18/05/2011

ye, memang aku keling.

HAHAHAHAHHAHA.. Ha..! gelak la kuat2. sila lah gelak dengan seluruh tenaga. kalo boleh sila guling2 dan golek2 skali, biar puas hati. kuat lagi! kuat lagi! eh kejap, tak rase macam setan ke gelak macam tu? gahaha. padan muka!


Assalamualaikum. yelaa.. aku tahu tajuk aku tu tak patut sebab aku putih kan? ok fine! aku tak putih dan tak hitam, cuma malap sikit je. lampu minyak tanah biase la ceni. wakaka. okay proceed, tujuan aku buat entry ni sebab ade sorang ni yang sangat sengal duk panggil2 aku keling. jadi, hang duk kata aku keling tu, meh aku story sikit zaman bebudak aku.


Seperti yang korang sume tahu(sape yang tahu lah kan), aku ni duk kampung. jadi bila dah duk kampung, keje masuk semak terjun parit tu dah sinonim dengan hidup aku. tak lekang jugak dengan main pasir. pendek kata, zaman bebudak aku tu lebih ke arah berjemur di bawah sinaran matahari demi mendapatkan vitamin E. err, ayat kalo tak skema boleh tak izuddin? kehkehkeh.


Disebabkan itu, zaman budak2 aku lebih dikenali dengan zaman kegelapan. paham tak maksud aku? kegelapan tu bukan dengan dosa tapi kegelapan warna kulit. tak caye? hahaha. ce tengok gambar bawah.


budak kampung
nampak tak? terserlah kegelapan aku. T.T


Amacam? keling kan? gahaha. biar aku cite sikit pasal gambar ni. gambar ni kat dalam bot nak g langkawi, mase lawatan sambil belajar. sebelah aku tu ticer yang sangat baik dan penyayang, tengok lah camane penyayangnye dye sampai pegang tangan aku. aww aww~ malu ai ticer. harharhar.


Tak cukup keling? ok, lagi aku bagi. tatap bebaik..


budak kampung 3
tengok sudah, jangan nak gelak pulak. paham?


budak kampung 2
ni mase akhir tahun ade nasyid ape ntah. lupa.


budak kampung 4
ni pulak jamuan akhir tahun. pandai2 la cari aku katne.

Amacam? memang keling kan? tapi tu sume dulu, zaman bebudak berhingus lagi. sekarang dah terang sikit aku rase. -.-". jadi, nak aku jelaskan kat sini aku bukan lagi keling ok! jangan duk memandai panggil aku keling. bab cakap tu nak buat camane, memang aku suka auta. hobi kot. kehkehkeh.


Ok dah panjang entry ni. padahal takde pape pon. ke laut lagi entry aku. harharhar. ok bai !


DSC_0163bw
see! kan putih tu. hahaha


Random.
#selamathariguru tuk ticer.
#semua gambar diciplak dari fb ticer aku.
#ni 1st time aku tunjuk gambar bebudak aku. segan seyhh~ haha
#aku memang takde gambar time kecik dalam simpanan. serious!
Thank you for reading this entry !

28 comments:

Rozuan Ismail said...

dah besar ni lagi cerah,pakai apa ye?

hana said...

pakai fair&lovely la kot..
hehehe

lagi satu..
vitamin D la dapat dari sinaran mata hari..bukan vit E...

nama.aku.lynn said...

xde la keling sngt oip.hahah

qemey said...

kmoo mmag keling dari dulu encik izudin...

alexa yussida said...

keling kulit xpe..keling auta tuh xleh tahan :p

FizaFizz said...

to me u still keling! haha :P

Pyka Rahmat said...

gambar second last tu macam semua keling -.-


hahaha

JIJI YU said...

mu tu hindustey din..

FAIS RAZAK said...

Aq igat agy lagu2 nsyid tuh,smuo lgu unic.haha

Anonymous said...

erm...byk nyer social dia dr agama dlm blog nih..camne krjaan antar g sn erk,..
patut nye attd tu more tu keagamaan...
sory to say..membe aku yg g sn area2 arab..yg hfal quran..kehakiman n etc....semua nmpk la cara idup kat sn..pakaian.cara ckp..cara tulih..ni tgk mcm social life ja...
--sorry to say--pendapat je...

izzah said...

ala,tak la keling mne sgt pun!!standar lah tu budak2..haha

[n a j e e b] said...

new layout eh?

Bella Ayub said...

lawanye blog!!!! :)
keling?? jangan la keling baca blog ko!

kembatolo™ said...

rozuan.
takde pakai pape pon. amalkan sentiasa dalam wudhuk. hehe

kembatolo™ said...

hana.
mane ade fair n love.
tu tuk keling jelahh.. hahaha

eik? bukan E ke? =P

kembatolo™ said...

lynn.
betol ke? wahaha. trimas2, lega aku~~ =P

kembatolo™ said...

qemey.
mano keling kito duo? hahaha

kembatolo™ said...

alexa.
keling auta tu hobi. mmg tak selamat lahh.haha

kembatolo™ said...

fiza.
oit oit! kan dah cakap bukan keling. aigo~~ u lah keling! gahaha

kembatolo™ said...

pyka.
err? skali ngan cikgu kot. hahahha

kembatolo™ said...

jiji.
iyo eh jie? nuste semat jie, takpo.. aku relo. haha

kembatolo™ said...

fais.
time laye nasyid dulu2.. hahahha.

kembatolo™ said...

anonymous.
err? rasanya tak salah kot kalo bersosial selagi mana tidak bertentangan dengan islam kan? pastu, masing2 ade cara masing2. terpulang lah camane dye nak guna asalkan benda tu dapat bagi manfaat kepada diri dye dan orang lain. tak perlu lah nak tiru orang lain. betol tak? pasal attitude tu, jangan mudah buat kesimpulan dengan hanya sekali pandang. dan last skali, datang sini takde support kerajaan pon. private. hihi

tengs komen!ok bai!^^

kembatolo™ said...

izzah.
la ye ke? tak keling lah ni. wohoo sukenyee.. gahaha

kembatolo™ said...

najeeb.
lebih kurang la. kaler putih sakit mata. haha

kembatolo™ said...

bella.
hahhaa. komen macam aritu kan? adeihh..
aku pon harap macam tu. hoho.

kaler itam takde la sakit mata sangat. hihi

Wani said...

apa rahsia dah besar jadi putih ?? share lah sikit , haha

kembatolo™ said...

wani.
takde rahsia pon. berkurung dalam rumah boleh pakai kot. hahaha

Related Posts with Thumbnails