12/09/2011

Kau Sedar Tak?

Kau sedar tak dalam hidup sekarang kita lebih kerap melalaikan diri kita? Blog, facebook, twitter, dan macam-macam jenis social network yang sedikit sebanyak telah membuatkan kita terlalu leka dengan arus dunia? Kau sedar tak?






Aku bagi contoh ;



Blog.
Kau cerita macam-macam dalam tu. Pasal makanan, pakaian, perbuatan, aktiviti, perasan, semua kau luah dalam blog. Bukan semua tapi ada. Tak cukup dengan tulisan, siap gambar kau tonjol. Ye dak? Dalam kejujuran kau berblog, pernah tak kau pikir soal penyakit hati yang akan wujud? Penyakit riak, takbur, ujub, bangga, dan seumpamanya. Tak pernah kan?



Facebook.
Asal ada orang upload gambar, laju je kau klik sebab nak tengok. If tengok gambar yang sopan tu takpe ah. Takde masalah sangat, tapi bila gambar yang kau tengok tu terdedah sana sini, tak ke free je dapat dosa. Dosa orang yang upload satu hal, yang tengok pulak tak terlepas weii. Duduk la kau depan laptop tengok gambar sambil buat peraduan siapa kumpul dosa paling banyak dengan tuan gambar. Masak la kau!



Twitter.
Kau seorang yang ligat di twitter. Asal kau tweet sikit, mesti wujud insan-insan yang akan retweet status kau tu. Takde orang tweet pun, at least dorang akan reply sebab nak tunjuk caring(lah konon hahaha). Tapi pernah tak kau fikir, alangkah bagus kalau kau mengadu pada Allah sama macam kau tweet kat twitter. Tiap masa kau mengadu. Kan? =D






 *jangan sesape nak sentap. ni entry mengingatkan diri sendiri. cool bebeh! harharhar
Thank you for reading this entry !

13 comments:

H.J said...

huh..baru sedar..

blog-tips-kurus said...

ok! so far no.1 itu.. huhu!!

Oda Willy said...

sedar pastu tak sedar pastu sedar pastu tak sedar balik.


manusia sangatt...

Wadi AR said...

gua takde tuwit jadah tu

man yusoef said...

hoi...tersentap aku...sentap

airazulaikha said...

terima kasih mengingatkan...

sifu im said...

aku shuke tngok gmbr cikaro seksi lam fb..comform tengok..haha

Anonymous said...

lau da seda baguz la...udah2 la duk gatai add pempuan kat fb tu..

Wan Zulqhairi said...

betul.. aku ni pun skrg tgh lalai la ni.. ok stop on9.. buka buku..

Qaseh dalia adelia said...

sedar sokmo pastu tak sedar , huhu

diana said...

paling tak suka tengok gmbar kat facebok.
tak menarik langsung!:p

[sutera kasih] said...

peringatan yg baik :')

LittleGurl said...

adoii menanah telinga dengar. hahaha. neway reminder yg sgt bagos! teladan, sempadan ;)

Related Posts with Thumbnails