17/03/2010

Sesungguhnya..

Menemui pembaca2 blogku yg aku sendiri pn xtaw korg duk ktne..aku harap engkorang semua sentiasa berada di dalam rahmat dan redha Allah.. cehs..!ase macam tulis surat xrasmi pulak..sambil2 tu,leyh r korang imbas balik mase darjah 6 dlu..ada x ckgu bm korang cakap,kalo nk wat surat xrasmi,wajib ada kepala surat sme mcm yg kat atas uh..btol x?kalo korg x ingat,sah ilmu yg korg blaja dlu 2 xberkat..hahaha..*sedap2 je ckp cmtu kn?*

Alamak..!lupa r nk doakan kesejahteraan korang..sori2..kira aku doa kat cni jela ea..ASSALAMUALAIKUM..! 2 je doanya.. tapi,walaupun doa ni pendek,korang tetap kne doakan tuk aku gak..kre macam balas balik r..baru adil..WAJIB!!..jadi,pandai2 la jawab salam aku 2..hakhakhak..

Post kali ni aku nk korang teka..knape aku wat title macam 2?jawab2..! skali tgk macam nk bg ceramah je kan..?haha..salah2..!tayah teka r senang,da taw korg mmg xkan berjaya jawab..wat membazir air liur je..kalo btol sekalipun,bukannye aku nk bg hadiah..huahuahua..
makanya,disebabkan aku ni seorang yg bermurah ati,aku sendiri akan jawab..baek kn?ngee~

Err..awak sume penah x dgar lagu sesungguhnya?*tetbe berubah jd sopan*haha..bukan lagu ungu 2..ni yg sblom ungu ag..yg ijau kot..haha..tade2..gurau la.. Lagu"sesungguhnya" ni raihan yg nyanyi..kalo x silap aku,lam album yg 1st..kre da lame r..aku pn xtaw tahun ble..maklumla,org da berumur,susa skit nk ingat angka2 nieh..stuju x?hee~
Aku suka ngat lagu ni..sgt2 suka..xkesah r termasuk lam genre nasyid pn,..jnji bez,totap eden layan..yg paling³(kuasa tiga tu) penting,dpt amik manfaat dari lirik dye..hoho..
penah ke tgk lirik dye?xkre r tgk ke,bce ke,dgar ke,pangkalnya,penah atau tidak?kalo x,kat bwh ni aku ada copy..;

Sebenarnya hati ini cinta kepada Mu
Sebenarnya diri ini rindu kepada Mu

Tapi aku tidak mengerti

Mengapa cinta masih tak hadir

Tapi aku tidak mengerti

Mengapa rindu belum berbunga


Sesungguhnya walau ku kutip

Semua permata di dasar lautan

Sesungguhnya walau ku siram

Dengan air hujan dari tujuh langit Mu

Namun cinta tak kan hadir

Namun rindu takkan berbunga


Ku cuba menghulurkan

Sebuah hadiah kepada Mu

Tapi mungkin kerana isinya

Tidak sempurna tiada seri


Ku cuba menyiramnya

Agar tumbuh dan berbunga

Tapi mungkin kerana airnya

Tidak sesegar telaga kauthar


Sesungguhnya walau ku kutip

Semua permata di dasar lautan

Sesungguhnya walau ku siram

Dengan air hujan dari tujuh langit Mu

Namun cinta tak kan hadir

Namun rindu tak akan berbunga

Jika tidak mengharap rahmat Mu

Jika tidak menagih simpati

Pada Mu ya Allah


Tuhan hadiahkanlah kasih Mu kepadaku

Tuhan kurniakanlah rinduku kepada Mu

Moga ku tahu

Syukur ku hanyalah milik Mu


da bace da..?so cane?paham x?bez kn lirik dye..sungguh mendalam..♥_♥..bg sesape yg tgh mencari cinta,sesuai sgt la lagu ni..sbb ape?haa..!ini yg kte tataw..haha..
bukan la weh..sbbnya,sblm kte cari cinta makhluk,kte kne r cari cinta pencipta makhluk dlu..sbb Die yg maha mengetahui..tidak ada satu pn yg Dia xtahu melainkan sume mende Dia tahu..nme pn maha mengetahui..kan2?korang paham x ni?haha..

ckup la kot..ase da pnjang da..kpd sesape yg blom penah dgar lagu ni,bwk2 la dgar..kompem xnyesal..bez siot..smpai abg mawi ngan arwah ustaz asri pn penah nyanyi lagu ni..dorg duet,wat recording baru.. so,ape ag,pi r donlod kalo tade..kt 4shared 2 belambak..!cepat2..!


imej cenggini suit x kalo nk nyanyi lagu nasyid?hahaha
Thank you for reading this entry !

3 comments:

najihah iman said...

salam ziarah~

best tgk kemba2 ni.
dua2 kt msir eh?

izUdDin rAhiM pUnyE™ said...

salam ziarah diterima!
tadop buah tangan ko?haha..

yep..dua2 masih ag bertapak d mesir..
tp berdiri atas kaki masing2 la..haha

ainatul said...

baek plek jah kalu dlm blog ni
hahahahaha

Related Posts with Thumbnails