30/04/2011

BBQ pelarian?

hahaha. okay saje gelak nak amik mood menulis. assalamualaikum. 


ehem.. actually entry ni sepatutnya aku tulis bulan lepas tapi memandangkan masalah dengan internet, terpaksa ditunda sampai ke saat ni. bukan tanak update pakai henfon cuma entry ni banyak gambar nyah. jenuh ai nak tunggu upload. muehehe~ alasan cover malas.


alkisahnya camni, korang sume mesti dah maklum pasal kepulangan aku ke malaysia baru2 ni kan? ha..! bukan nak cite pasal tu. keh keh. ok serious, sebelom kitorang dibawa kembali ke mesir aritu, my bff(ececey bff tu siut haha) ade buat bbq. aku tau tu sebenarnya bukan idea dye sebab aku kenal ayie bukanlah seorang yang rajin. agak kejam statement aku tu tapi sape kisah? HAHA. ayie bukan boleh buat pape pon kat aku. paling power pon, dye geletek aku sampai aku terpekik melolong menjerit je. err? lalalala~. tu sume idea mak ayie yakni mak kedua bagi aku. bla bla bla. next !


malangnya, bbq ni boleh pulak berlaga(aku tak tahu word mana paling sesuai tuk letak sini) dengan majlis solat hajat kat rumah aku. frust tayah cite la, mak dye buat bbq tu khas tuk kitew, pastu kitew pulak taley pegi. kitew sedey tau? tsk tsk tsk :'( ok izuddin tak tulis mengade pon takpe kan? -_-". nak tinggalkan rumah pulak memang mustahil sebab majlis solat hajat pon tuk kitorang gak. situasi kitorang masa tu, diluah mati mak, ditelan mati bapak, dikemam mati awek. haa?! =P


bla-bla-bla-lepas-solat-hajat-ayie-call-cakap-takde-orang-bla-bla-bla-amik-kunci-kereta-bagi-dekat-izwan-bla-bla-bla-kitorang-pon-pecut-pegi-umah-ayie-bla-bla-bla-sampai-sana-terus-kecoh-umah-ayie-bila-budak-kembar-tolo-dan-kacak-serta-taff-datang. harharhar.


tengok la gambar tu. nak bagitahu ni, gambar seksi sikit tapi aurat still terjaga. kurang sopan jek. hahaha. tanak tengok boleh terus pangkah. pakai macamni sebab majlis tu sume laki. awek2 takde pon. pukul 11 malam derr~ ngahaha !


DSC_0055
kalo nak kenal ni la ayie. anak bongsu, agak pendiam dan pemalu, bff KEMBAR ! haha


DSC_0054
ni pulak amin. anak bongsu jugak, tak manje sangat, dan bff KEMBAR ! haha


DSC_0084
ni ayam last. sebab tu la tinggal kaki, tengkuk, dan sume yg tak best dah. stendek last la kan? 


DSC_0090
masa ni tengah melantak nasi kerabu. "pergghhh ! mabeles la nasi kabu cek mg yie".


DSC_0075
motif?


DSC_0057
"ngahaha cantik tak gambar ai?", getus suara kecil si air batu. -_-"


DSC_0105
ni bapak no 2 baru balik. 


DSC_0115
gambar keluarga. 


DSC_0117
(T.T)


DSC_0134
duit ni tuk ape sbenanye? ce teka ce teka.



lupa nak gtau, selain ayam bakar, kitorang jugak dijamukan dengan nasi kerabu. rajin gilaa mak ayie kan? memalam buta pon sanggup buat nasi kerabu tuk anak2 soleh ni. terbaik wokk ! kalo sesape mengidam nak makan nasi kerabu serious korang kena try yang mak ayie buat. confirm tak menyesal. aku lak dah plan nak bawak 'future wife' aku try. hahaha. ok bai !


p/s - duit tu actually duit zakat. kitorang terima dari amin punye bapak. terima kasih !

p/s/s - gambar lain sila usha facebook eh?


DSC_0123
Enough said, thank you for reading this entry :)

Thank you for reading this entry !

10 comments:

Misshy Innz said...

muka kau nak garang . lempang kang . hahaha xD

Rozuan Ismail said...

OMG!ada nasi kerabu ke.sedapnya.kesian boleh plak clash majlis ye,wah dapat duit zakat.nak sikit!huhu

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

amboih gambar seksa mekse. hahaa.
best kan buat bbq? mengurangkan lemak di muka. hahaa.

LittleGurl said...

wah!!!!nak ayam!

kembatolo™ said...

innz.
bukan muka aku dah selalu garang ke?
hahaha..

kembatolo™ said...

rozuan.
oo.. gune word clash eh? haha.. mekaseh2

kembatolo™ said...

lyeah.
kat muka dah takde lemak kot..
kui3

kembatolo™ said...

littlegurl.
amik la kalo bole.
sume skali pon takpe.. hahahhaha

Wan Zulqhairi said...

bulu ketiak jatuh lam bbq wehhhh... perasa tmbahan..eiiii...

kembatolo™ said...

tau takpe. lagi power dari minyak dagu kot. HAHA !

Related Posts with Thumbnails