02/08/2012

Bola Sepak dan Bulan Puasa

Assalamualaikum dan salam ramadhan.


Lelaki dan bola sepak memang tak mungkin dipisahkan. Sepertimana cinta wanita pada bunga, begitu juga cinta lelaki terhadap bola sepak. Kira fair lah kan? hewhew =3


Alkisahnya, malam rabu hari tu team kitorang ada perlawanan persahabatan. Lawan dari akademi machang yang digelar sinar muda if tak silap. 


Hoii.. Ingat bulan puasa tak boleh main bola ke brader? Siku kang!! Memandangkan team kitorang ni rata-ratanya adalah imam tarawih, maka keputusan diambil untuk memulakan perlawanan jam 10.30 malam. Nak penuhkan hobi, syariat agama jangan ditinggalkan. Tak gitu? wkwkwkwk


berdiri dari kiri ; azrie, mun'im, ikram, zulhanif, bukhari, syazwan. 
duduk dari kiri ; hafiz, qahhar, muiz, tarmizi, izwan.


Gambar ni kitorang snap masa rehat 1st half. Abaikan rupa yang dah macam nepal buat bangunan. harharhar XD

belakang dari kiri ; matyi, muing, mamat, poknik, koyie, wang.
depan dari kiri ; hapih, deng, qoha, wea, miji.

Punya syok tangkap gambar sampai tak perasan gambar tak balance. kuajaq betol kameraman tanak cakap. Fine laaaa =.="

mamat kat tengah ni sibuk suruh amik gambar dia sebab tadi dia tak sempat nak interframe.

dalam padang

bukhari. supersub yang banyak menyumbangkan gol dalam perlawanan. nak bbpin tak? =P

ada berani?

Lastly, sesiapa yang nak ajak friendly, dipersilakan untuk berhubung dengan saudara mun'im, empat dari kiri. klik link untuk ke fb beliau. [link]


Main bola sepak pun jika betul niatnya, boleh jadi ibadah tahu? Selamat beribadah di bulan barakah. Ma'assalamah =)
Thank you for reading this entry !

7 comments:

nuruashia said...

wawhhh..hebad awop :P

|| amira || said...

okay , ini patut dijadikan contoh para remaja diluar sana :)
goodjob !

main bola malam-malam macam best .

trah zain said...

haha.. ingtkan main waktu siang :D
err..sukakan bunga yg xthn tu, pura2 je kdg2 tu, xsuka pn..haha

♥ Cik Zack ♥ said...

hahaha meme lah. main wktu malam. cube klo wktu siang ? wkwkwkwk

Wan Ahmad Izudean said...

tahniah.masih fit di bulan ramadhan.

aku sebab cuti kat rumah malas nak wat apa2.hahaha

derak naik muto pusing kapung jah pete2 :)

Rozuan Ismail said...

pergh, imam terawih masjid mana tuh?

Hans said...

hebak la demo :-)

Related Posts with Thumbnails