04/05/2010

tuntutan sudah dilaksanakan!

assalamualaikum duhai sekalian makhluk di atas muka bumi nie..
apakah yang sedang kalian lakukan pada saat ini? sudahkah kalian bersyukur kerana masih lagi dibekalkan udara untuk bernafas? pejamkan matamu, hiruplah udaraNya, dan ungkaplah syukur kepadaNya.. sesungguhnya, setiap pemberian lebih terasa nikmatnya jika si penerima menghargainya.. belajarlah menghargai walau ianya hanya sebutir pasir..
*aish!tak pasal2 masuk alam khayalan.. haha.. bersastera pulak mamat perasan nieh!! maaf ye.. kesilapan jari yang menaip~*

makluman awal, entri ni hanya sekadar melangsaikan hutang tag yang diberikan oleh miszcahye.. sesiapa yang tidak berminat, anda boley terus tutup blog ni.. tetapi, jika anda seorang yang baek hati, teruskan membaca.. mungkin apa yang anda baca akan menggembirakan hati anda yang tengah bercelaru.. sambil2 tu, hayatilah lagu baru blog aku nih..(ayat manis mulut dari air liur.. haha)


Rules: It's harder than it looks! Copy to your own post, erase my answers, enter yours and tag people you want. Use the first letter of your name to answer each of the following questions. They have to be real; nothing made up! If the person before you had the same first initial, you must use different answers. You cannot use any word twice and you can't use your name for the boy/girl name question.


1. What is your name : izuddin..
2. A four letter word : ipon, bunyi asal ialah iphone..
3. A boy's name : idlan ponn ponn..
4. A girl's name : iyin (korang-tahu-sape?)
5. An occupation : ironman.. haha
6. A color : itam itu legam.. bukan logam ye.. ngaa~
7. Something you'll wear : is seluar.. boley tak?
8. A food : ikan sardin..
9. Something found in the bathroom : i (baca dengan bunyinya ai = air)
10. A place : isketambola, negara masa zaman p ramlee.. sekarang da pupus dari peta.. haha.. tak terima? okey aku tukar, iran.. *ingat aku jakun ker?*
11. A reason for being late : i punya suka la..! grr~
12. Something you'd shout : i love you..*mudahnye cenggini*haha
13. A movie title : izuddin kacak.. da nak kuar tapi tade pawagam yang sanggup siarkan.. hak3
14. Something you drink : i (ulang jawapan no 9)
15. A musical group : indon band..
16. An animal : iguana *ompuntis you~*
17. A street name : i setan u iblis.. haha.. ada kan?
18. A type of car : iswara (kempen barangan malaysia, hidup proton!! kete mahal nak mampos..!)
19. Title of a song : igauan hati by korang-nyanyi-sendiri-lirik-sendiri-lagu-pun-sendiri..

tade nak tag sesape.. sesape yang rase nak jawab, baek tayah la aku pesan.. susah siut nih.. orang2 pintar, bijak, dan cerdik macam aku je yang boley.. tu pun da suwel sebab nak cari huruf 'i'.. susah-gaban-kawkaw-taley-jawab-aku-je-boley.. wee~

yeah!! da siap la wey.. tertunai satu tanggungjawab.. lega hanya sekali lega.. sepatutnya ada air nih.. boley gak ilangkan haus yang melanda tekuk dan segala isinya.. tapi apakan daya, nasib orang bujang yang hensem, tade sesape yang nak jadi surirumah sepenuh masa.. wawawa.. sekarang tinggal lagi satu tag dari miss nadia dimple yang belom dijawab.. maaf ye cik nadia, tag anda kena amik masa sikit.. dah la panjang, BI pulak tu.. kena beli kamus dulu baru leyh jawab.. wahaha~ bengap tol BI aku.. otak tepu ceni la.. huh!~


dengan ini, aku mengundur diri.. see you later.. assalamualaikum..
GEDEGANGG..! <-- bunyi pintu tutup kuat2..


muka mintak pelempang kidal..sila bagi..usah segan silu..haha
Thank you for reading this entry !

14 comments:

ChentaHati said...

alahai ayam bakar. yummy. yummy

abangfaizul said...

amboi2... tag abangfaizul ko tak jawab ye... tag tu bersama award la... ko gi check blog abangfaizul skarang... kalau tak, abangfaizul kire HUTANG. takde kompromi

Si Kenit said...

hehe
ikan sardin suke jgk
hahaha =D

kembatolo™ said...

--> chenta hati
nak ke?boley je nak share..tapi tulang jela..haha


--> abang faizul
abang, tag ni da lama la..kena selesaikan yang ni dulu..award abang tu, din ingatlah..t din buat..tak lupanya..hehe

kembatolo™ said...

--> si kenit
ikan sardin bes lah..da la senang je nak masak..patut la kalo si kenit pun suker..sesuai ngan orang yang kurang rajin a.k.a pemalas..hahaha

azwani ali said...

haha...xleh blah..kuat maen angin tuk dri sndri..hahah~
yumm2...sedak aye bakar tuh...alah kok ni sed'das..
hahha
(nasib baik nmo dio I depe..kalu mugo lain susoh gop..hehe)

Pipi Muncet said...

hahhaa. ni nak balas ni.
i love you too.
hhahaha.


*saja usik ok.

kembatolo™ said...

--> azwani ali
hom la..saya sayang diri saya..haha..*syukur2*
maah la mek, tadop doh.. tu jamey ja'par jaley betol lagi..loni ja'pa bokok doh..kalo ado pun,kulat abih dohla..sanggup ko?ngaa~


--> pipi muncet
fuiyo..!pengakuan berani mati nih..kalo kena serang pasni jangan salahkan hamba yep..haha..*bajet hot aku nih*

too je? bagi la banyak sikit..3,4,5 ke..baru bes..hahaha..tengs komen pipi muncet!~

Si Kenit said...

hahaa
ngekkk
link me pepelisss
i link u too =)

Pipi Muncet said...

hahaha. bajet hot. tampaq baru tahu :p

kembatolo™ said...

link tu cane eh?letak kat tepi ni kan?ok2..nanti saya link kan..

kembatolo™ said...

--> pipi muncet
boley je nak tampar..tapi pastikan pakai glove ye pipi muncet..taley sentuh,bukan muhrim..hahaha

miszcahye said...

dear pakcik din...

lame teh amik masa...
sln ramalan adabi ni...
haha...

p/s : anda dibebaskan setelah menyelesaikan tuntutan kerajaan miszcahye...tenkiu =)

zumiela7 said...

tambah satu lagi tag...anda telah ditag di
www.zumiela7.blogspot.com

Related Posts with Thumbnails