04/08/2011

Masa Sempit

Assalamualaikum.


Dulu aku selalu berangan bila internet dah ok, aku akan update blog hari-hari. Bermula hari ahad sampai jumpa ahad balik. Takkan pernah miss walaupun sehari. Sebab masa belajar dulu, internet kat rumah sewa aku memang kuajo! Bayar mahal tapi line lembap! Mengengsot! Merangkak! Nak tunggu line laju sekencang audi Q7 tu mintak maaf la. TAKKAN DAPAT! Kadang-kadang boleh PMS dek line tu. Menyampah sungguh! See, ingat balik pun boleh buat aku emo. hahaha.


Kejap.. Aku sebut MASA BELAJAR DULU eh tadi? ahaks~


Tapi sekarang bila line dah sihat, aku masih tak dapat nak laksanakan angan-angan tersebut. Tahu kenapa? Sebab aku malas. Eh tak, malas tak termasuk dalam ni. Itu fitrah. Punca sebenar ialah masa.


Masa aku sekarang sangat terhad kau tahu? Pagi tengah hari petang, mesti ada benda nak kena buat. Siram pokok bunga la, Jadi driver la, pergi bank la, naik kuantan la, nak tidur la, jadi imam la. Bla..bla..bla.. Macam-macam ah. Nak mengadap laptop pun tak sempat! Bila dah kurang mengadap laptop, haruslah update pun jarang. Sampaikan nak siapkan satu entry pun kena taip banyak kali. Leceh tahu? Ni pun nasib baik ada awek cun tanya kenapa lama tak update. Kalau tak, kusam jela blog ni dengan entry zaman batu. Hadap la kau puas-puas!! GAHAHA.


Sebenarnya, aku kesian dekat kembatolo ni. Nampak macam gersang kasih sayang sangat dah. Nak merengek takut aku cakap dia gedik. Sabar je weii, tuan ko pun tengah gersang kot. Orang lain bahagia je hidup berpasangan tapi tuan ko ni masih utuh dengan status bujang. Cewahh utuh kata ko~!! kahkahkah.


Baiklah. Better stop sini. Merapu panjang-panjang tak guna. Ni sekadar amik syarat update je. Rimas aku tengok blog aku duduk paling bawah dalam bloglist. Bila update, harap-harap boleh terpacak kat atas. Kan awak kan? HAHAHA. Okbai~


DSC_0099
ni baru gedik. pakai baju pink. euww~
Thank you for reading this entry !

12 comments:

cucu umie said...

namepon cuty bro..biaselah ad shje aktiviti yg mahu dibuatnya..ngeh4x

laskar pelangi said...

ala kiupnya dengan warna pink lg

diana said...

ingatkan gepren tak bagi tulis blog..

Lizzie Yasmin said...

mmg dah smpai cecah tanh dah pun dlm bloglist aku.. mmag naik lar sikit nie.. hahah

Diera Tekikushika said...

dtg bace entry...
eh eh bole tak nk cakap ada gaya2 yusry kru, tp gmbo yg ni je laa. hehe =)

anamizu said...

wahhh pink gitu..heeee~
mmg dok top of the list trusla kang nih..ngeee~

Nour Eyza said...

gojes ok lelaki pakai wane pink.. =) suka tau..

Cik NurulZaty said...

selamat berpuasa jugak kembar!

namaakulynn said...

ewww.pinkkk tuuu.hahaha.

anyway,same lah.mood bulan pose dah lain.nak online pon malas.kalau online pon,scroll blog org je rajin.

selamat bpose kembarhawttt.haha ;)

hafidah said...

salam..nice blog, nice entry..:')

blog-tips-kurus said...

cop! kenapa kembartolo bukan LORO? (sori, selalu x update!)

*Slmt berpuasa & terawih. :-)

Anonymous said...

lwa pkai bju u ;)

Related Posts with Thumbnails