17/09/2011

Cerita Kembar #2 : Jodoh

Dua beradik sedang bersantai di atas tilam empuk bercadar purple dan biru muda sambil ditemani angin sepoi penghawa dingin. Secara tiba-tiba, si abang bersuara memecah kesunyian malam jam 12.



Si abang : wehh.. Kalau aku tanya ko pasal jodoh, ko ada jawapan tak?

Si adik : entah. cite pasal jodoh ni aku terus blur ko tahu..

Si abang : kenapa cenggitu? ko tak yakin ke dengan apa yang ko ada sekarang?

Si adik : haish! sape cakap aku tak yakin? aku yakin lah! cuma..

Si abang : cuma kemendenye lagi? banyak songeh la ko ni..

Si adik : ko tayah nyampuk bole tak? nampak siku aku ni? siku ni tak berkhidmat lagi tuk aku hari ni. nak jadi orang 1st? sabarlah, aku belum abes cite lagi ni derr.. -.-"

Si abang : err.. maafkan saya! ok teruskan..

Si adik : jodoh ni benda yang kita tak tahu. benda masa depan. selagi tak terjadi, selagi tu r kita takkan tahu.

Si abang : yelah! dah nama pun jodoh kan.

Si adik : paham pun. sebab tu r aku sekarang macam keliru gitu. nak kata tak suka memang dah suka. tapi aku tak berani. takut nanti bila kita serius, benda yang kita nak tu tak jadi. frust weii~

Si abang : haah. aku pun sama. sebab tu r aku tanak terikat dengan sape2. hidup solo lagi selamat. takde risiko kecewa kata ko. HAHAHA.

Si adik : cehh alasan.. dahh, aku nak tido. baii!

Si abang : nak tdo ke nak bbm? bbm lettew. KAHKAHKAH



wehee ade munge la belakang we olls.. harharhar

Thank you for reading this entry !

20 comments:

JIJI YU said...

futsal mencari jodoh ptg uhh

Nurul Iman Rosman said...

jodoh pertemuan semua nye telah ditentukan oleh Allah.

kite tunggu je lah. hehee ;)

dee said...

bbm lettew .. hahahaha bongs!

butterflyana said...

bak kasi pin bbm letteww?
hehehe..

mujahidah muslehah said...

kejar cinta Ilahi sebelum kejar cinta manusia.. :)

ayiehulk said...

adek macam lagik matang je....

jodoh semua di tangan tuhan....
kita just wait je la....

lini hasnan said...

Jodoh tu ditangan Allah swt, Jangan bimbang, kalao kita sentiasa berdoa dan berharap, Allah takkan hampakan hambanya yang berharap. Allah knows the best :)

Nalisa Syahira said...

jodoh ? oh , saya 17 tahun , spm tak ambil lagi , tak boleh nak cerita pasal jodoh , HAHA .

Solihin Zubir said...

pergh! mat bunga.. haha..

weyh.. jgn adik abg berebut org yg sama dhla.. haha.. kembar ni bkn bleh sgt.. heheh..

FaiZaH Fyn said...

setuju dengan solihin zubir..kembar selalu suka benda yang sama..kalau org yg sama tak tau lah :p

DanieL AdiE said...

Kembatolo aka Kembar bunga..huhu

Nur Salsabilla said...

Yehaaa. betul sangat. cinta bagai nak rak kasut & baju. sekali tak jadi. sangat sadis sekali ;)

Takkan lari jodoh dikejar. ops!

diana said...

sembang ala2 mat bunga je..
ekekekek

nurul fiyda said...

:)

soe hawani said...

besh nye ad kembar... ^^

LittleGurl said...

korang sama je....

bbm lettew....hahahaha

hafidah said...

comel nyer lah kembar due orang nie..hahaha..borak same2 sebelom tido..dah la due2 lelaki..so, mcm sweet lah..

nick dot anis said...

eh2 sebijik sama la

meaw said...

aku buleh bayangkan time ampa duk cerita ni,leleh abih..... acu petik so gak bungo tu,comei....

[sutera kasih] said...

bestnya ada kembar...

Related Posts with Thumbnails