27/09/2011

Takut Nak Kahwin?




dad mum are getting married



"Aku tidak dapat membayangkan jika ada orang yang tidak mahu bernikah dengan alasan takut miskin. Sedangkan Allah telah berjanji untuk membuatkan mereka kaya dengan pernikahan!" -Khalifah Umar Al-Khattab-
Thank you for reading this entry !

19 comments:

Hizami Rahim said...

okay. bila kau nak kahwin ni?

saperakue said...

so aku macam dah bau kad wangi dan nasi minyak nie...

JIJI YU said...

mmg pon..perkahwinan bukak pintu rejeki

eddy syrol said...

bile kawin rezki bertambah wey.. jom semua pakat kawin..dah dkt cuti skulah ni =.=

Umie Artoqiemie said...

tak munasabah betul alasan depa =="

Ujang9897 said...

gua suka !

TunTeja said...

alasan lapuk...tapi hakikatnya takut nak pegang tanggungjawab..

DanieL AdiE said...

Dah nak kahwin rupenye..

Jgn lupe jemput...sanggup dtg ke terengganu..

Isteri Encek Bard said...

bila kita sudah berumah tangga Insya Allah rezeki itu akan datang kepada kita.. lelagi bila telah dikurniakan anak.. so jangan takut duit habis biler berkahwin.. sangkal lah dakwaan tersebut

diana said...

ada ke yang fikir hitu..
ingatkan cuma ada orang yang fikir tak nak anak sebab takut miskin je..
hehehehhe

Eyra. said...

Jangan lupa jemput makan nasi minyak ye.

kaAka said...

bila dh xnak mcm2 la alasannya kn...
kita xthu apa akan jdi dimasa hdpn,kalau kita berusaha insyAllah rezeki pasti akan dtg dgn senang...
p/s :jgn lupa jemput ye...hiihih

anamizu said...

sila jgn lupa jemput aku wehh..
sesungguhnya aku pembaca setia blog kau :P





cik ana.

Diyana said...

To be honest, marriage scares me. Bukan pasal takut miskin ke apa. It's just that living with someone who is not your family member tapi dah jadi family member for the rest of my life sounds pretty scary.

I tend to think a lot about it such as: how many children should we have, what's for breakfast/lunch/dinner, which school to send, where should we live, how to cope with the hard times and whether the marriage will work put or not.

Yes, I am that serabut. Oh well. I just have to be confident in Allah that's all and hopefully everything's okay. Cause I have to get over my anxiety somehow.

Diyana said...

I mean, work out Sorry, typo error -_-"

Mama Kembar 3 said...

Jangan takut kahwin, sbb kahwin itu sangat seronok, ada teman suka duka gaduh gumbira etc etc. Bila dah ada anak bertambah tambah seronok nya hidup :-)

Yes, there are ups and downs in marriage, but the 'ups' drowns the 'downs'. Err paham ke? ;-)

TunTeja said...
This comment has been removed by the author.
Solihin Zubir said...

alangkah rugi org yg xmau nikah.. hak3...

Anonymous said...

Nice post

Related Posts with Thumbnails