawa dal adalah qalqalah. Dan seharusnya qalqalah itu wajib dibunyikan. Sedangkan ta bukan huruf qalqalah. Sekarang dah paham kan? Grrr ~



Ok itu je. Ni nak tanya, apa pendapat kau kalau url blog CURRYSNOWBALLITUPEDAS.blogspot.com? Sengal kan? Ye aku pun rasa macam tu. KAHKAHKAH kbai~



gambar tade kaitan dengan entri. macam biasa lah, takkan tatau lagi? hahaha

Thank you for reading this entry !

17 comments:

Anonymous said...

tabika ke tadika

nina athiramisu said...

url tu sengal amat tu..

nuruashia ♥ said...

fineee..terasa laa pasal ejaan tu kan?? hmmmm...HEBAD bukan HEBAT..!!!! :P

laskar pelangi said...

URL yang kasi bikin rasa nak gelak kuat kuat jer. Hek3 ejaan kalau cam gitu. serius malas nak baca. cam gedik gedik jer...heee~


pinjam iphone...he3

Rozuan Ismail said...

kenapa sentap tak jadi sendap.haha.wah,fon baru.hik hik

LydSunshine said...

hebad lah endry ni. Sama la dik. Akak pun dak suka bebudak skrg yg suka dukar-dukar hurup t jadi d. Eii...

Iffah Afeefah said...

hahaha

tahniah berjaya update weh haha

aku paham perasaan tu

HNNRashid said...

Dah lama tunggu entri baru . Hehehe

sea_lavender said...

wah bru dpt update ek~
untung la ;p

Nour Eyza said...

untung laaaa gambar iphone terpampang. hehehee~

FizaFizz said...

okehh..kalo tukar kemba tolo jadi kemba dolo bolehh?? bhahaha!

Bella Halida Putri 벨라 하리다 푸테리 said...

jangan sampai waktu exam kena bebel dgn cikgu sudah lah~ sebab eja cenggitu. haha

AnGeLFiRe said...

penyakit bahasa tu..ish3.. jemput la singgah blog aku. http://angelfire2806.blogspot.com

lavenderlover said...

hupdate jgn x hupdate...kih3..

widiea azira said...

haha sakid hati kan org eja mcm tuh..:p

maen prasaan..hahaha

Ana Farhana said...

handphone canggih tuuuu...

hazanis said...

ptt lama menyepi..ngeee..:P

Related Posts with Thumbnails