15/11/2011

Cerita Kembar #4 : Mengantuk

Assalamualaikum.



Hai awek baju kurung specky yang tengah baca entri ni. Sihat? Ehem der, gedik nampak? +.+"



Biasa kalau orang mengantuk sebab apa? Letih? Penat? Tak cukup tido? Nahh~ Tu semua alasan untuk orang biasa macam kau. Bukan bagi aku. Seriously orang kacak, taff, dan sopan macam kitorang ada satu lagi sebab lain. Nak tahu? Ok kenyit mata sikit kalau nak tahu. Dah ke? Oit! Kenyit sebelah mata sudah la weii. Tayah ah sampai dua-dua skali. Oh.. Kelip mata eh, ingatkan kenyit tadi. ehehe.



Orait. Aku tak tahu lah kalau pasangan kembar lain ada penyakit camni jugak. Tapi, antara aku ngan izwan, memang banyak kali macam ni. Kau tak tahu kan macam ni tu camane? Hahaha. Kalau aku tanak gtau boleh? Mesti sedih gila kan? Semangat nak tahu dah berkibar-kibar berkobar-kobar. Tup2, aku tanak gtau. Ololo ciannyewww. Feel dia sama macam kentut kerat-kerat. Sebab kau tengah meeting, jadi nak lepas semua takut pakej keluar sekali dengan bunyi. So, kau amik inisiatif untuk kentut kerat-kerat. Sungguh tidak syok tahu?! Kan? XD


Serius. Aku mengantuk kalau izwan mengantuk dan izwan akan mengantuk kalau aku mengantuk. Nampak macam tipu kan? Tak caye tanya izwan. Tak caye lagi kau boleh tanya aku. Cepat ah tanya, aku nak jawab ni. BHAHAHA.



Pernah sekali, izwan jaga abah aku kat wad. Aku pulak kat rumah. Tak sampai kol 11 aku dah mengantuk bagai nak rak, apahal pulak rak, katil lagi bagus. Ngantuk ngan katil sesuai, mecing orang kata tak dapat tahan lagi dah. Habis semua keje terbiar cenggitu, aku terus masuk tidur. Esoknya, pepagi lagi aku dah bbm izwan.



"weh bro, semalam tidur kol bape?"

"awal lagi. kol 9 tu dah lena dibuai mimpi basah dah. apahal?"

"patut ah aku nak stay sampai kol 11 pun sampai senak biji mata! Macam dah naik tungau mata aku nih! @#$%&"



See. Itu salah satu contoh yang aku ingat lah. Sebenanrnya banyak lagi. Dan kalau korang nak tahu, sebab ini jugaklah yang buat aku taley tidur dalam kereta sekalipun bukan aku yang drive. Stress tahu tak?! kbaii~



motif?



*tahu ke tungau tu hape? kehkehkeh



Thank you for reading this entry !

17 comments:

Nurul Iman Rosman said...

sehati sejiwa gitewww~

hehehe ^_^

Iffah Afeefah said...

xsonok la jd kemba gini hahaha

Munnafendy said...

heee...kate kembar kan =)

tungau yg color oren tu kan? =P

Anisa Hang Tuah said...

kaurang mmg hensem

Ainul Hayat said...

Bahaya gak nih.

DanieL AdiE said...

Sempoi!!

~My MiStY LiFe~ (=.=) said...

org kate,, kalau sum1 tu yawn, then berjangkit dekat sum1 else means dorg sebulu... kalu ngantuk pon berjangkit,, mmg kamcing habess la tu.. hehee...

FizaFizz said...

padan muka! eh? hahaha

Ujang9897 said...

wei time tu pun aku mengantuk la..,

patut la...!! lain kali korg dua kena tdo awal..


*adakah aku kembar kau juga

syakey said...

aku tau tungau apa, abg aku ms kecik2 slalu kena. HAHA

::blog anak jawer:: said...

adakah tungau yg di maksudkan itu sama dgn yg aku faham ni...hehehe

Rozuan Ismail said...

amboi gmbr,terlebih edit ke apa.licin semacam je

wani said...

like seriously??? kalau kau lapar, izwan lapar tak? kalau kau sakit,izwan sakit tak? kalau kau marah, izwan marah tak? kbai

hazirah kasimon said...

:)

Ana Farhana said...

wahh wahhh wahh.. :D

Gadis Pantai Timur said...

kuatnya aura antara korang ey..untunglah ada kembar..hahaha


http://sweetgurlz11.blogspot.com/2011/11/cambodia-humanitarian-mission-1.html

VanillaIce said...

ngeee, comelnya macam tu~ xD

Related Posts with Thumbnails