27/08/2011

Diuji JPJ Ke JPJ Diuji?

Seorang gadis sedang menjalani ujian kelayakan bagi mendapatkan lesen memandu. Semasa ujian berlangsung ;


Pegawai JPJ : Susah tak bawak kereta? Senang je nak pass test ni. Sebelum gerak, awal-awal lagi dah dapat 5 markah free. (betulkan tempat duduk, 'free'kan gear, check cermin, pakai tali pinggang keledar, dan check signal serta wiper)

Si Gadis : Erm, tapi apa kata kalau ditambah 1 lagi item? Kiranya awal-awal tu dah dapat 6 markah percuma..

Pegawai JPJ : Nak tambah apa?

Si Gadis : Untuk MUSLIM, suruh dia baca doa naik kenderaan dulu. Baru berkat perjalanan tu. InsyaAllah kurang sikit accident. Hehe


Pegawai JPJ : Err.. 



ce bayang kalau test JPJ guna kete nih. PERGHH!!



*Credit to najah solihah
Thank you for reading this entry !

7 comments:

sri said...

Audi!

Magrib said...

Wah! entry anda sngt cool, suka dan minat nk baca. penulisan yang menarik. Suka dan follow anda ya..

Entry terbaru saya
Emma Watson got pretty legs
(18sx) Ramai suka anime sebab ini lah!
The most happiest women in the world

syazana ain said...

Dah follow sini . follow saya balik boleh ?

Puteri Iqa Izyan said...

huii.. ni boleh bagi tutorial utk yg baru nk amek test jpj. hehe

Afiqah Anwar said...

Audi~ :3

muhamad hazwan said...

terbaek...konpem pkai wat test jpj nnti..

tq tq. XD

najah solihah bt mohd hamdan said...

mcm kenal je cite ni :)

Related Posts with Thumbnails