20/08/2011

Kejutan Untuk Insan Tersayang

Assalamualaikum.


Hari ni dah masuk sepuluh terakhir ramadhan kan? Sedar tak sedar, perasan tak perasan, dah 20 hari kita tahan diri dari tak korek hidung, tak makan dan minum pada siang hari. Senang cakap, rata-ratanya akan cukup 20 hari. Tayah kencing cakap kau puasa belum cukup 20 hari if kau lelaki sebab kau takde alasan seperti peyed ke, ABC ke, bocor ke, lampu merah ke, or apa-apa jelah melainkan kau tu spesis perempuan. Spesis yang dapat cuti. Ehem ehem =P


Lagi satu, kau nyah yang duk main selak-selak tu pun tak terkecuali ok! Jangan nak perasan perasaan pompuan sangat boleh? Walau banyak mana pun kau ubah, walau besar mana pun kau tambah, kau tetap lelaki dan lelaki tetap lelaki. Ingat tu! huh~


Ok. Merapu tanpa motif boleh buat sakit hati kan? Baik aku terus ke motif.


FYI, beberapa minggu lepas, eh bukan minggu, hari oke hari, aku dengan kembar(haha saje sebut jugak walaupun kau dah tahu wekk) izwan, ada buat surprise sikit kepada insan tersayang which is umi kitorang. Surprise di sini bukan bererti kitorang sergah-sergah, pekik-pekik, melolong-lolong yang boleh buat dia diserang sakit jantung sekaligus akan buat dia terkejut. Eh apa kaitan terkejut dengan surprise? Bukan surprise tu kejutan ke? Aik? Kejutan dengan terkejut tak sama eh? ok fine -.-"


Bukan macam tu ye adik-adik! Imagine tu pelis jangan nak melampau sangat. Aku siku jugak six packs kau. Eh lupa kau tade six packs macam aku. GAHAHA ok pang sedas~


Contoh kejutan ;


1. Kejutan yang kitorang buat tu lebih kurang macam ni. Kau pergi kedai perabot, pastu kau beli beli dan beli(3x beli sebab 3 barang). Lepas tu kau bayar and then kau suruh dia hantar, pastu kau balik rumah buat macam takde apa-apa. Berlagak cool(lah sangat) depan umi.


2. Keesokkan harinya bila ada lori datang depan rumah nak hantar perabot, sila buat-buat muka blur. Diulangi, buat-buat blur. Paham tak?


3. Bila perabot dah siap parkir dalam rumah, kau panggil umi kau dan cakap kuat-kuat stok boleh dengar satu dunia. Takde skrip? Ce guna skrip bawah ni.


"umi, ni hadiah TAK SEBERAPA dari kitorang(taruk nama kau). harap umi suka =D"


4. Hasilnya, lepas ni sure umi kau akan lebih sayangkan kau. GAHAHA. okbai~ 


Eh eh, sebelum terlupa aku nak tunjuk gambar perabot tu. Actually tanak tunjuk pun tapi disebabkan ada request dari awek cun yang nak tengok, jadi aku gagahkan diri tuk tempek sini. Kau bukan tak tahu aku lemah dengan pujuk rayu awek cun ni? Tak tahu? ok fineee lagiii -.-"


satu


dua


tiga


Sekian.


"berbuat baiklah kepada orang tuamu sehabis kemampuanmu =D"


Nak baca lagi? Try ni pulak --> link



Thank you for reading this entry !

18 comments:

adrian aizat said...

kan best ada mak :(

Cik NurulZaty said...

:) waoo.sonoknye hati mak kamu kann

Mohd Khairi Khadzir said...

anak yg baik! (^_____^)

auny aizie said...

kirim salam umi korang
bertuah dia dapat korang tau !

Ros Anisza said...

suke ayat ni
"berbuat baiklah kepada orang tuamu sehabis kemampuanmu =D"

Shakinah Sholehuddin said...

hargai ibu bapa sblm mereka tiada...

Nalisa Syahira said...

sejuk perut mak mengadungkan anak mcm ni .

shera haifa said...

rezeki di kongsi bersama kan..
berhabis tuk parents tak mengapa..

Syakir Rahman said...

Alhamdulillah...smntara smpat ni elok2 lah kita berbakti pd org tua...nw, pandai korg pilih sofa...nice...

**::CIKNUURUL::** said...

waaa,alhmdlillah,.cntik!,.berbaloi2,.hehe,.

sri said...

bila nak beli untuk adik plak bapak?

::blog anak jawer:: said...

wow...anak yang baik... alhamdulillah... boleh jadi contoh ni...

saperakue said...

yang kedua tu... hurmmmm

Fatin Aliyya said...

ya allah, terharunya.kalo aku ada anak mcm korg yg soleh pastu tnjk ksh syg mcm ni, lagilah touching yg amat.

Aisumi Chan Kawa'i said...

sejuk perut ibu mengandung~ ^_^

kayuburuk said...

kejutan utk bff tersyg xdop ko ding??hakahakah

Qaseh dalia adelia said...

sejuk perut mak mengandung .. mesti happy tak terhingga .. =)

FARHANArazaki said...

fuyo..awek cun x tahan.kahkah.

bertuah parents dapat anak soleh gini :)

Related Posts with Thumbnails