19/07/2014

Cerita Kembar #19 : Rezeki Ramadhan

Alhamdulillah. Puji dan puja bagi Allah yang maha segala-galanya. Selawat dan salam ke atas nabi junjungan Muhammad SAW. Allahumma sholli 'ala sayyidina muhammad. 


Setelah agak lama membisu, akhirnya Allah bukakan hati penulis untuk kembali mencoretkan nukilan di blog ni. Alhamdulillah. Rasanya dah hampir 8 bulan blog ni menyepi. Tidak hairanlah kalau sekarang ni dah mula segan nak menaip. =P


Sedikit update tentang penulis, Alhamdulillah sihat walafiat. Masih bujang dan tengah mencari haha! Dan yang terbaru insyaAllah akan memulakan kerja yang dipohon (sepertimana yang diceritakan dalam post sebelum ni) lepas raya ni. 


Maka benarlah janji Allah. Jika Allah telah menetapkan sesuatu, tiada satu kuasapun yang dapat menghalang. Mohonlah dengan bersungguh-sungguh dan bersabarlah. Allah tidak akan sekali-kali mensia-siakan doa hambanya. Dan Jangan berhenti mengharap, kerana sesungguhnya rahmat Allah itu teramatlah luas. 


(فَبِأَيِّ آلَاءِ رَبِّكُمَا تُكَذِّبَانِ)
[Ar-Rahman:16]

(Maka yang mana satu di antara nikmat-nikmat Tuhan kamu, yang kamu hendak dustakan?)
[Malay Translation]

Shared via Bayan Quran


selfie taknak kalah sebelum seminar pemantapan guru quran imtiaz

P/s - Doakan untuk pejuang-pejuang agama Allah di Gaza. #pray4gaza #pray4mh17 #pray4sabah
Thank you for reading this entry !

4 comments:

anamizu said...

wahhh slps 8 bulan menyepi ye akhirnya muncul kmbali menulis hehe

tahniah dpt jugak jwtn tu.. janji Allah kan :)



Salam Ramadhan :)

syaza sahimi said...

Nape ta hapdate dh ?

Reena Kamarudin said...

assalamualaikum.
terima kasih untuk ini

"Maka benarlah janji Allah. Jika Allah telah menetapkan sesuatu, tiada satu kuasapun yang dapat menghalang. Mohonlah dengan bersungguh-sungguh dan bersabarlah. Allah tidak akan sekali-kali mensia-siakan doa hambanya. Dan Jangan berhenti mengharap, kerana sesungguhnya rahmat Allah itu teramatlah luas"

1st time baca blog ini.
dan tahniah :)

Ania said...

Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi.
Jika Anda mau share dan download files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
Coba servis kami tanpa registrasi:)

Related Posts with Thumbnails