19/12/2011

Tabiat Ke Perangai?

Okay assalamualaikum.



Kali ni nak story pasal tabiat atau perangai. Eh rajin aku update kan? Sebelum ni idea bukan main malu nak keluar. Tapi bila dah start post entri, baru dia laju nak datang menyumbang. OK FINE! Sekarang idea pun dah reti buat gedik dengan aku. Benci ! #GedikMacamKpop HAHAHA.



Meh ai pendekkan entri ni. Antara tabiat aku ialah ;



Makan
#tak reti makan banyak lauk dalam satu masa. Kalau ada 3, 4 jenis lauk depan mata, memang tak pandai ah nak makan semua. End up makan satu lauk je. Paling simple, aku suka makan nasi kosong+ikan goreng+sayur(air or lemak). Senang keje bini aku nanti. Hewhewhew



#Bila makan aku akan cubit je lauk. Cubit pulak habis kecik you! Tahu kenapa? Sebab nanti bila nasi dah habis, aku boleh ratah lauk dengan senang hati. YEPP!! MEMANG AKU SUKA RATAH LAUK!!! XD



#Suka makan kuah banyak. Tapi tak suka sampai banjir. Banyak tapi tak banjir. Boleh paham kan? lalalalala



#Dalam sehari kena ada melantak nasi. If skip satu waktu makan, jangan pelik jika nampak aku makan nasi 3 kali tambah pada waktu makan berikutnya. Seriously benda ni memang berlaku. Yang peliknya, apahal tak gemuk hah?! T_T



Minum
#Kurang minat minum milo. Tapi memandangkan ada orang sibuk tanya minum milo ke tak, jadi aku tengah biasakan diri untuk telan milo. Ok? Milo tanpa gula kan? V_V



#Lepas minum air manis, akan terus minum air masak or suam or mineral or minuman. #Jaga6Pacs oii~



#Amik masa yang lama kalau nak order minuman kat kedai. Buntu tahu? 



Ok itu je update kali ni. Macam entri sampah. Lantak ah, sape suruh bagi buffered earning. BHAHAHA baii!



mak ittew buad nasi lemak tawww (bluek! bahasa cam gampang)



#OffTopic : Teringin nak jawab tag lah. Siapa pemurah tolong bagi eh? Pastikan tag tu susah bak hujan emas di negeri orang hujan batu di negeri sendiri hujan dinar pulak dekat kelantan. eh? =DD
Thank you for reading this entry !

13 comments:

[k]o{q}i[n] said...

dpt BE...?? fuyoo...

nia marlissa said...

untunglah blogger femes dapat BE
cerewet btul nak mkn nih ... sixpac aww

Nur Balqis Husnina said...

"Jaga 6 Pacs oii~" Hahahahah! xD

Wan Zulqhairi said...

Aku hantu milo weh.. Serbuk milo pun aku telan rilex ja.. minuman fevret tuh.

AKu makan nasi putih dgn ikan kering pun dah ok.

WaniZakaria said...

dalam sehari,saya kena ambil nasi.terasa diri ini tidak lengkap.haha.lpas minum air manis,mesti crik air masak.entah.terbiasa agknya.. :)

KentangGoreng said...

amboi, sedapnya nasi,

Rozuan Ismail said...

pergh nsasi lemak.sedapnya

fatihah azemi said...

kalau dah perut melayu memang kene telan nasi jugak la kan?hoho.

dayah said...

fuyo jaga 6pack mkn 3xnasi sehari..eh perut nt xnaik ke

eika.su© said...

org Kelantan slalu kene makan nasi tiap-2 kali makan :DD

Myza Myzajane said...

eee masak sendiri lah. anak mak kan dah besar.. hehe :P

ishiko said...

ni tabei namanye...


hujan dinarrr yee..

Ana Farhana said...

huuuu..gambar makanan lg :( lapaaaa

Related Posts with Thumbnails