10/10/2011

Konvokesyen Graduan Al-Azhar 2011

Assalamualaikum. 



Hai awakk.. Kitew jumpa lagi kann? *muah muah laga laga pipi* Hoi gedik! Tayah nak mengade lah! -.-"



Orait. Kemaskini (baca : update) kedua untuk hari ni. Maaf sebab terpaksa jadi tamak. Eh bukannn.. Kali ni bukan sebab nak tarik traffic macam entri lepas. Tak baik tau buruk sangka. Buruk nangka pun orang tak suka apatah lagi buruk sangka. Buruk sangka ni makan diaaa *sambil tunjuk penumbuk buy one free 2 kiri kanan. nak free penendang tempang pun boleh*.  Entri tu entah makhluk sarkis mana yang taip. Tak tahu malu betul nak cari duit kat sini. Tak lain mesti sebab kemaluan dia kecik. Eh? No no no no. Jangan salah tafsir. Aku inesen T_T



Sebenarnya, aku didorong oleh rasa hati yang amat kuat sekuat harimau aum aum tuk update pasal ni. Wallahu a'lam lah rasa hati oleh nafsu syahwat na'uzubillahi minassyaitoniirajim ataupun iman adalah mutiara di dalam hati manusia. Ok stop merepek.



Semalam iaitu 9 haribulan 10 tahun 2011(saje tanak tulis 9/10/11 sebab aku jeles), telah berlangsung satu konvokesyen bagi graduan al-azhar. Persetan sungguh bahasa aku. Yang kau beriya tulis skema sangat ni apesal? Sebab graduan? KAHKAHKAH. Diam lah kau! 



ni semua adalah graduan al azhar. boleh baca tak? AL AZHAR. nampak? haha



Sepatutnya, aku ngan izwan kena ada dalam ni sebab kitorang pun graduan jugak tapi cuba kau tengok dalam gambarajah di atas. Ada nampak tak teruna kacak plus sopan plus taff? Takde kan? Ofkos la takde sebab aku tak join konvo tu. Frust kan sebab aku takde? Sabar ehh.. Hidup memang macam tu. Tak semua yang kita nak akan dapat. Eh?



Pastu pastu, suka untuk aku tunjuk gambar bff aku kat sini. Bff ialah best friend forever tapi kalau nak tukar jadi bro fifi fuyoh kau punya hal lah! Ok?



derr, gua rasa penampilan lu tade masalah nak jadi ustaz. tapi, lu punya wajah gua tak nampak jalan sebagai seorang pendidik lah. ekspresi lu dah lagak rempit tersepit tayar lepas eksiden dengan kereta lembu tengah mengawan. serius gua tak tipu. HAHAHA



Tak cukup nak cuci mata kan? Elehh.. Macam la aku tatau hang suka sangat tengok gambar stok imam muda cenggini. Kejap, aku tengah cari gambar baik punya. Kecur liur lah kau! 



mamat ni pulak ade masalah dalam mempamerkan mimik muka neutral. bukan belah kanan. kirilah! yang kanan tu aci jual karpet made in nepal "adik manis, karpet boleh hutanggg. amik satuu". Nasib baik gambar ni ok sikit. tu pun aku boleh perasan dia tengah cover mulut tanak bagi sengih. gua nampak derr.. HAHAHA



Ha! Sebelum terlupa, adalah harus bagi aku tunjuk gambar photographer of the day. Kalau tadi dia jadi aci jual karpet yinnadeii amma appa kalidenarei, sekarang dah upgrade jadi jurugambar. Mungkin untung jual karpet secara hutang tadi. ehehe.



aku tak paham masalah dia ni. tengok kenyit mata dah macam pro. tapi bila pandang bawah sikit, apesal macam tengah tahan terkucil ke? terkucil or sembelit aku tak sure. Yang aku tahu dia ni ada masalah penyahtinjaan. KAHKAHKAH.


Aku nak tunjuk banner. tapi sayang makhluk2 lain pulak yang lebih. takpelah banner, aku letak separuh pun takpe kan? bersyukurlah kau sebab dapat masuk blog kembatolo ni. xD



Sebelum aku mengundur diri *ewah ewah tetibe berubah jadi sopan*, sukacita aku tonjolkan beberapa ketol lagi sahabat handai aku yang join konvo tu. Sesape yang takde mintak maaf banyak-banyak. Yang ada dalam ni sila bayar cukai pintu sebab aku letak gambar korang. Paham tak? Gambar konvo pun kena bayar, apatah lagi gambar dalam blog. Kan? Boleh pemes yuu.. 



bakal mendirikan rumah tangga dengan cikgu. insyaAllah. HAHA



bakal jadi imam muda di masjid mukim serendah sekebun bunga. aku tak tipu nama kampung tu. memang nama kampung tu camtu. SERENDAH SEKEBUN BUNGA taik ayam. hahaha xD



masih mencari cinta selepas kecundang dengan cinta pertama oh azuraaaaaa.. fine, nama azura aku tipu. Opss~



mamat ni dah kawen tapi tanak mengaku. konon tanak bagi market turun lettew. padahal tade market pun. eh? HAHAHA



Akhir skali, motif aku taip entri ni sebab nak ucap tahniah buat semua member-member yang dah konvo tu. Semoga kalian dalam rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah rezeki pun akan datang sama. Tak dapat join konvo pun takpe ah, asalkan dapat tengok kawan konvo. Fuiyoh! Syahdu pulak ucapan aku ni. Kehkehkeh. Selamat pulang ke tanah air my fren. Babai!



eh nak interframe jugak? HAHA

Thank you for reading this entry !

9 comments:

kayuburuk said...

gmbr baner tu ado la hk penuh..xoyak nok..ahahha...btw,,,thnks buat entri khas tuk kitorg...lah sgt...muahahahha

Qaseh dalia adelia said...

ensemnye kim salam sume haha yg jual karpet tu taknak .. sbb dia mcm terkucil erkk..

rumah oren s said...

terima kasih din, kerana gambar walaupun tiada dalam gambar. Alhamdulillah dapat juga tenguk gambar konvo dia orang... terharu

anamizu said...

perhh! AL-AZHARian smua nih!
yg baju hitam dlm gambar
last tu bila lak??
kemon bro kemon :P



luv,
cik ana

kaAka said...

wahh..graduan al-azhar smue...congrate smua...


p/s:mna 1 yg single nh???*kegedikan dh dtg..uhuhuh

nuruashia ♥ said...

kem slm yg pakai jubah konvo, gmbr ke 3 dr ats. hahahaha~

Org Kapong said...

waaa xsuke xsuke...lg skali wot ebor!!..hahaha..mengom

DanieL AdiE said...

name KAMPUNG tu memang TERBAIK K!

Puteri Iqa Izyan said...

sbb kau tak join konvo lagi, kaw2 kau kutuk. haha.

Related Posts with Thumbnails